Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα νέα της δενδροφύτευσης με εικόνες...

Με πολύ διάθεση, κέφι και με σύμμαχο τον καλό καιρό, αντιπροσωπεία της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, συμμετείχε στην αναδάσωση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πέλλας, σε τρεις περιοχές του νέου δήμου (Ελευθεροχώρι, Αραβησσός, Κρύα Βρύση).
Αν και η συμμετοχή μας, οργανωμένα, ως ομάδα, αποφασίσθηκε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, εντούτοις αρκετά μέλη μας, μαζί με τις οικογένειές τους, έδωσαν το παρόν, φορώντας μάλιστα και τα διακριτικά του δικηγορικού συλλόγου Γιαννιτσών, στο σημείο που είχε προγραμματισθεί αναδάσωση και συγκεκριμένα στο 7ο χλμ, περίπου, της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Ελευθεροχωρίου.

giades είχε φυτέψει ένα μόνο δέντρο κι αυτό στο λόφο, που ονόμασαν Gia de Chrysal (ΓΙΑ ΝΤΕ ΧΡΥΣΑΛ), μάλιστα μαζί με τη σύζυγό του χάραξαν και τα ονόματά τους στον κορμό του!!! Σημαντική ήταν η συμβολή του, όμως, όταν τελείωσαν τα πρώτα δέντρα, αφού με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, έφερε απευθείας από τον Καναδά, πλατάνια ταχείας αναπτύξεως, στη σκιά των οποίων ο Παλτετσανάκης θα στήσει σε τριάντα χρόνια τη φουφού του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε (σχολιάστηκε εκτεταμένα στο γεύμα σύσφιξης σκαπανέων που ακολούθησε στο Πεντάλοφο) η τεχνική και η δύναμη του βέλγου ανθρακωρύχου, Μιχαλάς, τα ισχυρά χτυπήματα του οποίου, προκάλεσαν δονήσεις στο έδαφος, με επακόλουθο τσουνάμι στον χείμαρρο, που διέσχιζε την αναδασωθείσα περιοχή.
Παρόντες ήταν:
1. Giades μετά της συζύγου
2. Ζαχαρουίτα συν γυναιξί και τέκνοις
3. Λαζό
4. Μανουέλ
5. Sailor
6. Παλτετσανάκης συν γυναιξί και τέκνοις
7. Χάτζι
8. Παλτεκούμπαρος συν γυναιξί και τέκνοις

Άντε και του χρόνου να διοργανώσουμε την δική μας δενδροφύτευση, αφού πλέον έχουμε το Know How.







11 σχόλια:

  1. Θα προσθέσω δυο κουβέντες για τη χθεσινή συμμετοχή, στην εκδήλωση της δεντροφύτευσης.

    Το κλιμάκιο της ομάδας μας και εκπρόσωπος του ΔΣΓ, αν και περιορισμένο σε αριθμό μελών, έκλεψε σίγουρα τις εντυπώσεις. Με τη συντεταγμένη (ομοιόμορφη εμφάνιση) παρουσία του, την αστείρευτη όρεξη για δουλειά και το κέφι που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα χαμόγελα ποτέ δεν έλειψαν από τα πρόσωπα των μελών της ομάδας και των οικογενειών τους απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της εκδήλωσης, ακόμη κι όταν προς το τέλος της εκδήλωσης τα χέρια βάρυναν (απ' το σκάψε σκάψε). Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι φύγαμε και απ’ τους τελευταίους.

    Στη χθεσινή εξώρμηση του κλιμακίου μας δυο πράγματα νομίζω ότι έκαναν εντύπωση:
    α) Οι άγνωστες γενεαλογικές ρίζες του hatzi88 που χάνονται στο Βέλγιο!!! (Μέχρι χθες κανείς δε το ήξερε), καθώς επίσης
    β) Οι "μαγικές" ικανότητες του παραμυθά Giades. Αν και η παρουσία του ήταν ομολογουμένως πανταχού παρούσα, ωστόσω κανείς από όσους συμμετείχαν δεν θυμάται να τον είδε να ρίχνει μια έστω "φτιαριά ή τσαπιά" στο χώρο της δεντροφύτευσης...
    Πρέπει βέβαια να του αναγνωριστούν οι ηρωικές προσπάθειες να προμηθευτεί με κίνδυνο της προσωπικής ακεραιότητάς του "Καναδέζικα Πλατάνια" (γινόταν το έλα να δεις) και να τα μεταφέρει κάποιες φορές ολομόναχος μέχρι τους συντρόφους του. (Φήμες που λένε ότι είναι "αγριομουσμουλιές" απ' τον βάλτο των Γιαννιτσών κι όχι πλατάνια απ' το μακρινό Βανκούβερ, όπως μας παραμύθιαζε, ελέγχονται ως κακεντρεχής).

    Είναι σίγουρο όμως ότι όλοι οι συμμετέχοντες το διασκέδασαν. Η επόμενη φορά να μας βρει πολύ περισσότερους. Ο στόχος μας για εμπειρία (know how) σε τέτοιες εκδηλώσεις, προκειμένου έστω σε μικρότερη έκταση να επιχειρήσουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, επετεύχθη.

    Y.Γ. Για το γεύμα σύσφιξης - «τραπέζι των σκαπανέων» που ακολούθησε στο χωριό Πεντάλοφος Γουμένισσας και στην ταβέρνα «Κιόσκι», τα σχόλια περιτεύουν.... Στην κυριολεξία... έπεσαν κορμιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟ!!!ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...
    ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΛΑΔΟΦΥΤΕΥΣΗ Ή ΓΛΑΣΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ!!!!ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΦΥΤΕΥΑΝ ΚΑΤΙ ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΔΕΝΔΡΑ!!!!!
    ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΦΟΔΙΑΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΛΑΤΑ ΛΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ...). ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΜΑΡΟΥΛΙΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΩΝ!!!!
    ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
    ΥΓ: ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙ...
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΚΩΝΕ ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΚΑΒΕ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ) ΚΑΙ ΤΣΑΠΙΖΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ... ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η εκδήλωση, εντυπωσιακή η παρουσία και αξιοπρεπέστατος ο απολογισμός του έργου μας, έστω και αν κάποιοι δεν έριξαν ούτε μια τσαπιά, αντίθετα με άλλους που τα χέρια τους έβγαλαν αίμα από το σκάψιμο.
    Ο Μανουέλ γιατί γελάει τόσο στη φώτο, αβγά του καθαρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φήμες θέλουν τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του νεοσύστατου Δήμου Πέλλας, να ψάχνουν μανιωδώς τον "Μιχαλάς" ή "hatzi88", (ή κοινός ΒΕΛΓΟΣ), του οποίου η τεχνική έχει αφήσει εποχή.
    Έτυχε να δουν βίντεο απ' το Πέλλα ΤV, και προσπαθούν να τον βρουν για να διδάξει σε σεμινάρια την τακτική του.
    Αυτό που βέβαια δεν ξέρουν είναι το εξής. Όσο θεατρικό κι αν είναι το σκάψιμό του, η ουσία είναι ότι λάκκος δεν ανοίγει.
    Για δημιουργία εντυπώσεων όμως είναι μοναδικός.

    Sailor, συμφωνώ ότι στο φωτογραφικό υλικό πράγματι ο Μανόλκσι, είναι με διαφορά το πιο χαμογελαστό μέλος της ομάδας. Δε βλέπω κάτι το μεμπτό όμως. Μάλλον το διασκέδασε περισσότερο απ' όλους σας. Ή οι υπόλοιποι κουραστήκατε γρήγορα και χάσατε το χαμόγελό σας.

    Ανώνυμος χιονοδρομικός παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!
    ΥΓ: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σέιλορ (προφανώς εννοείς την φώτο από το γήπεδο του Πενταπλατάνου) πρόκειται για το χαμόγελο που χαρίζει η βάσιμη ποδοσφαιρική αυτοπεποίθηση και η καθ' όλα δικαιολογημένη αίσθηση της αγωνιστικής ανωτερότητας. Έτσι δικαιολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί (τώρα την πρόσεξα)και εκείνη η φώτο από την δενδροφύτευση, όπου Σέιλο, Παλτε- κουμπάρος και Λαζό σφυρίζουν αμέριμνοι πάνω από μία τρύπα, την οποία εγώ με τις μαεστρικές αλλά και διαδοχικές "τσαπιές" μου έχω ήδη φτάσει σε μεγάλο βάθος, ώστε λίγο αργότερα να αρχίσει να πετάγεται ένα μαύρο υγρό αγνώστου ταυτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. An kataferate anamesa se tosous ethelontes, na eiste esis oi monadikoi poy anakalipsate petreleo mpravo sas.

    Vlepo tin omada na pernaei se alli, nea epoxi. Ta gegonota deixnoun pos ta petrodolaria einai pro ton pilon...

    Anonymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες δολάριο.

    Ανώνυμος Παρατηρητής πάγκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα χεστούμε στο τάλαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδα σήμερα το πρωί, ότι οι επισκεψιμότητα από το νησί της Αφροδίτης, έχει χτυπήσει κόκκινο ειδικά τις τελευταίες ημέρες.
    Δεν έχω υπ' όψη κάποιον (γνωστό) φίλο-η του ιστολογίου μας, που πρόσφατα να έχει κάνει ταξίδι στη Κύπρο. Οπότε μάλλον πρόκειται για "φανατικό" ή "φανατικούς" φίλους της ομάδας μας απ' το Νησί της Αφροδίτης.

    Χαίρομαι για το γεγονός και καλωσορίζω τους ανώνυμους επισκέπτες μας, παροτρύνοντάς τους, να μας γράψουν μια καλημέρα επωνύμως (ή και ανώνυμα). Τουλάχιστον για επιβεβαίωση.

    Υ.Γ. Για τις "ορδές" των Ρώσων και Ιταλών, που επίσης τις τελευταίες μέρες κατακλύζουν με τις επισκέψεις τους το blogg θα γράψω κάποια άλλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή