Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τα νέα του 1ου επίσημου αγώνα της ομάδας του "Δικαιόπολις", για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας

Πραγματικό déjà vu ήταν ο αγώνας μεταξύ των δύο Δικηγορικών Συλλόγων του Νομού Πέλλας, που διεξήχθη το Σάββατο, 8-2-2014 στο γήπεδο του Πενταπλατάνου Γιαννιτσών, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής ημέρας του 30ου Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων. Το παιχνίδι που ήταν το πρώτο επίσημο και για τις δύο ομάδες, αφού αυτά της 1ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου είχαν αναβληθεί, είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι με γκολ, δοκάρι, δυνατές μάχες (λασπομαχίες), γκολ που ακυρώθηκαν, εντάσεις μεταξύ των παικτών και θέληση και από τις δύο ομάδες για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό και ευτυχώς για την ομάδα των Γιαννιτσών δεν είχε την κατάληξη του προπέρσινου ίδιου αγώνα με το δοκάρι στο 92΄ του Κούλιο και το γκολ της Έδεσσας στην αμέσως επόμενη φάση.
Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύ βαρύς, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι παίζοντας αναγνωριστικό ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν ν’ απειλήσουν με μακρινά σουτ από τα 25-30 μέτρα, που δεν ανησυχούσαν τον Χριστιάνο και τους γηπεδούχους να παίζουν αρχικά κυρίως από δεξιά και να «προσπαθούν» με τον Κώστιγκα να κερδίσουν κάποιο φάουλ, μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Στη συνέχεια και μετά από 7-8 αποτυχημένες προσπάθειες του Κώστιγκα να κερδίσει το πολυπόθητο γι’ αυτόν φάουλ, το παιχνίδι των Γιαννιτσών μεταφέρθηκε κυρίως από αριστερά (από τον άξονα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει παιχνίδι, λόγω της λάσπης) και οι γηπεδούχοι άρχισαν να έχουν πολύ μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και να γίνονται απειλητικοί φτάνοντας πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Σε μια από τις φάσεις αυτές, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καρατζότι στο 38΄, ο Giades πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και με αριστερό πλασέ νίκησε τον πολύ καλό τερματοφύλακα της Έδεσσας. Μετά το γκολ αυτό η ομάδα των Γιαννιτσών συνέχισε να είναι απειλητική και στο 42΄ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καρατζότι να υποδεικνύεται τελικά σε θέση offside και το γκολ ν’ ακυρώνεται κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, που πήγαν στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με 1-0. Στην επανάληψη η ομάδα της Έδεσσας αποφάσισε να ρισκάρει από την αρχή και γεμίζοντας την επίθεσή της με τέσσερις παίκτες, άρχισε να πιέζει την ομάδα των Γιαννιτσών, που βλέποντας ανοιχτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, θέλησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Το ρίσκο αυτό της ομάδας της Έδεσσας απέδωσε, καθώς αρχικά είχε δοκάρι και στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ που το ένα ακυρώθηκε ως offside κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων αυτή τη φορά και το άλλο τους δόθηκε ως «δώρο» από τον εξαιρετικό σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι Χριστιάνο, που έπειτα από ένα χλιαρό γύρισμα από τα πλάγια, του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια και ενώ κυλούσε παράλληλα με τη γραμμή την έσπρωξε στα δίχτυα η χρυσή αλλαγή της Έδεσσας (Στογιαννάκης). Μετά την ισοφάριση που πραγματοποιήθηκε στο 64΄ το παιχνίδι έγινε «ροντέο», αφού η ισοπαλία δεν συνέφερε σε κανένα και οι μεν φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίρνουν το ρίσκο, που μέχρι εκείνη την ώρα τους έβγαινε, οι δε γηπεδούχοι άρχισαν και πάλι να βγάζουν περισσότερους παίκτες στην επίθεση, χωρίς όμως τελικά καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πετύχει το γκολ της νίκης.

Αγωνιστικά και μη

Επιβλητική πρώτη εμφάνιση για την ομάδα του «Δικαιόπολις» από τον Τσόμπιτς που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα κι έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, όπως και του Μανουέλ, ο οποίος μετά το πρώτο τέταρτο που έψαχνε να βρει τι άθλημα παίζει, στη συνέχεια όργωσε ολόκληρη την αριστερή πλευρά, ιδίως στο β’ ημίχρονο που ο αρρωστούλης Giades κλάταρε, δείχνοντας έτσι ότι οι πέντε προπονήσεις εβδομαδιαίως (έστω κι αν δεν ήταν καμία ποδοσφαίρου) δεν πήγαν χαμένες.

Συγκινητική η προσπάθεια του Giades, που από την προηγούμενη ημέρα υπέφερε από ελαφριά γαστρεντερίτιδα και παρά τις μπανάνες που κατανάλωσε δεν κατάφερε ν’ αποφύγει το «κόψιμο».

Πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα από τον Καρατζότι στην αρχή, όταν ηρέμησε έδειξε σε ορισμένες φάσεις το ταλέντο του.

Αλλαγή έγινε ο Kill Bill, καθώς δεν τήρησε την «οδηγία» της Διοίκησης για κατάκλιση σε μονό κρεβάτι το προηγούμενο βράδυ

Αη Βασίλης χωρίς δώρα ο Κούλιο, ο οποίος αν και πίστευε ότι φέτος θα το πετύχαινε το νικητήριο γκολ ως χρυσή αλλαγή, τελικά δεν τα κατάφερε.

Θύμα της νέας τακτικής, που επικρατεί για τον καταρτισμό της ενδεκάδας έπεσε ο Μπαμπίνιο, καθώς σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό στην ενδεκάδα θα μπαίνουν μόνο αυτοί που χωράνε να μπουν στην μαύρη, σε στενή γραμμή, φανέλα (μερικοί είναι τυχεροί που επέλεξαν το μέγεθος XXXL). Δεν πτοήθηκε όμως και έδωσε ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρών από τον πάγκο, φωνάζοντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό εμψυχώνοντας τους παίκτες της ομάδας.

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα έχει το σήριαλ της μεταγραφής του Μαρκίζιο από την Έδεσσα στα Γιαννιτσά, αφού η επιθυμία του παίκτη να φορέσει την φανέλα της αγαπημένης, από τα παιδικά του χρόνια, ομάδας, τον ώθησε να προβεί στην προσπάθεια δωροδοκίας του τερματοφύλακα της Έδεσσας, για μειωμένη απόδοση (ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι του προσέφερε το ποσό των 2.000,00€ για ν’ αφήσει να μπει γκολ το σουτ του Giades).

Την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μόνο τον γλαφυρό λόγο του Ιγνασίεβιτς και όχι το ποδοσφαιρικό του ταλέντο είχαν όσοι παραβρέθηκαν στο Γ΄ Ημίχρονο στο «Μάσα Σούρα», καθώς αν και ο προπονητής της ομάδας των φιλοξενούμενων προσπάθησε απεγνωσμένα να τον πείσει ν’ αγωνισθεί στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να πετύχει το νικητήριο γκολ (όπως το έχει κάνει επανειλημμένα), αυτός ως πρόεδρος του συλλόγου σκέφθηκε ώριμα και αποφάσισε ότι είναι ασήκωτο το φορτίο των εξόδων της πρόκρισης στην τελική φάση!!!

Παρόντες για τα Γιαννιτσά ήταν:

1) Ενωσίτιτις
2) Μπαμπίνιο
3) Giades
4) Καρατζότι
5) Μαυρίνιο
6) Κώστιγκα
7) Kill Bill
8) Χριστιάνο
9) Παπαντάμ
10) Μανουέλ
11) Κούλιο
12) Τσόμπιτς
13) Sailor
14) Παλτετσανάκης
15) Χάτζι
16) Χατζηπαράς
17) Στόγιαν

12 σχόλια:

  1. Μοναδική "Όαση" ο Μάνουελ. Απροσπέσλαστος, χαλκέντερος και εμφανώς γυμνασμένος ("μάρμαρο" οι κοιλιακοί του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι αγνΗ οπαδός;

      Διαγραφή
    2. Αγνέ οπαδέ σε ευχαριστώ, φαίνεται ότι ξέρεις ποδόσφαιρο..αν τελικά είσαι αγνή οπαδός άσε τηλ..

      Διαγραφή
    3. Αν είναι αγνή οπαδός μάλλον δεν ξέρει απο ποδόσφαιρο...μπορεί όμως να ξέρει από καλό "μάρμαρο"

      Διαγραφή
    4. Αυτοί που κάνουν τους έξυπνους θα κληθούν να "πληρώσουν το μάρμαρο"...

      Διαγραφή
  2. Παρατηρητής κερκίδας11 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:54 π.μ.

    Εγώ πάλι είδα ότι διακρίθηκαν όσοι είχαν προσωπικούς οπαδούς στην κερκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρητής φωτογραφιών και απλός φίλαθλος11 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:07 μ.μ.

    Στην φωτογραφία φαίνεται ότι η Χατζηδιοίκηση δίνει τα χέρια με τη νέα μεταγραφή. Άρα θεωρείται τελειωμένη; Θα έχει δικαίωμα να παίξει από φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα 2000 που έδωσε υπάρχουν παραστατικά; Φορολογήθηκαν;

      Διαγραφή
    2. Αν θέλετε να κλείσει η μεταγραφή δώστε την σε εμένα (βλ. περσινή απόκτηση αριστοτελικού παίχτη με συνοπτικές διαδικασίες)..

      Διαγραφή
    3. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας

      Διαγραφή
    4. Από τέτοιες μεταγραφές χορτάσαμε manuel.
      Μπας κι έγινε τέτοια μεταγραφή πέρσυ και δε το καταλάβαμε;

      Διαγραφή