Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα νέα από τα Κόλιντα 2012


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η αναβίωση του εθίμου «κόλντι μπάμπο» ή «κόλιντα» από τον Σύλλογο Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και Φίλων – Δικαιόπολις», υπό την αιγίδα φέτος και του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Στη φετινή διοργάνωση, που περιείχε μια παράλληλη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, με το στήσιμο ενός διαφορετικού χριστουγεννιάτικου δέντρου φτιαγμένου από γάλατα εβαπορέ, υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση προς όλο τον κόσμο και η

συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (οι συμμετέχοντες καθ’ όλη τη βραδιά ξεπέρασαν τους 250), ενώ δεν ήταν λίγος και ο κόσμος, που απλώς πέρασε για ν’ αφήσει τα κουτιά με το γάλα.
Η προετοιμασία ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα, με τα απαραίτητα ψώνια, την συγκέντρωση ξύλων και την αναζήτηση καζανιών για το μαγείρεμα της μανιταρόσουπας και της φασολάδας, τα οποία (καζάνια) βρέθηκαν σε υψόμετρο 1200 μέτρων στο χιονισμένο καταφύγιο του ΕΟΣ στο Πάικο. Την ημέρα της εκδήλωσης, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν

στις 5:00μμ με τη μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων, ψησταριών, ξύλων, ηχείων για την ηχητική κάλυψη κλπ, με ειδικά φορτηγά οχήματα, ενώ η μεγάλη μάζα του κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται μετά τις 9:00μμ, όταν άρχισε και το δεντράκι από γάλα να ψηλώνει. Ανάρπαστα έγιναν όλα τα εδέσματα, και τα νηστίσιμα και τα αρτήσιμα, με τον Καμαρά να βάζει «φωτιά» στο χαρμάνι από τις φασολάδες και να κρατάει ζεστούς όσους δοκίμαζαν. Ο Τανάλιας ως άλλος δρυίδης Πανοραμίξ, ανακάτευε τον μαγικό ζωμό, ενώ από τις ψησταριές τα σουβλάκια εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού. Προς το τέλος της βραδιάς

πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός τραγουδιού και το ψυχαγωγικό μέρος έληξε με τον προεδρικό ζεμπέκικο χορό του Καμαρά. Στη συνέχεια περίπου στις 3:30π.μ. σε θερμοκρασία -1ο C, μαζεύτηκαν τα πράγματα και φορτώθηκαν στο ειδικό φορτηγό, ενώ καθαρίστηκε και ο χώρος. Την επόμενη ημέρα το φαγητό που περίσσεψε, δηλαδή η

φασολάδα και η μανιταρόσουπα (για τα σουβλάκια και τα λουκανικά δεν γίνεται λόγος για περίσσευμα) προσφέρθηκαν στο «Γεύμα Αγάπης» του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και τα γάλατα που συγκεντρώθηκαν (700 και πλέον κουτιά) παραδόθηκαν στο ορφανοτροφείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Κατά γενική ομολογία η οργάνωση ήταν πολύ καλή, σε τέτοιο βαθμό, που υπήρξε πρόταση από Πολιτιστικό Σύλλογο για την ανάληψη διοργάνωσης ανάλογης εκδήλωσης την Καθαρά Δευτέρα στο Πάικο, ενώ ιδιοκτήτης μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας από την Κατερίνη, δήλωσε πρόθυμος του χρόνου να προσφέρει κοτόπουλα για ψήσιμο, αλλά και την παρασκευή κοτόσουπας.
Σημαντικότερο απ’ όλα ήταν όμως ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο γέμισε από γάλατα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και δεν έγινε ευρέως γνωστή.




















4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
    ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΓΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΓΗ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ...).
    ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ).
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
    ΥΓ:Ο ΚΩΣΤΙΓΚΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ
    ΥΓ2: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΓΙΑΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κολιντα 2013 στην κεντρική πλατεία της Βιέννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ευχαριστώ σε όσους συναδέλφους και μη βοήθησαν για να οργανωθεί και φέτος το έθιμο της "Κόλιντα Μπάμπο". Για τους "γνωρίζοντες" βέβαια, είναι γνωστό ότι λίγο πολύ με το Know how που έχει δημιουργηθεί απ' τον Δικαιόπολι, τέτοιες εκδηλώσεις θα μπορούν στο μέλλον να προγραμματίζονται πατώντας "κουμπιά"... (λέμε τώρα). Είναι γεγονός πάντως πως η προθυμία το μεράκι και το φιλότιμο, των περισσότερων ενεργών μελών του σωματείου κάνει θαύματα (δε θα ονοματίσω για να μη ξεχάσω κανέναν).
    Εύχομαι του χρόνου να μαζέψουμε ακόμη περισσότερο γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσέχετε μην με πατήσετε πολύ και σκάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή