Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα νέα από το έθιμο "Κόλιντα 2011"


Πιστός στις παραδόσεις (που συμπεριλαμβάνουν φαγητό και ποτό) ο «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ» διοργάνωσε και φέτος το έθιμο «κόλιντα μπάμπο» την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Οι υπεύθυνοι τήρησαν τις υποσχέσεις τους και η ποσότητα και η ποικιλία στα εδέσματα ήταν πολύ πλούσια, κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Μάλιστα φέτος, ικανοποιήθηκαν και οι νηστεύοντες, καθώς το μενού περιλάμβανε μανιταρόσουπα, μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι και χταποδάκι στη σχάρα!! Παρά την βροχόπτωση που είχε το τελευταίο διήμερο στην περιοχή, ο καιρός μας έκανε το χατήρι και από το μεσημέρι και μετά σταμάτησε να βρέχει, παρέμεινε όμως το τσουχτερό κρύο με τον υδράργυρο να είναι πολύ κοντά στους 0ο C. Το κέφι, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε στο χορό και το τραγούδι, μάλλον δεν ήταν όπως το περσινό, και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, όπως η δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι μουσικές επιλογές, η απουσία του «φονικού» εργαλείου «Γράπα Μαύρος 2010». Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Κώστιγκα, γνωστός και ως Καναβάρο, ξάδερφος του ψήστη λουκάνικων σε γνωστή διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας («όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε»), που ανάγκασε ακόμη και τον άσπονδο φίλο του, giades, να αναφωνήσει ότι «ο άνθρωπος είναι πολυμηχάνημα, δεν μπορείς να τον διώξεις!!»
Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ο Μανουέλ, περί τις 2:45π.μ., καθήμενος πλησίον της ψησταριάς, φυσώντας τη μύτη του, με τον αέρα που έβγαλε, άναψε τα «κοιμώμενα» κάρβουνα και ανάγκασε τον Παλτετσανάκη να βάλει πάνω στην σχάρα ότι είχε απομείνει (ευτυχώς δεν είχε μαζί του τον ελβετικό γκοτζίλα!!).
Για πρώτη φορά, ίσως, στην ελληνική ιστορία, ο οικονομικός προϋπολογισμός της εκδήλωσης τηρήθηκε και στο τέλος βγήκε ισολογισμένος, καθώς τα έσοδα, που προήλθαν από την οικονομική συνεισφορά 18 μελών και φίλων κάλυψαν ακριβώς όλα τα έξοδα!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!









1 σχόλιο:

  1. kai tou xronou me ygeia bebaia. artia i organosi kai fetos. to krio den stathike dynato na xalasi to kefi oson simeteixan.

    kai tou xronou loipon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή