Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μια εύκολη Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
480 γρ. ζάχαρη άχνη
320 γρ. αμύγδαλο σκόνη
200 γρ. αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά)
520 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
ξύσμα από δύο πορτοκάλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ λεπτά
Μερίδες: 16

καλή όρεξη

9 σχόλια:

  1. Θα παρακαλούσα τον συνδιαχειριστή του ιστολογίου, Υφ Διατροφικής Επιβάρυνσης Αγωνιστικών Χώρων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥφΔ.Ε.Α.Χ.Η.Δ.), οι αναρτήσεις που πραγματοποιεί ως D.S.G. F.C. να έχουν μόνο αθλητικό περιεχόμενο ή ν' αφορούν δραστηριότητες της ομάδας. Τις συνταγές και ανάλογες αναρτήσεις να τις πραγματοποιεί με την κωδική του ονομασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΠΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ,
    Ο ΜΑΪΜΟΥ-ΣΕΦ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΣΤΕΡ-ΣΕΦ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΟΡΗΓΟ-ΒΟΥΤΥΡΟ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΚΟΥΦΑΛΑ-ΓΙΩΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν είναι δραστηριότητα της ομάδος η προετοιμασία για «το κοπή τη πίτα» που θα γίνει εντός ολίγων ημερών τότε τι να πω.....


    παρακαλώ να μην σχολιάζετε ανώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η συγκεκριμένη συνταγή κύριε(λέμε τώρα) giades εκτελέστηκε προ ολίγων ημερών από τον κύριο Στέλιο Παρλίαρο στην εκπομπή του(και από εκεί τα αρπάζω και όσο ποιο γρήγορα συμμαχήσεις μαζί μου τόσο πιο καλά θα περνάς :) )..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κοπή τη πίτα, είναι προφανώς δραστηριότητα της ομάδας όταν θα αποφασισθεί να γίνει και αφού φέτος έχουμε και την συνταγή δεν θα χρειασθεί ν' αγοράσουμε, αλλά θα συγκεντρωθούμε σ' ένα σπίτι για να την φτιάξουμε συντροφιά με βιολογικό κρασί...
    ΥΓ Αυτή την κόντρα μεταξύ Γιώτη, Sailor06 και giades πολύ την γουστάρω. Μπράβο συνεχίστε έτσι και θ' ανεβάσουμε του νούμερα επισκεψιμότητας για να βάλουμε και καμιά διαφήμιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3ο αντικειμενικό πρόσωπο28 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:48 μ.μ.

    μήπως σήμερα στον τελικό του Master Chef κριτής θα είναι ο giades; Φαίνεται να έχει πολύ εξεζητημένο ουρανίσκο.... βλ. βιολογικά κρασιά, κομμένα τα παραδοσιακά τσιπουράδικα και φήμες λένε ότι πάει μόνο σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε με τον τίτλο "3ο αντικειμενικό πρόσωπο" (σαν ινδιάνικο μου ακούγεται), μήπως ο giades τρώει ζαντολάστιχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ sailor06, δεν κάνω σχόλια. Άλλος τρώει ζαντολάστιχα, άλλος πάλι χορεύει... (Προηγούμενη ανάρτηση, στην οποία σε είδα να διαπρέπεις...) Καθένας με το ταλέντο του.

    Ανώνυμος 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μα το σχόλιο μου δεν ήταν επιθετικό για τον giades, αφορούσε στο "3ο αντικειμενικό πρόσωπο", που είπε ότι ο giades τρώει μόνο σε εστιατόρια με michelin και ίσα-ίσα που τον υπερασπίστηκα. ΑΑΑ, με παρεξήγησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή