Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Γιορτή Μανιταριού στο Πάικο 2013

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την ετήσια γιορτή μανιταριού που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Γιαννιτσών, στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, το Πάικο, του Δήμου Πέλλας θα πλημμυρήσει από φίλους του βουνού. Πολλοί μάλιστα Ορειβατικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα διοργανώνουν διαδρομές πεζοπορίας, που καταλήγουν είτε στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, είτε στην κορυφή «Γκόλα Τσούκα» ή «Πολέτι». Οι φίλοι του βουνού θα έχουν τη δυνατότητα να πεζοπορήσουν ανάμεσα από ένα κατάφυτο δάσος πυκνής βλάστησης από βελανιδιές και οξιές, και να απολαύσουν στο ύπαιθρο μια ιδιαίτερη γιορτή της φύσης.
Η πρώτη διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 6 ωρών και ξεκινά από το Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 500μ) και καταλήγει στην κορυφή «Γκόλα Τσούκα» ή Πολέτι (υψόμετρο 1.650μ) & επιστροφή. Η δεύτερη διαδρομή είναι διάρκειας περίπου 3 ωρών και ξεκινά από το Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 500μ) και καταλήγει στο Δασικό Σπίτι, στη θέση Βάρνιτσα, όπου θα γίνει η γιορτή των μανιταριών & επιστροφή.

Τα μέλη τα Δικαιόπολις μπορούν ν’ ακολουθήσουν την περσινή διαδρομή που ξεκίνησε από τη θέση «Αλώνι» σε υψόμετρο 860 μέτρα και κατέληξε μετά από 3,5 χλμ ανάβαση, σε δύο ώρες περίπου (μαζί με τις στάσεις), στη θέση «Βάρνιτσα», όπου βρίσκεται το νέο Δασικό Σπίτι σε υψόμετρο 1.170 μέτρα

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Σακίδιο, Ορειβατικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, ορειβατικές κάλτσες, γκέτες, μία αλλαξιά εσώρουχα, αδιάβροχο μπουφάν, παγούρι, ατομικά τρόφιμα και 2 ευρώ για την συμβολική συμμετοχή στα έξοδα για τη μανιταρόσουπα, τη βραστή γίδα, τη φασολάδα, το τσίπουρο και το κρασί, που θα προσφέρουν οι οικοδεσπότες.

Δείτε πώς πέρασαν τα μέλη του Δικαιόπολις στην περσινή εκδήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mi-ta-paratate.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6.html
.

3 σχόλια:

  1. Θα πρότεινα επίσης αν μπορούμε να συγκεντροθούμε εκείνη την ημέρα, να κατέβουμε αντίστροφα το βουνό με ποδήλατα (γνωστός ο τρόπος) με εκκίνηση από τα Λειβάδεια, προς Γκόλα Τσούκα, στάση Βάρνιτσα για τη γιορτή των μανιταριών και επιστροφή στα Γιαννιτσά μέσω Ελευθεροχωρίου (τα τελευταία 12 χλμ σε άσφαλτο).
    Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο εθελοντές. Όσοι πιστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρατηρητής ποδηλατοδρομιών8 Νοεμβρίου 2013 στις 9:46 π.μ.

      Αν είναι μέσα ο DarkBIll να πάρετε μαζί σας και φώτα γιατί θα σας πιάσει η νύχτα και θα σας φάει το σκοτάδι...
      ΥΓ Δεν είναι τυχαίο το nickname!!

      Διαγραφή