Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τα νέα από την Έκτακτη Συνδιάσκεψη της Χαλκίδας

Με μεγάλη συμμετοχή κυρίως από εκπροσώπους της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα η Έκτακτη Συνδιάσκεψη των ποδοσφαιρικών ομάδων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, με βασικό θέμα συζήτησης την τροποποίηση του Κανονισμού. Μεταξύ των αλλαγών που εγκρίθηκαν είναι η (προαιρετική) διεξαγωγή της τελικής φάσης του πρωταθλήματος με δεκαέξι ομάδες (θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από τους έξι ομίλους, η καλύτερη τρίτη, δύο ομάδες με Wild Card του διοργανωτή και φυσικά η διοργανώτρια). Επίσης το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει πιο νωρίς (στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου) και κάθε αγωνιστική θ’ απέχει 15 ημέρες από την άλλη, με τα παιχνίδια που θ’ αναβάλλονται να διεξάγονται το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, χωρίς να τροποποιείται το πρόγραμμα και η σειρά των αγώνων.
Επίσης εκτός ημερησίας διατάξεως προτάθηκε από την ομάδα του ΑΡ.Μ.Α. (Αρμενόπουλος/Μ. Αλέξανδρος) η διεξαγωγή κυπέλλου με νοκ άουτ αγώνες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και την τέλεση ενός Final Four το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τα Χανιά να εκδηλώνουν την πρόθεση να το φιλοξενήσουν.

Δυστυχώς το αίτημα των μικρών Συλλόγων να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούμενων μη δικηγόρων δεν έγινε δεκτό και να δούμε φέτος πώς ο Δικαιόπολις θα συγκροτήσει ομάδα!!!


Αναλυτικά η πρόταση του ΑΡ.Μ.Α. έχει ως εξής :

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αγωνιστικής απραξίας των ομάδων λόγω της έναρξης της προκριματικής φάσης του πρωτάθληματος από τον μήνα Φεβρουάριο και έπειτα, άρα η διάρκεια των αγωνιστικών υποχρέωσεων πολλών ομάδων περιορίζεται σε ένα διάστημα μόλις 3 μηνών.
Έχοντας ως στόχο να παρατείνουμε την αγωνιστική δράση καθ ́ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ελαχιστοποιώντας την αδράνεια των ποδοσφαιρικών ομάδων των Δικηγορικών Συλλόγων προτείνουμε τη διεξαγωγή Πανελληνίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων.
Η ως άνω διοργάνωση θεωρούμε ότι θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον θεσμό του Πρωταθλήματος που φτάνει αισίως στο 32ο έτος του, θα αυξήσει τον συναγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων, θα βοήθησει, μέσω και του τρόπου διεξαγωγής του, ομάδες που δεν καταφέρνουν να διακριθούν στο θεσμό του Πρωταθλήματος να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία σε μια διοργάνωση που παραδοσιακά θεωρείται θεσμός των εκπλήξεων και κυρίως θα ενισχύσει ακόμα περισσοτέρο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων όλων των Συλλόγων της χώρας μέσα από το πιο λαοφιλές άθλημα παγκοσμίως.

Ο τρόπος διεξαγωγής διαμορφώνεται ως εξής:

1. Δεν απαιτείται παράβολο ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των ομάδων, χωρίς περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις.

2. Όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα μπουν σε κλήρωση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί-νοκ αουτ. α) Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων δεν είναι 16 ή 32 ώστε να προκύπτει ιδανικός αριθμός μέχρι και τον τελικό,
πραγματοποιείται κλήρωση ούτως ώστε να προκύψουν 16 ή 32 ομάδες. Π.χ. Έστω ότι δηλώνουν συμμετοχή 25 ομάδες. Από την κλήρωση θα προκύψουν 9 ζευγάρια που θα τεθούν αντιμέτωπα σε αγώνες νοκ άουτ και οι υπόλοιπες 7 ομάδες θα είναι ήδη κατόπιν κληρώσεως στη φάση των 16 και θα περιμένουν τον αντίπαλο που θα προκύψει από τα παραπάνω 9 ζευγάρια.

3. Τόπος διεξαγωγής των αγώνων νοκ αουτ ορίζεται α) Οποιοδήποτε γήπεδο σε οποιοδήποτε τόπο κατόπιν συμφωνίας των 2 ομάδων, ακόμα και η έδρα της φιλοξενούμενης ομάδος. β) Η έδρα της γηπεδούχου ομάδος αν δεν υπάρξει συμφωνία ( το ποια ομάδα θα είναι γηπεδούχος
θα προκύψει βάση κλήρωσης.
Ως περίοδο έναρξης του Κυπέλλου προτείνουμε το Σαββατοκύριακο 28.11.2015 και 29.11.2015. Οι μετέπειτα ημερομηνίες διεξαγωγής επαφίενται στην διακριτική ευχέρεια των ομάδων αρκεί οι 4 ομάδες που θα φτάσουν στα ημιτελικά να έχουν προκύψει εως την έναρξη του πρωταθλήματος, ήτοι μέχρι το μήνα Φεβρουάριο.
Οι 4 αυτές ομάδες θα συμμετέχουν το τριήμερο 12¬14 Μαρτίου (τριήμερο Καθαράς Δευτέρας) σε ένα Final 4 (ημιτελικά, μικρός τελικός, τελικός) το οποίο θα διεξαχθεί σε τόπο που θα οριστεί από την διοργανώτρια ομάδα της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου