Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τα νέα από τον 6ο φιλικό αγώνα για την περίοδο 2018-19, με αντίπαλο την Middle East United

Ο τελευταίος αγώνας για το 2018 ήταν για την Pellalaw United ένας ξεχωριστός διεθνής φιλικός αγώνας αφού είχε την ευκαιρία ν’ αντιμετωπίσει μια άλλη United αυτή της Μέσης Ανατολής, μια ομάδα αποτελούμενη από ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας των Γιαννιτσών που ανήκει και εξυπηρετείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.. Τα παιδιά αυτά είναι ηλικίας από 13 μέχρι 18 ετών και είναι όλα αγόρια. Το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Όλα ήρθαν από τα νησιά (κυρίως τη Λέσβο), όπου έφτασαν από διαφορετικούς δρόμους και όπου έμειναν διαφορετικό χρόνο το καθένα. Όλα είναι ασυνόδευτα ανήλικα. Κάποια είναι ορφανά από τον ένα ή και από τους δύο γονείς. Κάποια δεν γνωρίζουν αν οι γονείς τους ζουν, καθώς δεν έχουν επικοινωνία μαζί τους. Κάποιων οι γονείς έμειναν στην πατρίδα τους. Άλλων οι γονείς έχουν κατορθώσει να φτάσουν σε κάποια χώρα της Ευρώπης.
Όπως και πριν από 2,5 χρόνια ο Δικαιόπολις με τους πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας Γιαννιτσών έτσι και φέτος η Pellalaw United με τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, θέλησε να προσφέρει λίγες στιγμές χαράς σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, εν προκειμένω παιδιά, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στη ζωή τους, αλλά η μοίρα δεν στάθηκε πολύ ευνοϊκή απέναντί τους. Ο σκοπός τέλεσης του αγώνα επετεύχθη αφού τα παιδιά χάρηκαν και το παιχνίδι και την πανάξια νίκη τους ξεφεύγοντας από την γεμάτη αβεβαιότητα καθημερινότητά τους.
Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς ενώ οι παίκτες των Δικηγόρων κάνοντας την σέντρα στην έναρξη του αγώνα μερικοί είχαν ακόμη μελομακάρονα στο στόμα τους και στο μυαλό τους σχεδίασαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι αναγνωριστικά με πάσες στο δικό τους ήμισυ του γηπέδου, οι ανήλικοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν γκολ από το πρώτο λεπτό και το κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί αυτό (το πρώτο λεπτό), εκμεταλλευόμενοι την διαφορά ταχύτητας που είχαν με τους «old men» της Pellalaw United. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μια μάχη ανάμεσα στην τακτική που προσπαθούσαν να έχουν οι δικηγόροι και στον ενθουσιασμό και στην ταχύτητα που διέθεταν αστείρευτη τα προσφυγόπουλα!! Μια μάχη όμως που φαινόταν να μην βρίσκει νικητή μέχρι και δύο λεπτά πριν από τη λήξη, όπου κι έγινε το 0-2 και τα νιάτα επικράτησαν των γηρατειών!!!

Αγωνιστικά και μη


Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ο Coach CC μοίρασε στους παίκτες του από ένα ρόδι ως συμβολικό δώρο με την ευχή κάποια μέρα να καταφέρουν να το «σπάσουν».

Ως υπέρμαχος της διαφορετικότητας εμφανίσθηκε ο Kontakov στο γήπεδο φορώντας μία άσπρη και μία μαύρη κάλτσα, θέλοντας να δείξει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το χρώμα ή την καταγωγή τους..



Την ευκαιρία της χρονιάς έχασε ο Kostiga καθώς με την βοήθεια του κακού ματιού του Giades κατάφερε αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ευρισκόμενος προ κενής εστίας, να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!!!!




Παρόντες ήταν

1) Enwsitic
2) Giades (ως θεατής)
3) Manoto Kanaki (έγινε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο)
4) Kontakov
5) Ignasievic (μπήκε ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο)
6) Nectarinho
7) Manuel
8) Pate
9) Patetsinez
10) Petkov
11) Tsobic
12) Sailor (μπήκε ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο)
13) Hatzi (έγινε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο)
14) Coach CC
15) Kostiga




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου