Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τι γύρευε ο El Presidente στο εξωτικό Δροσερό;

Με πολλαπλή αποστολή συνόδευσε την περασμένη Παρασκευή ο El Presidente την ομάδα στον φιλικό της αγώνα στο εξωτικό Δροσερό.
Κατ’ αρχάς τόνωσε και ενίσχυσε με την παρουσία του το ηθικό και το φρόνημα των παικτών, που το απέδειξαν μέσα στο γήπεδο και του το ανταπέδωσαν με μία μεγάλη φιλική νίκη επί των γηπεδούχων.
Δεύτερον, αποδεικνύοντας τα δοκιμασμένα προεδρικά αντανακλαστικά του, μόλις πληροφορήθηκε τις γνωστές ελλείψεις σε … σοκολατάκια, κατέφθασε με δύο τεράστια κουτιά σοκολατένια κεράσματα (νηστήσιμα και μη) με τα οποία γλύκανε όχι μόνο τους παίκτες μας, αλλά και την αντίπαλη ομάδα. Την δοκιμή και έγκριση των κερασμάτων έκανε προ πάσης … επιδόσεως, φυσικά ο ανυπόμονος Kostiga που έφαγε το πρώτο γλυκό παραβιάζοντας το στολισμένο κουτί μπροστά στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.
Ακολούθως έριξε γέφυρες με τον φροντιστή του γηπέδου και με τους υπεύθυνους της ομάδας του Δροσερού, ευχαριστώντας τους για την φιλοξενία, προγραμματίζοντας παραπέρα ευρύτερη συνεργασία και υποσχόμενος να φέρει τις πρώτες ύλες για επιτόπιο μπάρμπεκιου σύσφιγξης σχέσεων (to know as better, σε γνήσια νεοελληνικά), προς μεγάλη χαρά του υπευθύνου του γηπέδου.
Στη συνέχεια αφού αρνήθηκε ευγενικά, με ένα κοφτό ΟΧΙ, να ασκήσει καθήκοντα τερματοφύλακα, ασχολήθηκε με τις υπόλοιπες αποστολές του, τις οποίες προσπάθησε να τις κρατήσει μυστικές, αλλά το mi-ta-paratate έχει σπάσει προ πολλού τους κωδικούς του και έμαθε που πήγε και για ποιους λόγους.
Πρώτα λοιπόν ως γνήσιος απόγονος ξεριζωμένων προσφύγων (υποδυόμενος τον Νίκο Ξανθόπουλο), αναζήτησε και βρήκε μετά από 42 χρόνια τους τάφους του παππού και της γιαγιάς του, αφού ως γνωστό έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του (εκ της μητρικής γραμμής) από το Δροσερό, όπου και προσκύνησε. Ενώ στη συνέχεια υποδυόμενος και τον Ιντιάνα Τζόουνς, επιδόθηκε στο κυνήγι της ανεύρεσης του ιερού σταυρού και του δισκοπότηρου που έφερε ο ιερέας παππούς του από τις χαμένες πατρίδες του Ταϊφίρ Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης.
Η δεύτερη μυστική αποστολή του, αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, όταν στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, κατέφθασε στο γήπεδο ο (επίσης καταγόμενος εκ μητρός Δροσεριώτισσας) κώουτς της ομάδας μπάσκετ Nick Cotlea, τον οποίο ανακάλυψε ο Πρόεδρος στην αγροικία του και στον ροδακινώνα του και τον έφερε στο γήπεδο, έχοντας το σχέδιο του αφού είχαν φθάσει στα αυτιά του τα μαντάτα ότι ο κώουτς δεν θα ακολουθήσει το καλοκαίρι την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου στα Χανιά, γιατί θα είναι στο φόρτε της η παραγωγή ροδακίνων. Έτσι ως γνήσιος πολιτικάντης, άρχισε το σχετικό μασάζ, αρχικά εκθειάζοντας τον κώουτς για την προσφορά του στην ομάδα και για την αναγκαιότητα της παρουσίας του, στη συνέχεια για την αγάπη που του έχουν οι παίκτες και ακολούθως για το μαγευτικό και ενδιαφέρον του προορισμού (Χανιά – Κρήτη), ενώ ως «κλού» του εκμυστηρεύθηκε ότι θα περιλαμβάνεται στους υποψήφιους να τιμηθούν προπονητές, γιατί θα έχει συμπληρώσει μόνο αυτός 4 συμμετοχές σε τελική φάση. Μόλις ο κώουτς άρχισε να κλονίζεται, ο Πρόεδρος έβαλε σε εφαρμογή το plan b του σχεδίου του, βάζοντας την γυναίκα του να τον παίρνει συνέχεια στο τηλέφωνο και να του λέει τα ευρήματά της από την αναζήτηση για υπέροχα ξενοδοχεία και κρυστάλλινες θάλασσες στον Πλατανιά, στην Αγία Μαρίνα, στο Καλαμάκι, στο Ελαφονήσι και στην Φαλάσσαρνα. Το αποτέλεσμα της εύστοχης τακτικής ήταν ότι κατά την αποχώρησή του ο κώουτς έψαχνε ήδη την δικαιολογία που θα ξεφουρνίσει στον πατέρα του για την απουσία του από την ροδακινοσυγκομιδή από 18 έως 23 Ιουλίου. Φυσικά ο Πρόεδρος είχε πάντα στο μυαλό του ότι αν έρθει ο κώουτς όλο και θα δελεάσει και θα φέρει μαζί του και τον κολλητό του Manuel, οπότε καλύπτεται και η θέση του play-maker.
Στη συνέχεια απτόητος ο El Presidente, υποσχέθηκε και το «πριμάκι» του στον επανεμφανισθέντα G. Supi (επιδοσούλες και εκτελέσεις) και φεύγοντας ανήγγειλε ότι άρχισε ήδη να ασχολείται με την οργάνωση του θερινού μπάρμπεκιου, αφού ο κηπουρός του Don Melitone και ο αδελφός του Von Kamara άρχισαν ήδη να προετοιμάζουν το προεδρικό ράντζο.
Κατά τα λοιπά βέβαια (και παρά τις οχλήσεις) κουβέντα για την συντριπτική ήττα των προεδρικών στο περασμένο θερινό μπάρμπεκιου, όπου με πρωτοφανή στυγνή προεδρική λογοκρισία, εξαλείφθηκε από κάθε ΜΜΕ και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η σαρωτική επικράτηση του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ έναντι της κλίκας των Προέδρων, στην μάχη του φαγητού, με τους προεδρικούς να υφίστανται μία πρωτοφανή πανωλεθρία και να φωτογραφίζονται αναμνηστικά με τα γατάκια της γειτόνισσας του προεδρικού ράντζου, αφού έκτοτε η προεδρική ομάδα διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη και δεν τόλμησε να ξαναεμφανισθεί σε τραπέζι. Όσο για τον El Presidente, έκανε σε χρόνο ρεκόρ την πολιτικάντικη κωλοτούμπα του, αφού διαισθανόμενος την συντριβή, δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι για χάρη της ενότητας της ομάδας μπάσκετ, αυτός ανήκει στον ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ και όχι στην προεδρική ομάδα και άρα και πάλι ήταν με τους νικητές.

El. P.

2 σχόλια:

  1. Πλεον ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισει κανεις την πενα του προεδρου απο αυτην του πρωτου σε ποντους ψηλου μας στην Πατρα..οσο για τον κοουτς, σας λεω απο την εμπειρια μου οτι το διλημμα δουλεια/διασκεδαση δεν υφισταται γι αυτον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχάλη, εξαιρετική πληροφόρηση και παρουσίαση. Ένα μέρος της μπορώ να το επιβεβαιώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή