Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Τα νέα του 2ου φιλικού αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δ.Σ. Γιαννιτσών, για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα των δασκάλων της Ημαθίας

Πενήντα τρόπους για να χάσεις ένα γκολ παρουσίασε η ομάδα του Δικαιόπολις στον 2ο φιλικό αγώνα της για την περίοδο 2013-14 με αντίπαλο την ομάδα των δασκάλων της Ημαθίας, που διεξήχθη στο γήπεδο του Λουτρού Ημαθίας, την Τετάρτη, 4-12-2013. Πρωταγωνιστές του show οι δύο επιθετικοί της ομάδας, Πάντελιτς και Giades, που έκαναν τον αντίπαλο υπηρεσιακό τερματοφύλακα να νοιώθει ότι ίσως πρέπει ν’ αλλάξει αγωνιστική θέση και από το αριστερό άκρο της επίθεσης να μεταφερθεί μόνιμα κάτω από τα δοκάρια!!! Μεγάλος πρωταγωνιστής επίσης ήταν και ο Στόγιαν, που αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας κατάφερε για μια ακόμη φορά να τηρήσει την παράδοση που τον θέλει τα τελευταία 16 χρόνια, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, να δέχεται γκολ από τα πενήντα μέτρα!!!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον φαινομενικά καλό, αλλά με πολλές κρυμμένες λακκούβες, αγωνιστικό χώρο. Σιγά σιγά όμως φαινόταν ότι η ομάδα του Δικαιόπολις άρχιζε να κυριαρχεί και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, καταφέρνοντας, αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ, να προηγηθεί με τον Πάντελιτς. Δεν χάρηκε όμως πολύ το γκολ αυτό, καθώς ο, αφηνιασμένος και σε μεγάλη μέρα, Κώστιγκα, που αυτομόλησε και πήγε με τους συναδέλφους του της Ημαθίας, έπειτα από εκπληκτική προσπάθεια και αφού πέρασε (τουλάχιστον δύο φορές) όποιον βρήκε μπροστά του (κυρίως τον Παλτετσανάκη) και απέφυγε και τον αεικίνητο Στόγιαν, πλάσαρε στη σχεδόν κενή εστία πετυχαίνοντας το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό σ’ ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα των δασκάλων κοντά στο χώρο του κέντρου και πλάγια (σε εντελώς ακίνδυνη θέση δηλαδή), ο παίκτης του τοπικού Ολυμπιακού, που συνέδραμε κι αυτός στη συμπλήρωση του ρόστερ της αντίπαλης ομάδας, είδε τον Στόγιαν να βολοδέρνει στο ύψος του πέναλντι κι αμέσως ειδοποίησε τον Χάτζι ότι πρέπει να τον ενημερώσει να επιστρέψει στην εστία του, γιατί θα τον κάνει ρεζίλι!!! Μάταια όμως γιατί ο Χάτζι (πιστεύοντας ότι η μπάλα δεν θα βρει το στόχο) δεν προστάτεψε τελικά το «κουμπαράκι» του και του προσέφερε μία περίοπτη θέση στα highlights της χρονιάς. Δεν πέρασαν πολλά λεπτά από την επίτευξη του δεύτερου γκολ των δασκάλων και ο Στόγιαν βάλθηκε ν’ αποδείξει ότι ως «αχυράνθρωπος» στην εστία, δεν διώχνει ούτε τα πουλιά, αφού δέχτηκε ένα ακόμη γκολ στην «κλειστή» του γωνία, από σουτ εντός της περιοχής και από πολύ πλάγια θέση. Με το ημίχρονο να τελειώνει με το σκορ στο 3-1 οι παίκτες του Δικαιόπολις πήγαν στα αποδυτήρια εμφανώς προβληματισμένοι, καθώς υπήρχε μεγάλο δίλημμα αν στο γεύμα σύσφιξης που θ’ ακολουθούσε θα έπρεπε να επιλεγεί η φημισμένη ταβέρνα στο Βρυσάκι Ημαθίας ή κάποια άλλη στα Γιαννιτσά…Αφού λύθηκε το πρόβλημα αυτό, κατά την διάρκεια της ανάπαυλας, στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του Δικαιόπολις, που παρουσίασε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και κατάφερε τελικά να … δεχτεί και τέταρτο γκολ, που προήλθε από τη συνεργασία των αυτομολησάντων, Καρατζότι, Κώστιγκα και Μαυρίνιο, με σκόρερ τον τελευταίο, στη μοναδική τελική προσπάθεια των δασκάλων στο β΄ ημίχρονο. Την τιμή των Λουκίδιδων έσωσε ο Μπίλιτς που σκόραρε με «μπουτιά» σχεδόν πάνω στη γραμμή (μάλλον μόνο πάνω από τη γραμμή θα μπορούσε να επιτευχθεί γκολ), κάνοντας το 4-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Sailor, ο οποίος αγανακτισμένος από την αστοχία του Giades είχε προωθηθεί στη θέση του, στο αριστερό άκρο της επίθεσης..

Αγωνιστικά και μη

Στα θετικά για την ομάδα του Δικαιόπολις εντάσσεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος, όχι μόνο συμπληρώθηκε ρόστερ, αλλά προσφέρθηκαν και τρεις παίκτες στην αντίπαλη ομάδα.

Η αιτία για την ακινησία του Στόγιαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν ήταν τελικά το έντονο ψύχος, όπως πίστεψαν πολλοί, αλλά η συμβουλή που του έδωσε επαγγελματίας φωτογράφος, βλέποντας τις θολές φωτογραφίες, που βγήκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ Καρυώτισσας.

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση είναι ο Τανάλιας, βλέποντας την εμφάνιση των δύο τερματοφυλάκων, αφού ο μεν Στόγιαν, χωρίς να κινείται, ό,τι πήγαινε μέσα ήταν γκολ, ο δε αντίστοιχος των δασκάλων, χωρίς κι αυτός να κινείται ιδιαίτερα, πήγαιναν όλα πάνω του.

Πιο αποτελεσματικός από τους δύο επιθετικούς της ομάδας αναδείχτηκε ο Πάντελιτς με μία εύστοχη προσπάθεια στις δεκαοκτώ που επιχείρησε (1/18), σε αντίθεση με τον Giades, που είχε μηδέν στις δέκα (0/10), έχοντας όμως ως δικαιολογία ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, αλλά στο τι δικαιολογία θα έβρισκε για να αιτηθεί δίωρη άδεια για συμμετοχή στο γεύμα σύσφιξης που θ’ ακολουθούσε!!!

Το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς που πέτυχε ο Μανουέλ στον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ Καρυώτισσας, τον έκανε να πιστέψει ότι το κορμί του πλέον είναι μόνο για μπάσκετ και προτίμησε την ζεστασιά του κρεβατιού του, από το να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του.

Παρόντες ήταν:

1) Ενωσίτιτς
2) Μπαμπίνιο
3) Giades
4) Καρατζότι (αγωνίσθηκε με τους δασκάλους)
5) Μαυρίνιο (αγωνίσθηκε με τους δασκάλους)
6) Κώστιγκα (αγωνίσθηκε με τους δασκάλους)
7) Τανάλιας (έπαιξε διαιτητής)
8) Sailor
9) Παλτετσανάκης
10) Χάτζι
11) Πάντελιτς
12) Χατζηπαράς
13) Στόγιαν
14) Μπίλιτς

4 σχόλια:

  1. μη ξεχνάμε ότι τον Κωστίκα δεν τον "είχε" ο Πάλτε, αλλιώς μπορεί να τον περνούσε και άλλες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sailor είσαι πολύ ωμός. Αλλά γι' αυτό μ' αρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου δήλωσε ο πάλτε πριν τον αγώνα ότι επειδή έχουν εκδηλώσεις
    με τον χορευτικό ήθελε κάποιον να του κάνει προπόνηση στην πεντοζάλη
    και προτίμησε τον Κώστιγκα γιατί ταιριάζει με τον Κωστάλα του D.W.T.S.
    Τι Κωστάλας τι Κωστίκας το πιάσατε το υπονοούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε αντιπρόσωπε!!!
    Δε ντρέπεσαι; Δεν είπα ακριβώς αυτό, αλλά τελικά μας χόρεψε για τα καλά (με χόρεψε, κι ας μην τον "είχα"... χαχα).
    Πάντως πιστεύω ότι ο Κώστιγκα, θα μπορούσε να διακριθεί στη "Ζαχαρούλα" κι όχι σε "Πεντοζάλι".... χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή