Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τα νέα του 3ου επίσημου αγώνα της ομάδας του "Δικαιόπολις", για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Ρεθύμνου

Δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι από τα δύο παιχνίδια που έδωσε στην Κρήτη η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, καθώς επέστρεψε στα Γιαννιτσά, μόνο με τσικουδιές, ρακόμελα και ….. κεφαλογραβιέρες στις αποσκευές της!!! Βέβαια, αν και ήταν γνωστό, εκ των προτέρων, ότι τα παιχνίδια θα ήταν πολύ δύσκολα, λόγω του συμπιεσμένου προγράμματος, αφού εντός της τριήμερης παραμονής στην Κρήτη, θα έπρεπε να δοθούν δύο παιχνίδια και μάλιστα με τους μισούς σχεδόν παίκτες της ομάδας ν’ αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, εντούτοις η γεύση της ήττας και στα δύο παιχνίδια γίνεται πιο πικρή, γιατί παρά την κακή εμφάνιση στα τρία από τα τέσσερα ημίχρονα, θα μπορούσαν να είχαν αποσπασθεί τουλάχιστον οι ισοπαλίες.
Στο πρώτο παιχνίδι, που έγινε στο γήπεδο των Αρμένων στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 22-3-2014, με βασικό δεδομένο ότι η κατάσταση των παικτών της ομάδας δεν ήταν και πολύ καλή - καθώς όλοι ήταν στο πόδι από τις 5 το πρωί, που έφυγε η αποστολή από τα Γιαννιτσά μέχρι και τις 7:30 το απόγευμα που ξεκίνησε το παιχνίδι, χωρίς σχεδόν καμία ξεκούραση, αφού αντί του ξενοδοχείου προτιμήθηκαν τα καφέ-bars και τα ρακάδικα στο
λιμάνι του Ρεθύμνου - ο κόουτς Χατζηπαράς προσέγγισε αμυντικά το παιχνίδι με ειδική άμυνα στον πιο επικίνδυνο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Η επιλογή αυτή έφερε μεν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Ρεθύμνου ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη, αλλά μπλόκαρε την ανάπτυξη της ομάδας των Γιαννιτσών, που έχασε έναν παίκτη από το κέντρο και όπως πήγαινε το παιχνίδι φαινόταν ότι δύσκολα θα έμπαινε κάποιο γκολ, αφού λόγω του κακού παιχνιδιού ανάπτυξης και από τις δύο ομάδες οι τερματοφύλακές τους μπορούσαν ν’ απειληθούν είτε με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Μανουέλ στο 25΄, που κατέληξε στο δοκάρι είτε …… με την επέμβαση του «άρχοντα» του αγώνα, που στο 30΄ σφύριξε ένα πέναλντι, το οποίο, απ’ όλους όσους ήταν στο γήπεδο, μόνο αυτός το «είδε» και ανάγκασε ακόμη και τους συναδέλφους του Ρεθύμνου να ζητάνε συγγνώμη για το σφύριγμα που τους έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθούν στο σκορ. Στην επανάληψη η απόδοση της ομάδας των Γιαννιτσών ανέβηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς να χάσει όμως την κλασική ευκαιρία και σε μια αντεπίθεση της ομάδας του Ρεθύμνου δέχτηκε τελικά και δεύτερο γκολ, με τον επιθετικό του Ρεθύμνου να προλαβαίνει την έξοδο του Κούλιο και με τσίμπημα της μπάλας να την περνάει πάνω από το κεφάλι του και να τη στέλνει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα, κάνοντας το τελικό 2-0.

Αγωνιστικά και μη


Δεν του βγήκε του Χατζηπαρά η επιλογή της αμυντικής τακτικής και της καταστροφής του παιχνιδιού των αντιπάλων, καθώς πέρα από το «δοκάρι και έξω» του Μανουέλ, υπολόγιζε και χωρίς τον «ξενοδόχο», ο οποίος μ’ ένα και μόνο σφύριγμα καθάρισε το παιχνίδι.

Πολύ πιο δυνατό από την προηγούμενη φορά, που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στα Γιάννινα το 2011, παρουσιάσθηκε το Ρέθυμνο, αν και πάλι φάνηκε ότι βασικός τρόπος ανάπτυξης της ομάδας ήταν οι βαθιές μπαλιές από το κέντρο της άμυνας.

Την μάχη της κερκίδας, κέρδισαν οι πολυπληθείς οπαδοί των Γιαννιτσών, που κατέκλυσαν την «σουίτα» του γηπέδου και δεν σταμάτησαν στιγμή να παροτρύνουν τους παίκτες της ομάδας.

Εντυπωσιακή η καινούρια σιέλ κάλτσα της ομάδας των Γιαννιτσών, που αγοράσθηκε την ημέρα του αγώνα από κατάστημα αθλητικών ειδών του Ρεθύμνου.

Ολοκληρωτική συντριβή όλης της ομάδας («βαριών και ελαφριών χαρτιών») στο τρίτο ημίχρονο. Δεν υπήρξε έστω κι ένας να καταφέρει να καταναλώσει όλα όσα απλόχερα προσφέρθηκαν από τους οικοδεσπότες κατά την άριστη φιλοξενία τους, στη ταβέρνα του «Ζήση», με αποτέλεσμα να περισσέψουν τόσα πολλά εδέσματα, που θα μπορούσαν να χορτάσουν για δεύτερη φορά όλους όσους ήταν στο τραπέζι.

Ωραία λόγια και δώρα αντάλλαξαν οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων κατά τις προσφωνήσεις τους, με τον οικοδεσπότη πρόεδρο να πλέκει το εγκώμιο του φιλοξενούμενου, φέρνοντάς τον σε δύσκολη - αμήχανη θέση.

Σημείωση: Τα παραλειπόμενα της υπόλοιπης παραμονής στο Ρέθυμνο θα αναφερθούν σε επόμενη ανάρτηση


4 σχόλια:

  1. Παρατηρητής ομάδας27 Μαρτίου 2014 στις 2:01 μ.μ.

    Ο λαός σου περιμένει ρεπορτάζ. Σε δικαιολογούμε όμως γιατί είσαι τραυματίας (στο πόδι βέβαια) και δυσκολεύεσαι.
    Αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τραυματισμός στο πόδι δεν δημιουργεί πρόβλημα στο ρεπορτάζ. Αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση είναι η ζάλη από την αϋπνία και τις ρακές...
    ΥΓ Μην περιμένετε πολλά για τα αγωνιστικά, όλα τα λεφτα είναι το γ΄ ημίχρονο στα Χανιά, απ' όπου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προς σχολιασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διψάμε για μπάλα Μιχάλη, άσε το γ ημίχρονο. Ο goalkeeper της κουλτούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν χάνεις στο γήπεδο την μπάλα την πετάς στο γ΄ημίχρονο....

    ΥΓ Σημαντική παράλειψή μου αποτελεί και η δημόσια, μέσω του ιστολογίου, έκφραση πολλών ευχαριστιών προς την ξεναγό μας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η οποία αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο της από το Κυριακάτικο πρωινό, για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες από την ιστορία της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή