Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα του 2ου φιλικού αγώνα, για την περίοδο 2012-13, με αντίπαλο την ομάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας


Γεύμα σύσφιξης με πολλές γεύσεις (γλυκιά αρχικά, στη συνέχεια αλμυρή και στο τέλος πικρή) θύμισε ο 2ος φιλικός αγώνας της ομάδας του «Δικαιόπολις», για την περίοδο 2012-13, με αντίπαλο την ομάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, που διεξήχθη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του φημισμένου θέρετρου των Εσωβάλτων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του «Δικαιόπολις» να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο (γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο) και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση και συμπαγή άμυνα να έχουν περιορίσει την αντίπαλη ομάδα σε εντελώς παθητικό ρόλο. Την υπεροχή αυτή την εξαργύρωσε σχετικά γρήγορα με τον Kill Bill ν’ ανοίγει λογαριασμό για την φετινή περίοδο και να κάνει το 1-0 με κοντινό πλασέ. Στη συνέχεια η ομάδα εξακολούθησε να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου φτάνοντας τουλάχιστον τις 15 τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να καταλήγει η μπάλα στο πλεκτό, ενώ για τον Τανάλια, που είχε τον Κούλιο να παίζει δεξιά του και να έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους (play Koulio, no party) ήταν το κατάλληλο παιχνίδι για να επανέρθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στην επανάληψη όμως ο Κώστιγκα, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής στα «δεύτερα», αφού αυτομόλησε, πραγματοποίησε αλλαγές, που αποδιοργάνωσαν λίγο τους παίκτες, με αποτέλεσμα, παρόλο που η ομάδα συνέχισε να έχει την υπεροχή και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ, εντούτοις έχασε την αμυντική της συνοχή και στην κυριολεξία κόπηκε στα δύο με έξι παίκτες να επιτίθενται και τέσσερις να αμύνονται, έχοντας μια απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 35-40 μέτρα!! Και αφού αυτοί που επιτίθονταν έβλεπαν την εστία σαν την τρύπα της βελόνης και έχασαν τα άχαστα, ήταν επόμενο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Βασικού Νόμου του ποδοσφαίρου, η ομάδα να τιμωρηθεί και στο 5ο λεπτό της συνολικά επτάλεπτης καθυστέρησης, ήρθε η ισοφάριση σε 1-1 για την ομάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς δεν άλλαξε κάτι στα δύο λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος.
Στα θετικά του χθεσινού παιχνιδιού συγκαταλέγονται α) η συγκρότηση ενδεκάδας, έστω και την τελευταία στιγμή κι έπειτα από την παρέμβαση του Προέδρου, που τρομοκράτησε τους απείθαρχους, β) η πολύ καλή κυκλοφορία και η κατοχή της μπάλας και γ) η άριστη αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.
Στα αρνητικά συγκαταλέγονται α) η συγκρότηση ενδεκάδας στο παρά πέντε, ενώ θα έπρεπε ο προπονητής να ξέρει τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα, ποιους θα έχει στη διάθεσή του, β) η εκνευριστική επιπολαιότητα των επιθετικών στην τελική προσπάθεια και γ) η έλλειψη πειθαρχίας στο β’ ημίχρονο.
Παρόντες ήταν:
1. Giades (αλλαγή στη θέση του Μαυρίνιο)
2. Καρατζότι
3. Μαυρίνιο
4. Τανάλιας
5. Κώστιγκα
6. Kill Bill
7. Μανουέλ
8. Κούλιο
9. Sailor
10. Παλτετσανάκης
11. Χάτζι
12. Μάκιντε
13. Στελιτς (αλλαγή στη θέση του Κώστιγκα)
14. Billardo (αλλαγή στη θέση του Χατζι)

3 σχόλια:

  1. Μακρινός φίλος της ομάδας1 Νοεμβρίου 2012 στις 8:31 μ.μ.

    Ο giades ανήκει στα "δεύτερα"; Δεν παίζει βασικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντινός φίλος της ομάδας2 Νοεμβρίου 2012 στις 12:28 μ.μ.

    Καλύτερα στα "δεύτερα", γιατί αν ξεκινήσει με τα πρώτα... Με την απόδοσή του θα εκθέσει τον προπονητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Κ2 ΕΤΩΝ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΧΡΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή