Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Επίσημη Πρώτη για την "Συνταγή της ημέρας"

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Υλικά για 35 κομμάτια
1 κιλά κιμά της αρεσκείας σας
4 χούφτες ρύζι καρολίνα parboiled
2 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιές της σούπας ξύδι
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι του νερού, νερό
1 μεγάλο λάχανο περίπου 3 κιλά (ζητάμε αφράτο λάχανο για ντολμάδες, να μην είναι σφιχτό δηλαδή το αντίθετο από αυτό που παίρνουμε για σαλάτα)
 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα καλά μ’ ένα κουτάλι, όλα τα ανωτέρω υλικά εκτός από το λάχανο.
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό.
Αφαιρούμε από το λάχανο το σκληρό μέρος, σύμφωνα με τις φωτογραφίες

Μόλις βράσει το νερό βάζουμε μέσα το λάχανο με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Σε λίγα λεπτά θα αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα.
Με δύο ξύλινες κουτάλες το φέρνουμε τούμπα μέσα στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν εξίσου από τις δύο μεριές
Βάζουμε το λάχανο σε μια λεκάνη και μαδάμε ένα ένα τα φύλλα με αρκετή προσοχή για να μην σπάσουν.
Όσο προχωράμε το μάδημα μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ορισμένα φύλλα στο βάθος δεν έχουν μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούν να διπλωθούν.
Ξαναβάζουμε λοιπόν το λάχανο στο βραστό νερό και επαναλαμβάνουμε από την αρχή την διαδικασία του βρασίματος και για όσες φορές χρειαστεί.

Κόβουμε το σκληρό κομμάτικαι χωρίζουμε το φύλλο στα δύοπαίρνουμε ένα φυλλαράκι και βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση, λίγο πιο μέσα από την άκρη.
Διπλώνουμε αριστερά – δεξιά και μετά τυλίγουμε. Σύμφωνα με τις φωτογραφίεςΌταν τελειώσουμε το τύλιγμα αλείφουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μια στρώση φύλλα από το λάχανο.
Βάζουμε σε σειρές τους ντολμαδες, και τους σκεπάζουμε με λίγα φύλλα από το λάχανο. ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 ποτήρια νερό, (εάν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε κι άλλο νερό).
Βάζουμε ένα πιάτο από την ανάποδη για να μην ανοίξουν οι ντολμάδες και τους βράζουμε για 1 ώρα.
Όταν βράσουν, βγάζουμε προσεκτικά το πιάτο γιατί θα είναι καυτό και γυρίζουμε στο πλάι την κατσαρόλα και με μεγάλη προσοχή παίρνουμε το ζουμί που είναι μέσα για να το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα ή στο αυγολέμονο που θα φτιάξουμε.
.
Καλοφάγωτοι !!!

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ" ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ!ΛΙΓΟ ΖΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;
    ΕΠΙΣΗΣ, ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΛΑΖΕΙΣ!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή