Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των "32" του Europa League


Με την Ουντινέζε κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ στη φάση των "32" του Europa League.
Η Ουντινέζε, η οποία οδηγεί την κούρσα του φετινού Καμπιονάτο, είναι η δεύτερη αρχαιότερη ομάδα του ιταλικού ποδοσφαίρου, μετά την Τζένοα. Ιδρύθηκε το 1896 στο Ούντινε της Ιταλίας.
Στα 116 χρόνια που έχει στην πλάτη της, δεν έχει κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη με μοναδική εξαίρεση την κατάκτηση του κυπέλλου Ιντερτότο το 2000. Στη συνέχεια εκείνης της χρονιάς, η Ουντινέζε με την κατάκτηση του Ιντερτότο, προκρίθηκε στο τότε Κύπελλο UEFA και στη Β' φάση των αγώνων νοκ-άουτ βρήκε στον δρόμο της τον ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε με 1-0 στο Φρίουλι και 3-0 ήττα στην Τούμπα (1-0 κανονική διάρκεια, 3-0 στην παράταση). Φέτος, βρίσκεται στην κορυφή του Καμπιονάτο ισοβαθμώντας με τη Γιουβέντους και πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωταθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως και τη σεζόν 2000-2001 που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ουντινέζε, οι Ιταλοί ήταν και τότε πρωτοπόροι στο Καμπιονάτο εκείνης της χρονιάς μέχρι να αποκλεισούνί από το Δικέφαλο και να πάρουν την κατιούσα...
Η ιταλική ομάδα βρέθηκε στους ομίλους του Europa League, αφού αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Champions' League.
Προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως δεύτερη από τον 9ο όμιλο, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έξασφάλισε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σέλτικ όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1.
Προπονητής της ομάδας είναι ο, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Γκουϊντολίν, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου από το τέλος της σεζόν 2009-2010 και μεγάλο της αστέρι ο δεινός σκόρερ Αντόνιο Ντι Νατάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου