Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τα νέα της Αιμοδοσίας 2017

Είχα γράψει κάποτε (2013), με αφορμή την δυσκολία ανεύρεσης παικτών («κουκιών») για την ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου και την μικρή προσέλευση στην Αιμοδοσία ότι: «…..Τα κουκιά δεν βγαίνουνε, οι φιάλες δεν γεμίζουνε….ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε….
Για 3η (τότε) συνεχόμενη χρονιά ο Δικαιόπολις μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο, με αφορμή και την εορτή του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ημέρα που αποτελεί αργία για το νομικό κόσμο και τον ευρύτερο χώρο της Δικαιοσύνης, διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία, από την οποία συγκεντρώθηκαν μόλις ΤΡΕΙΣ φιάλες αίματος, καθώς όπως φαίνεται η πλειοψηφία των ανθρώπων θυμάται την ύπαρξη της αιμοδοσίας και των τραπεζών αίματος (των μόνων καλών τραπεζών) όταν βρεθούν στην ανάγκη και χρειαστούν το αίμα των εθελοντών αιμοδοτών, οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους άνθρωπος. Βέβαια είναι γνωστό ότι για να μπορεί να προσφέρει κάποιος εθελοντικά αίμα τίθενται αρκετές προϋποθέσεις που αφορούν την καταλληλότητα του αίματος και την υγεία του εθελοντή κι έτσι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων «αποκλείονται» από την αιμοδοσία, όπως «αποκλείστηκαν» και μέλη του «Δικαιόπολις», που παραβρέθηκαν την Πέμπτη, 3-10-2013 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, αλλά δεν μπορούσαν αιμοδοτήσουν. Οι υπόλοιποι όμως;;;

ΥΓ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιος που σήμερα έχει τη δυνατότητα να είναι αιμοδότης, αύριο για την οποιαδήποτε αιτία (διάφορες παθήσεις κλπ) μπορεί να μην την έχει, και όταν θα χρειαστεί να αιμοδοτήσει, ίσως να μην μπορεί…»

Η πρώτη αιμοδοσία διοργανώθηκε το 2011. Πέρασαν επτά χρόνια από τότε και κάθε χρόνος που περνάει, οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν φιάλες αίμα είναι πολλοί, οι εθελοντές όμως λίγοι και οι ίδιοι!!!

Σήμερα, πήγαν επτά (οι τρεις "κόπηκαν") και οι φιάλες ήταν ΤΕΣΣΕΡΙΣ, η μία όμως ήταν fresh blood και είχε άρωμα Γυναίκας και μόνο εξ αυτού του λόγου, η προσπάθεια κρίνεται πετυχημένη!!!

Άντε και του χρόνου να είμαστε γεροί…



1 σχόλιο:

  1. Φέτος για πρώτη φορά δεν είπαμε το γνωστό "κάθε πέρσι και καλύτερα".

    Δυστυχώς φίλοι μου, συνάδελφοι, συναθλητές, από το "ισοζύγιο" της τράπεζας αίματος, όπως το είδαμε στο βιβλίο του συλλόγου μας σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, αποδεικνύεται ότι τελικά πολλοί από εμάς μέλη και μη του Δικαιόπολη, δυστυχώς κάποια στιγμή ζητήσαμε και είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να έχουμε ανάγκη και αναγκαστούμε να ξαναζητήσουμε αίμα... Αλλά δε ξέρουμε το πότε. Αυτά έχει η ζωή.

    Ας κάνουμε μια πιο θερμή προσπάθεια να την στηρίξουμε αυτή την τράπεζα τώρα που μπορούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή