Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προκήρυξη του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων 2013


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας θα είναι ο διοργανωτής του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων 2013, που θα γίνει στη Βέροια το χρονικό διάστημα από 04 έως και 07 Ιουλίου 2013. Αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος έχεις ως εξής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
6OY ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΕΡΟΙΑ 2013

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας (στο εξής «διοργανωτής»), ύστερα από την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι συμμετείχαν στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας στην Ρόδο και σε συνέχεια των απολύτως επιτυχημένων προηγουμένων διοργανώσεων, προκηρύσσει για το έτος 2013, το 6O Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας, Δικηγορικών Συλλόγων. Με τον τρόπο αυτόν καθιερώνεται ως θεσμός η προσπάθεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας και της Κύπρου, με αμφίσημο προσανατολισμό. Το μεν με την κατάδειξη σε μια ακόμη διάσταση των δεσμών αίματος Ελλάδας και Κύπρου το δε προς ενίσχυση και καταξίωση της λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων, ως σημαντικών παραγόντων προαγωγής του πολιτισμού και του αθλητισμού, ιδιαίτερα σήμερα, που η υπόστασή τους δέχεται πίεση και πλήγματα.

2. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων, έχει ως σκοπό την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και την άθληση των δικηγόρων μελών των Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου, τη γνωριμία μεταξύ τους και τη συνεχή επαφή και επικοινωνία αυτών, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη τόσο των σχέσεων αυτών, όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων μεταξύ τους. Στόχος είναι επίσης η κατάδειξη της συνεργασίας μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων και της προαγωγής του παραγωμένου προϊόντος τόσο στην καθαρά αθλητική του διάσταση όσο και στην πολιτιστική του προέκταση. Στόχος επίσης είναι κάθε χρόνο να συμμετέχουν σ’ αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες και να αθλούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι δικηγόροι, έτσι ώστε να επεκτείνεται σταδιακά αυτό το δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους σε κάθε σημείο της Ελλάδας και της Κύπρου και να ισχυροποιείται ο θεσμός.

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

3.1. ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας και της Κύπρου. Κάθε Σύλλογος μπορεί να συμμετέχει με περισσότερες της μιας ομάδες. Στην τελική φάση, σύμφωνα με την πρόταση του Συμβουλίου των εκπροσώπων των ομάδων στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2012, θα επιτρέπεται η συμμετοχή δύο ομάδων μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να υπάρχει καλύτερη αντιπροσώπευση όλων των Δικηγορικών Συλλόγων, οπότε σε περίπτωση δήλωσης περισσότερων ομάδων από ένα Δικηγορικό Σύλλογο, υποχρεωτικά θα οδηγεί τις ομάδες αυτές στην προκριματική φάση. Αυτό θα συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που οι δηλώσεις ομάδων ξεπεράσουν το όριο συμμετοχής στην τελική φάση, το οποίο ορίζεται στις δεκαέξι (16) ομάδες. Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλεί, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, δικηγορικό σύλλογο άλλης χώρας, ο οποίος θα συμμετέχει στην κανονική κατάταξη, χωρίς όμως να στερεί θέση από την τελική φάση σε Δικηγορικό Σύλλογο της Ελλάδας ή της Κύπρου.

3.2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την 10/03/2013 στον διοργανωτή στα στοιχεία επικοινωνίας της Επιτροπής Πρωταθλήματος που παρουσιάζονται σε άλλο σημείο της παρούσας. Παράκληση είναι να προτιμηθεί η αποστολή των συμμετοχών με e-mail.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνονται στο συνημμένο έντυπο.

4. Επιτροπή Πρωταθλήματος

Ο Διοργανωτής έχει ορίσει 5μελή Επιτροπή, καλούμενη ως η Επιτροπή Πρωταθλήματος, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Μέλη της Επιτροπής είναι οι εξής:
(1) Ζυγουλιάνος Δημήτριος (Πρόεδρος ΔΣΒ)
(2) Γεωργιάδης Ευάγγελος κιν. 6944997269
(3) Παπαδόπουλος Θεόφιλος κιν. 6946302172
(4) Παπαγιάννης Νικόλαος κιν. 6945152085
(5) Πασσάς Παναγιώτης κιν. 6947153361
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. + Φαξ (Δ.Σ. Βέροιας) : 0030 2331024715 (τηλ.), 0030 2331064901 (φαξ)
Τηλ. + Φαξ (Νίκος Παπαγιάννης) : 0030 2331062838 (τηλ.), 0030 2331075838 (φαξ)
Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε η αποστολή των συμμετοχών σας καθώς και η επικοινωνία σας μαζί μας να γίνεται μέσω e-mail στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας :
basket@dsb.gr
Σε περίπτωση που κάτι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, θα αποφασίζει σχετικά η Επιτροπή Πρωταθλήματος.
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα ορίσει και 3μελή Επιτροπή Πρωταθλήματος, η οποία θα είναι υπεύθυνη/αρμόδια τόσο για την προκριματική όσο και για την τελική φάση.

5. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

5.1 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα διεξάγει την κλήρωση της προκριματικής φάσης σε ημέρα και ώρα που θα κοινοποιήσει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τους αγώνες στους ενδιαφερομένους.
Στην προκριματική φάση, σύμφωνα και με την πρόταση του Συμβουλίου των εκπροσώπων των ομάδων στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2012, υποχρεωτικά θα παίξουν με τη σειρά που αναφέρεται παρακάτω και μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός τους πρώτα 1) Οι ομάδες που προέρχονται από Δικηγορικούς Συλλόγους από τους οποίους δηλώνουν συμμετοχή περισσότερες από μία (1) ομάδες ή περισσότερες από δύο (2) ομάδες για τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κατόπιν κ.ο.κ 2) Οι νέες ομάδες που προέρχονται από Δικηγορικούς Συλλόγους που δεν έχουν εκπροσωπηθεί μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, 3) Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή εκπρόθεσμα και 4) Όποιες αναδειχθούν από κλήρωση.
Τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης (σε περίπτωση που υπάρξουν) θα πρέπει να δώσουν διπλούς αγώνες (1 αγώνα σε κάθε έδρα). Για τη διεξαγωγή των αγώνων της προκριματικής φάσης (εάν χρειαστεί να γίνει) η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα ορίζει τόσο το χρονικό διάστημα (το οποίο θα είναι ευρύ) μέσα στο οποίο θα γίνει ο πρώτος γύρος των αγώνων, όσο και το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των επαναληπτικών. Η ευθύνη για την διεξαγωγή κάθε αγώνα, θα βαραίνει τον γηπεδούχο δικηγορικό σύλλογο, ο οποίος πρέπει να τηρεί όλες τις διατάξεις της παρούσας (πλην τη διάταξη που αφορά την δικαστική επιτροπή) και κυρίως πρέπει να τηρεί τις προθεσμίες διεξαγωγής των αγώνων, επί ποινή αποκλεισμού αυτής σε περίπτωση ολιγωρίας της και παραβίασης των προθεσμιών και αυτόματης πρόκρισης (άνευ αγώνος) της φιλοξενούμενης ομάδας.

5.2 ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε νοκ-άουτ αγώνες.
H Τελική φάση θα διεξαχθεί στην Βέροια, την περίοδο μεταξύ 04 έως και 07 Ιουλίου 2013 και σε αυτή θα συμμετέχουν 8 Σύλλογοι-ομάδες (7 ομάδες και ο διοργανωτής).
Ο διοργανωτής , σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα πέραν των 8 ομάδων, δικαιούται ή να τροποποιήσει τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση ώστε όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή, ή να ζητήσει την διεξαγωγή προκριματικής φάσης.
Μετά τα δεδομένα της επιτυχημένης διοργάνωσης στην Ρόδο, όπου συμμετείχαν δώδεκα (12) ομάδες και εν όψει του γεγονότος ότι η διοργάνωση σε ηπειρωτικό τμήμα της χώρας ενδέχεται να επιτρέψει την συμμετοχή περισσοτέρων ομάδων, η τελική φάση διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Περίπτωση με συμμετοχή ως άνω των δώδεκα (12) και μέχρι των δεκαέξι (16) ομάδων:
Στην περίπτωση αυτή οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους έως των οκτώ (8) ομάδων ο καθένας. Από 04/07/13 έως και 06/07/13 διεξάγονται αγώνες κατάταξης με νοκ - άουτ αγώνες, όπως γινόταν μέχρι και σήμερα, μετά από σχετική κλήρωση, της οποίας η διεξαγωγή καθορίζεται παρακάτω. Ο κάθε Όμιλος θα έχει συγκεκριμένο δικό του γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων. Ο Α Όμιλος στην Βέροια (ΔΑΚ «Δ. Βικέλας») και ο Β΄ Όμιλος στη Νάουσα (ΔΑΚ Νάουσας). Στις 7/7/13, ο Πρώτος του Ομίλου Α θα αντιμετωπίσει στον Μεγάλο Τελικό τον Πρώτο του Ομίλου Β ενώ ο Δεύτερος του Ομίλου Α θα αντιμετωπίσει στον Μικρό Τελικό τον δεύτερο του Ομίλου Β.
Και όλες οι υπόλοιπες ομάδες μετέχουν στους αγώνες κατάταξης του ομίλου τους με κριτήριο για τον σχηματισμό των ζευγαριών τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε στη διοργάνωση της Ρόδου τον Ιούλιο του 2012, δηλαδή τη διαφορά πόντων στους πρώτους αγώνες κατάταξης (4/7/13). Η τελική κατάταξη για τις θέσεις 5-6, 7-8 κλπ μεταξύ των αντίστοιχων ομάδων του κάθε ομίλου (π.χ. οι τρίτοι κάθε ομίλου κλπ) θα γίνει με βάση τη διαφορά πόντων στους δεύτερους αγώνες κατάταξης (5/7/13) σε κάθε όμιλο, για να υπάρχει ενδιαφέρον σε όλους τους αγώνες.
Συνεπώς ο ελάχιστος αριθμός αγώνων για κάθε ομάδα είναι δύο (2).
Περίπτωση με συμμετοχή μέχρι τις δώδεκα (12) ομάδες:
Στην περίπτωση αυτήν την 04/07 θα διεξαχθούν μέχρι τέσσερεις (4) αγώνες πρόκρισης. Αγώνα πρόκρισης, σύμφωνα και με την πρόταση του Συμβουλίου των εκπροσώπων των ομάδων στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2012, υποχρεωτικά θα παίξουν με τη σειρά που αναφέρεται παρακάτω και μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός τους πρώτα 1) οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή εκπρόθεσμα, κατόπιν κ.ο.κ 2) οι νέες ομάδες που προέρχονται από Δικηγορικούς Συλλόγους που ήδη εκπροσωπούνται ή έχουν εκπροσωπηθεί μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, 3) οι νέες ομάδες που προέρχονται από Δικηγορικούς Συλλόγους που δεν έχουν εκπροσωπηθεί μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, 4) η διοργανώτρια ομάδα και 5) όποια αναδειχθεί από κλήρωση.
Θα ακολουθήσουν οι αγώνες κατάταξης με τον γνωστό μέχρι σήμερα τρόπο, δηλαδή με μονούς αγώνες μετά από κλήρωση που ακολουθεί τους αγώνες πρόκρισης.
Όλες οι ομάδες μετέχουν στους αγώνες κατάταξης, με κριτήριο για τον σχηματισμό των ζευγαριών τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε στη διοργάνωση της Ρόδου τον Ιούλιο του 2012, δηλαδή τη διαφορά πόντων στους πρώτους αγώνες κατάταξης (5/7/13). Η τελική κατάταξη για τις θέσεις 5-6, 7-8 κλπ θα γίνει με βάση τη διαφορά πόντων στους δεύτερους αγώνες κατάταξης (6/7/13), για να υπάρχει ενδιαφέρον σε όλους τους αγώνες.
Συνεπώς ο ελάχιστος αριθμός αγώνων για κάθε ομάδα είναι δύο (2).
Στην περίπτωση δήλωσης συμμετοχής περισσοτέρων των δεκαέξι (16) ομάδων γίνεται προκριματική φάση, σύμφωνα με τον όρο 5.1 της παρούσας.

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

(Α) Στο Πρωτάθλημα θα δικαιούνται να συμμετέχουν μόνο δικηγόροι και ασκούμενοι δικηγόροι καθώς και ένας (1) καλαθοσφαιριστής από τον ευρύτερο δικαστικό χώρο (δικαστές, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι κλπ). Προς το σκοπό αυτό, κάθε ομάδα οφείλει να στείλει στο διοργανωτή ,τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος , αναλυτική κατάσταση με τα ονόματα των καλαθοσφαιριστών, συνοδευόμενα από δύο (2) φωτογραφίες και από τα σχετικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν την ιδιότητα , με την οποία θα αγωνιστεί ο αθλητής (κατάσταση πιστοποιημένη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή ταυτότητα δικαστικού επιμελητή κ.λ.π ) καθώς και σχετική ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας των υπό συμμετοχή καλαθοσφαιριστών).
Β) Ο διοργανωτής , μετά από σχετικό έλεγχο, θα προβεί στην έκδοση δελτίων συμμετοχής των καλαθοσφαιριστών , τα οποία θα δύνανται να χρησιμοποιηθούν και σε επόμενες διοργανώσεις, μετά από σχετική θεώρηση του κάθε διοργανωτή. Τα δελτία που εκδόθηκαν στην διοργάνωση της Ρόδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην παρούσα διοργάνωση και στις επόμενες, ώστε να αποφεύγεται στο εξής η ετήσια επιβάρυνση των ομάδων και των παικτών με συγκέντρωση δικαιολογητικών.

(Γ) Η κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνος μέχρι 12 καλαθοσφαιριστές.

7. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

7.1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί βάσει των διεθνών κανονισμών παιδιάς της Fiba Europe.

7.2 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Όλοι οι διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας, θα πρέπει να είναι αξιολογημένοι και εγκεκριμένοι από τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών.
Υπεύθυνη για την διαιτησία/γραμματεία (ορισμός, έξοδα κτλ) της τελικής φάσης είναι η Επιτροπή Πρωταθλήματος, ενώ για την τυχόν προκριματική φάση (εκτός διοργανώτριας πόλης) ο γηπεδούχος Δικηγορικός Σύλλογος.

7.3 ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής καλαθοσφαιριστή στους αγώνες του πρωταθλήματος είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει φανέλα και παντελονάκι.

Οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα δηλώνουν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος με τη δήλωση συμμετοχής τα χρώματά τους, καθώς επίσης και τις εναλλακτικές περιπτώσεις στις στολές των καλαθοσφαιριστών. Η δήλωση χρώματος δεύτερης εμφάνισης είναι υποχρεωτική όπως και η ύπαρξη αυτής σε κάθε αγώνα.

Ο διαιτητής του αγώνα, μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας, αναγράφει στο Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις. Ο διαιτητής του αγώνα υποχρεώνει τη γηπεδούχο ομάδα να αλλάξει στολή όταν τα χρώματα των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων είναι όμοια ή παρεμφερή.

7.4 ΓΗΠΕΔΑ

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνουν σε γήπεδα που έχουν κριθεί κατάλληλα για διεξαγωγή αγώνων Πρωταθλήματος Εθνικής Κατηγορίας και πρέπει τουλάχιστον να έχουν παρκέ, ηλεκτρονικά χρονόμετρα και ηλεκτρονικό πίνακα αναγραφής του σκορ καθώς και αποδυτήρια. Σε περίπτωση βλάβης των ηλεκτρονικών πινάκων τα γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να διαθέτουν χρονόμετρα για τον αγώνα, φύλλα αγώνος, σφυρίχτρες, πινακίδες για την επισήμανση των σφαλμάτων των παικτών και πίνακα αναγραφής του αποτελέσματος.

Υπεύθυνη για την εξασφάλιση του γηπέδου είναι κάθε φορά η γηπεδούχος ομάδα που έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τον υπεύθυνο εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας και την Επιτροπή Πρωταθλήματος 7 τουλάχιστον μέρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα.

7.5. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η ώρα έναρξης των αγώνων της τελικής φάσης ορίζεται, από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων η οποία μπορεί να τροποποιεί τις ώρες έναρξης ανάλογα. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων οφείλει να ειδοποιεί κατάλληλα και έγκαιρα όλους τους ενδιαφερόμενους.

7.6 ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Σε περίπτωση αναβολής, ο αγώνας θα ορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων.

7.7 ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση μη έναρξης/ διακοπής αγώνα, τότε ο αγώνας θα παραπέμπεται στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, η οποία θα αποφασίζει αφού λάβει υπόψη την παρούσα προκήρυξη, τους διεθνείς κανονισμούς και το Καταστατικό και κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

8. ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης και μέχρι τη λήξη αυτής συγκαλείται συνδιάσκεψη όλων των εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, και στην οποία συζητούνται διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα και υποχρεωτικά η ανάθεση της επόμενης διοργάνωσης. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος δικαιούται να συγκαλέσει και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος έκτακτη συνδιάσκεψη αν κρίνει αυτό σκόπιμο για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος (η οποία μπορεί να λάβει χώρα και υπό την μορφή της τηλεφωνικής συνδιάσκεψης).

Η συνδιάσκεψη είναι αρμόδια για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων η ανάθεση της διοργάνωσης, η τροποποίηση του παρόντος κανονισμού κλπ.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1. Επιτρέπεται ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για όλες τις προβλεπόμενες από του επίσημους κανόνες παιδιάς και διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Ο χρόνος υποβολής της έντασης, η διαδικασία και η νομιμοποίηση του προσώπου που υποβάλλει την ένσταση είναι η προβλεπόμενη στους κανονισμούς παιδιάς και διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. Ειδικότερα, ένσταση μπορεί να υποβάλλει ο προπονητής ή ο αρχηγός της ομάδας, ενώ το χρονικό σημείο υποβολής ποικίλει ανάλογα με το είδος της έντασης και ειδικότερα:
(Α) Λόγω αντικανονικότητας ή ακαταλληλότητας του γηπέδου. (ενστάσεις του είδους αυτού πρέπει να υποβάλλονται ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα. )
(Β) Λόγω αντικανονικής συμμετοχής καλαθοσφαιριστή ή πλαστοπροσωπείας. Στην περίπτωση αυτή η ένσταση υποβάλλεται αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό το πραγματικό γεγονός.
(Γ) Λόγω αντικανονικής διακοπής αγώνα.
(Δ) Λόγω κακής εφαρμογής κανονισμών παιδιάς εκ των Επισήμων Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης της FIBA. «Με τον όρο κακή εφαρμογή» δεν εννοούνται περιπτώσεις που αφορούν στην κρίση διαιτητή σε αποφάσεις του.

2. Η ένσταση καταγράφεται από τον σημειωτή στο φύλλο αγώνα, καθ΄υπαγόρευση από τον προπονητή ή τον αρχηγό της ομάδας. Οι διαιτητές απαντούν στο φύλλο αγώνα πριν από το κλείσιμο του φύλλου. Σε περίπτωση που το ζητήσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, οι διαιτητές οφείλουν μέσα σε μία (1) ώρα να υποβάλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους στην Επιτροπή.

3. Η σύσταση της Επιτροπής Ενστάσεων θα γίνει με μέριμνα της διοργανώτριας.

10. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

Τα γηπεδούχα Σωματεία κατά την διάρκεια της προκριματικής φάσης και η Επιτροπή Πρωταθλήματος κατά την διάρκεια της τελικής φάσης υποχρεούνται να φροντίσουν για την παρουσία γιατρού στο γήπεδο και να έχουν διαθέσιμο χώρο για ιατρείο.

11. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Ό,τι δεν προβλέπεται από τον παρόντα Κανονισμό θα ρυθμίζεται με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος λαμβανομένου υπόψη του σκοπού του πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα θα φροντίζει πάντοτε για την εξυπηρέτηση της φιλοξενούμενης ομάδας, μέσα στα πλαίσια της πατροπαράδοτης φιλοξενίας και κατά τρόπο που να αρμόζει στην ιδιότητα του δικηγόρου.

Για την Επιτροπή Πρωταθλήματος

Δημήτριος Ζυγουλιάνος (Πρόεδρος)
Γεωργιάδης Ευάγγελος
Παπαδόπουλος Θεόφιλος
Παπαγιάννης Νικόλαος
Πασσάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου