Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε πρώτη μετάδοση το κείμενο που θα αναγνωσθεί σήμερα στο Αλ Τσαντίρι


Σε πρώτη μετάδοση μόνο από την ιστοσελίδα της ομάδας, το κείμενο που αφορά τον αγώνα μας και θα αναγνωσθεί σήμερα στο Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου
Οφειλόμενη προς τους συμπολίτες μας ενημέρωση, η οποία σκόπιμα μέχρι και σήμερα αποκρύπτεται από τα Μ.Μ.Ε. της Αθήνας, για τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, αλλά και τις θέσεις και απόψεις μας, για το δήθεν άνοιγμα του δήθεν κλειστού λειτουργήματός μας.
Οι δικηγόροι της Ελλάδας αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της ελευθερίας του λειτουργήματός μας, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διασφάλιση της σχέσης εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη, άσχετα από την οικονομική του τάξη με τον δικηγόρο του.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο κατ’ άρθρο, αλλά και σε όλη τη κατεύθυνσή του, ένα σκοπό έχει. Την εξαφάνιση του δικηγόρου-λειτουργού, ελεύθερου και μαχόμενου, τη τόνωση και ίδρυση νέων μορφών δικηγορικών εταιρειών για τη διασφάλιση και μόνο του κεφαλαίου. Και βέβαια τον αποκλεισμό του κάθε απλού Έλληνα πολίτη από την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.
Ήδη έχουν νομοθετηθεί οικονομικές επιβαρύνσεις στις ποινικές και διοικητικές δίκες με αύξηση παραβόλων από 500 έως 1000% και έρχονται και άλλα χειρότερα με τη θέσπιση της διαμεσολάβησης.
Γι’ αυτό λέμε
-ΟΧΙ στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, που προστατεύουν την αξιοπρέπεια και ελευθερία, αμφίδρομα του πολίτη και του δικηγόρου.
-ΟΧΙ στις εταιρείες, που θα υπαλληλοποιήσουν τον λειτουργό-δικηγόρο, για τον πλήρη έλεγχό του από τον εργοδότη του (τράπεζα, μεγαλοεκδότη, μεγαλοεργολάβο κλπ.), καταργώντας στην πράξη το απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη στον δικηγόρο του.
Οι Έλληνες δικηγόροι αγωνιζόμαστε για μιά δυνατή δικαιοσύνη και όχι για μιά δικαιοσύνη μόνο για τους δυνατούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου