Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφίσματα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων


ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λάρισα, 06 Φεβρουαρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 1ο

Η προσπάθεια να καταστούν όλα τα φορολογικά εγκλήματα καθώς και τα εγκλήματα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο διαρκή και συνακόλουθα αυτόφωρα, παραβιάζει ευθέως και όχι μόνο βασικά κεκτημένα του νομικού μας πολιτισμού, αλλά και ρητές διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος. Ειδικότερα, ένα τέτοιο εγχείρημα:
- Υπερβαίνει προδήλως τα όρια της αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος), απειλώντας ποινές και θεσπίζοντας διαδικασίες αναντίστοιχες με την ποινική απαξία των σχετικών συμπεριφορών.
- Οξύνει ανεπίτρεπτα την ποινική καταστολή , τυποποιώντας μέτρα που συνιστούν κατάχρησή της
- Διαστέλει ανεπίτρεπτα τον χαρακτήρα του αυτοφώρου, θεωρώντας ως αυτόφωρα, αδικήματα που ήδη έχουν προ πολλού τελεστεί.
- Περιορίζει ανεπίτρεπτα τα όρια της δικαιοδοτικής λειτουργίας, μετατρέποντας ουσιαστικά τη δικαστική εξουσία σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό και σε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθιστώντας την τελικά «φερέφωνο» της εκτελεστικής εξουσίας.
- Πρόκειται ουσιαστικά για ανεπίτρεπτη εγκατάλειψη «δικαιοκρατικών κεκτημένων» του νομικού μας πολιτισμού και επιβάλλεται η «απόσυρση» των σχετικών «ιδεών».


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 2ο
H Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, με αφορμή την βομβιστική ενέργεια κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, κατά την συνεδρίαση της 6.2.2011, εξέδωσε το εξής ψήφισμα:
Θεωρεί απαράδεκτη την χρήση του τίτλου της ένωσης ασκουμένων δικηγόρων, η οποία φέρεται ως αποστολέας της φονικής, παρά λίγο, επιστολής
Καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική ενέργεια σε βάρος του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και των συνεργατών του
Δηλώνει ότι οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες δεν σχετίζονται με δολοφονικές πράξεις αλλά βρίσκονται στον αντίποδα αυτών.
Σήμερα, που κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων ακυρώνονται, τέτοιες ενέργειες συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και καταδικάζονται απόλύτα από το σύνολο του Δικηγορικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου