Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα νέα του 6ου φιλικού αγώνα με αντίπαλο την ομάδα των δασκάλων της Ημαθίας


Συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις και τις νίκες, η ομάδα του «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ» στον 6ο φιλικό της αγώνα για την περίοδο 2011-2012, που διεξήχθη στις εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις του Σταυρού Ημαθίας, την Τετάρτη 23-11-2011, με αντίπαλο μια από τις ομάδες στις οποίες παίζει κατά καιρούς ο Κώστιγκα, αυτή των δασκάλων της Ημαθίας. Αν και η αντίπαλη ομάδα, αιφνιδίασε τους παίκτες του «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ», με δύο γρήγορα γκολ – δώρο της άμυνας και του Τανάλια, στη συνέχεια η ομάδα συνήλθε βρήκε τα μαρκαρίσματά της κι έπαιξε το γνωστό της στρωτό ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη από τ’ άκρα, βομβαρδίζοντας την εστία του εξαιρετικού τερματοφύλακα των δασκάλων, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει δύο οβίδες του giades, που έκαναν το 2-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε η ομάδα του «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ» να πετύχει περισσότερα γκολ, αν ορισμένοι παίκτες της, γνωστοί για το ελάττωμα τους αυτό, δεν παίδευαν τη μπάλα, περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Στην επανάληψη τα πράγματα γίνανε ακόμη πιο εύκολα, καθώς ήταν φανερό ότι η ομάδα του «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ» είχε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και περισσότερα τρεξίματα από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, που πλέον δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν και όταν το σκορ έγινε 2-4 με ένα αυτογκολ (σημαντική η κίνηση του Κούλιο να παρασύρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκτός εστίας) και έναν εξαιρετικό συνδυασμό και ασίστ του Χάτζι στον Καρατζόρτζεβιτς, άρχισαν να εκνευρίζονται και παραλίγο να προκληθεί σύρραξη μεταξύ των παικτών, που έληξε εν τη γεννέσει της από τον διαιτητή χαντμπολ, που έριξε μία δίλεπτη αποβολή σ’ ένα παίκτη από κάθε ομάδα και τα πράγματα ηρέμησαν. Το σκορ δεν πήρε διαστάσεις θριάμβου, γιατί ο giades άρχισε να κάνει χαβαλέ με εξεζητημένες προσπάθειες, ενώ στο τέλος του παιχνιδιού ο αντίπαλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα σε πολύ καλό σουτ του Μαυρίνιο μέσα από την περιοχή, που κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του.
Παρόντες ήταν:
1. Enwsitis – όπως πάντα σταθερή αξία, ως κεντρικός αμυντικός, μπήκε ως αλλαγή, δεν έχασε τον αντίπαλο του, που παρά τα πολλά του κιλά, ήταν τεχνίτης κι έξυπνος παίκτης. Ακόμη αναρωτιέται γιατί έφαγε δίλεπτη στη φάση το έμμεσου φάουλ!!!
2. Giades – Συνέχισε να σκοράρει (αν και δεν θα έτρωγε φασολάκια, αλλά ψωμοκεφτέδες!!!), ενώ υπήρξαν και στιγμές που μάρκαρε. Ήταν μια ακόμη συνεχόμενη καλή εμφάνισή του, που έδειξε ότι μαλλον συνέρχεται, αλλά πρέπει να κόψει τις εξεζητημένες προσπάθειες και τις υπερβολές.
3. Καρατζόρτζεβιτς – πολύ καλός, βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού, όπως λέει και ο sailor, ανεβάζει ένα σκαλί πάνω την ομάδα όταν είναι στα καλά του, αν και κάποια στιγμή πήγε να βγει εκτός αγώνα, λόγω του δικαιολογημένου εκνευρισμού, που του προκάλεσε ο ατομισμός ορισμένων παικτών.
4. Τανάλιας – αν δεν ξέραμε ότι ήταν πριν τον αγώνα στη δουλειά, θα έλεγε κανείς ότι είχε μόλις σηκωθεί από τη μεσημεριανή σιέστα κι έφαγε ένα γκολ στην αρχή αγιοβασιλιάτικο, στη συνέχεια όμως «ξύπνησε» και μάλλον πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.
5. Μαυρίνιο – μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Κούλιο, ως φορ και ήταν όπως πάντα κινητικός και μαχητικός. Παραλίγο να χρισθεί σκόρερ χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες.
6. Κώστιγκα – στα πρώτα εξήντα λεπτά του παιχνιδιού, που έπαιξε λίμπερο αρχικά είχε πρόβλημα, καθώς δεν κατεύθυνε σωστά την άμυνα, με αποτέλεσμα χωρίς να έχουν γρήγορους επιθετικούς οι αντίπαλοι να βγαίνουν εύκολα στην πλάτη της άμυνάς μας και να πετύχουν τα δύο γκολ τους. Στη συνέχεια η κατάσταση διορθώθηκε και με τη γνωστή μαχητικότητα, το πάθος, αλλά και την απειθαρχία του δεν άφηνε να περνάει κουνούπι. Στο τελευταίο μισάωρο πέρασε ως φορ, αλλά η επιμονή του να πετύχει γκολ χωρίς να συνεργασθεί με τους συμπαίκτες του, είχε ως αποτέλεσμα να μην χρισθεί σκόρερ.
7. Λαζό – αγωνίσθηκε στο πρώτο ημίχρονο και πάλι ως δεξί μπακ, αλλά κι αυτός στην αρχή ήταν εκτός ρυθμού του αγώνα, με λάθος τοποθετήσεις. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και είχε σωστές επεμβάσεις.
8. Ανανταμ Παπανταμ – Προκάλεσε την μήνιν των συμπαικτών του, λόγω της κακής του συνήθειας να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά δεν ήταν ο μόνος και κακώς την άκουσε μόνο αυτός. Βοήθησε πάντως στην οργάνωση του παιχνιδιού και ως αμυντικό και ως δεξί χαφ.
9. Μανουέλ – Τι να πει κανείς για το ακούραστο αριστερό φουλ μπακ. Κατάπιε πολλά χιλιόμετρα κάνοντας ατελείωτες κούρσες από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο (βγαίνουν τώρα οι κρυφές προπονήσεις του), βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας από τ’ αριστερά.
10. Κούλιο – όπως είπε και ο Παλτετσανάκης, αδικεί τον εαυτό του με το να μην έρχεται στις προπονήσεις, καθώς ενώ έχει την σωστή κίνηση στο γήπεδο και το ένστικτο του σκόρερ, δεν έχει την ανάλογη φυσική κατάσταση, με αποτέλεσμα οι προσπάθειές του να μένουν ημιτελείς.
11. Sailor - Επειδή μας έλειψε, το κανόνισε και λίγο πριν τον αγώνα, παρέδωσε πετρέλαιο στο Βρυσάκι Ημαθίας, που είναι κοντά στο γήπεδο. Στη συνέχεια ήρθε στο γήπεδο έκανε ζέσταμα στον Τανάλια και κοουτσάρισε την ομάδα από τον πάγκο.
12. Παλτετσανάκης – Ξεκίνησε ως δεξί χαφ, αλλά μάλλον προτιμά τον άξονα, καθώς όλη την ώρα συνέκλινε προς τα μέσα. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε ως δεξί μπακ και ήταν απροσπέλαστος. Μάλλον όμως δεν του άρεσε η τοποθέτησή του στη θέση αυτή, καθώς έδειξε έναν ανεξήγητο εκνευρισμό με δυνατά μαρκαρίσματα, μ’ ένα από αυτά να γίνει αιτία να θυμηθεί μια απορία, που είχε προ διετίας στις Σέρρες.
13. Χάτζι -
14. Στόγιαν – Ξεκίνησε ως κεντρικός αμυντικός και αντιμετώπισε κι αυτός στην αρχή προβλήματα με τον προσωπικό του αντίπαλο, βελτιώθηκε όμως στη συνέχεια και βρήκε τον ρυθμό του, ενώ και ως αμυντικό χαφ, που αγωνίσθηκε για ένα διάστημα κράτησε τη θέση του, γεμίζοντας τους χώρους.
Η επόμενη προπόνηση της ομάδας θα γίνει την Παρασκευή 25-11-2011 στο γήπεδο του Πενταπλατάνου.

9 σχόλια:

  1. Παρατηρητής πάγκου24 Νοεμβρίου 2011 στις 10:28 μ.μ.

    Βρίσκω κατ' αρχήν το ρεπορτάζ εμπεριστατωμένο.

    Γνώμη μου μάλιστα ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί κατάφωρα. Η αντίπαλη ομάδα στο δεύτερο ημιχρόνιο ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί ήταν εμφανής η διαφορά μας στη φυσική κατάσταση. Κατά τον Κώστιγκα, οι συνάδελφοι δάσκαλοι έχουν ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους. Έτσι στο Β΄ημίχρονο, μου φάνηκε ότι ο Τανάλιας άρχισε να κρυώνει λιγουλάκι απ' την απραξία.

    Τέλος, καλό θα είναι ορισμένοι (Ενωσίτης και Παλτετσανάκης κλπ) να προσέχουν λίγο παραπάνω με τα δυνατά μαρκαρίσματα και το οξύθυμο, καθώς το παιχνίδι ήταν φιλικό, να μη το ξεχνάμε αυτό.

    Υ.Γ. Κάποιος να κάνει σχόλιο και για την εμφάνιση του hatzi-goal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλειώδης εμφάνιση του αμυντικού χαφ του παρόντος, του μηχανακίου των γηπέδων, Χάτζι-γκολ, που, που κατάπιε πολλά χλμ, βγήκε σαν κρυφό φορ αμέτρητες φορές δημιουργώντας σύγχυση στους αντίπαλους αμυντικούς, δίχως όμως να παραλείψει να είναι σε γενικές γραμμές συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα. Φέτος θα κάνει μεγάλη χρονιά, καθώς οι περίπατοι στο βουνό τον έχουν αναζωογονήσει. Είναι κρίμα που δεν είχε πάνω του το κινητό διότι σίγουρα θα είχε καταγράψει επιδόσεις ταύρου στον μετρητή χλμ. Για ένα έμπειρο μάτι, ο συγχρονισμός του με τον Γκιώτης σε ντουμπλάρισμα-πρέσινγκ πάνω σε αντίπαλο στο χώρο του κέντρου, έδειξε παίκτες με τεχνική κατάρτιση και παιδεία, που γνωρίζουν τη θέση και έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο δίδυμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sailor, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. τα λέμε μετά την προπόνηση να κεράσω τα τσίπουρα που λέγαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sailor, τα δεύτερα τσίπουρα που λέγαμε κερασμένα από μένα ε; (Αρκεί να γράψεις και καμιά καλή κουβεντούλα και για μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα τρίτα τσίπουρα κερασμένα από μένα(αν και δεν βλέπω να έρχεστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι προφανές πως ο Χάτζι δεν σχολίασε την απόδοσή του για να εισπράξει εγκωμιαστικά σχόλια από τους λοιπούς..νομίζω όμως πως τα αξίζει καθότι η συσσωρευμένη εμπειρία του και η πολύ καλή φυσική του κατάσταση τον έχουν αναδείξει σε πρωταγωνιστή του παιχνιδιού της ομάδας μας..μέρος της επιτυχίας του θέλω να πιστωθώ και εγώ που δεν τον αφήνω σε απραξία ούτε το Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω μόνο να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα από τα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοσιογραφική πηγή25 Νοεμβρίου 2011 στις 1:56 μ.μ.

    Αυτό φοβάμαι κι εγώ.
    Είναι και μιας άλφα ηλικίας... και.... δε θέλει πολύ για να καβαλήσει το καλάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάγκες τέρμα τα τσίπουρα, κάντε καμιά προπόνηση γιατί δεν γίνεται στο γήπεδο να τρέχω για όλους εγώ!!!
    ΥΓ Όντως δεν ήθελα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή