Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η προετοιμασία για τα Χανιά μέσα από ...σχάρες και σούβλες

Με απόλυτη επιτυχία και πρωτοφανή προσέλευση στέφθηκαν οι εργασίες του ετήσιου θερινού μπάρμπεκιου των αθλητικών ομάδων του Συλλόγου, τηρώντας την σχετική παράδοση που καλά κρατεί. Παρά τις άοκνες προσπάθειες του υπεύθυνου ασφαλείας Inspector Callahan να τους κρατήσει μακριά, οι ρεπόρτερς και οι paparatsi του mi-ta-paratate, ήταν εκεί και μας μεταφέρουν πλούσιο και αποκαλυπτικό υλικό.
Το BBQ διοργανώθηκε και φέτος στο προεδρικό ράντζο στο Ελευθεροχώρι στους πρόποδες του Πάϊκου και χαρακτηρίσθηκε από την απόλυτη οργανωτική του επιτυχία, χάρη στα γνωστά-άγνωστα «μαμούνια» που φροντίζουν για όλα. Έτσι από το βράδυ της παραμονής η ομάδα κρούσης του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ, με καταδρομική επιδρομή και με δύο θηριώδη ημιφορτηγά μετέφερε καρέκλες και τραπέζια από το Μεσσιανό, ομπρέλες, ψησταριά και τα λοιπά συναφή εργαλεία. Την ίδια ώρα τεχνικό συνεργείο, μέχρι τα μεσάνυχτα εξωράϊζε τους χώρους του προεδρικού ράντζου, ενώ ο El.P. κατ΄ απαίτηση των ψητάδων (που πέρυσι έφαγαν τον ήλιο της ζωής τους) κάλυψε τον χώρο της ψησταριάς με κιόσκι, το οποίο έφτιαξε με μοναδική μαεστρία ο αδελφός Kamara.

Κι όμως το πρωί του Σαββάτου όλα ξεκίνησαν άσχημα. O El Presidente με το ξύπνημα (κόντρα στις προβλέψεις των μονίμως άστοχων μετεωρολόγων) διαπίστωσε ότι βρέχει γερά και συνεχώς και κόντεψε να τρελλαθεί και γι΄ αυτό αποφάσισε άμεσα να κάνει θυσία και σπονδή προς εξευμενισμό των καιρικών συνθηκών.

Στην αρχή σκέφθηκε να θυσιάσει τον άσπονδο φίλο του ποινικολόγο Don Melitone, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη γιατί πρώτον που θα τον έβρισκε έτσι πως γυρνάει σε όλη την Ελλάδα, δεύτερον δεν υπήρχε βωμός στα κυβικά του και τρίτον μπορεί αντί να εξευμένιζε, να εξόργιζε περισσότερο τους θεούς του Ολύμπου.
Έτσι και ενώ η βροχή συνεχιζόταν έντονη απειλώντας να χαλάσει όλο το event, αποφάσισε να καταφύγει στην βοήθεια των αδελφών Kamara για να θυσιάσουν ως σπονδή ένα «τρυφερούδι» κατσικάκι γάλακτος, όπερ και εγένετο, αφού οι Kamara bros έκαναν επίδειξη ικανοτήτων και σε χρόνο ρεκόρ έφεραν το σφάγιο, το προετοίμασαν, έστησαν σούβλες και μοτοράκια και με την συνδρομή του Tanalias Support Group (που κατέφτασε πρώτος από τα άγρια χαράματα, αφού είχε στείλει την οικογένεια στην .. «σαν αυτή δεν έχει») έστησαν και άναψαν σε χρόνο ρεκόρ φωτιές, ψησταριές, φούρνους, σούβλες κ.λ.π., προσθέτοντας σαν δώρο όχι μόνο τον οβελία, αλλά και ένα λαχταριστό κοντοσούβλι. Η ενέργεια αυτή του El Presidente εξευμένισε τον Νεφεληγερέτη Δία, που αποφάσισε άμεσα να στείλει σύννεφα και βροχές σ’ άλλη γη … σ’ άλλα μέρη, αναθέτοντας στον Αίολο να διώξει για το υπόλοιπο της μέρας κάθε καιρική απειλή μακριά από το Ελευθεροχώρι.

Μετά από αυτά οι τελευταίες οργανωτικές, χωροταξικές και λοιπές προσθήκες και πινελιές, ήταν εύκολη υπόθεση για την έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα κρούσης του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ, παρά την αρχική απουσία του ‘’γκουρού’’ του είδους Paltetsanaki. Έτσι όταν άρχισαν οι πρώτες αφίξεις, όλα ήταν έτοιμα στην εντέλεια και οι πρώτοι προσερχόμενοι διαπίστωναν την απόλυτη ετοιμότητα του όλου ψηστικού αλλά και παρασκευαστικού μηχανισμού, που κατά γενική ομολογία έδωσε ρέστα, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια όλων των παρισταμένων.

Κατά τα λοιπά η μόνη παράδοση που δεν τηρήθηκε ήταν η πρωϊνή εμφύτευση λαχανικών και φυτών, αφού όλοι οι προσκεκλημένοι ψιλιασμένοι από παλιότερες χρονιές, προσήλθαν αργοπορημένα για να αποφύγουν την αγγαρεία της τσάπας και των αγροτικών εργασιών. Όμως εξ ίσου ψιλιασμένη και η κλίκα των προέδρων, είχε φροντίσει να φυτευθούν τα λαχανικά και τα φυτά από προηγούμενες ημέρες, οπότε όλα καλά για όλους.

Από τα πλούσια παραλειπόμενα της εκδήλωσης οι ρεπόρτερς μας σταχυολόγησαν τα παρακάτω:

·
Must της εκδήλωσης το θρυλικό ξύλινο γουδί με γουδοχέρι του Von Kamara, που μάλιστα φωτογραφήθηκε με σκόρδο και βασιλικό, προορισμένο για το χτύπημα της σπεσιαλιτέ μελιτζανοσαλάτας. Η έκπληξη ήρθε όμως από το πρόσωπο που χτύπησε την μελιτζάνα και το σκόρδο στο γουδί και που ήταν ο Theofilo Mpeo (με κούρεμα Ronaldo), που παρά την αυστηρή κριτική του γευσιγνώστη του «ματζανόσκορδου» Jimyy Central, πέρασε τις εξετάσεις.

· Κατά ευγενική παράκληση της Προεδρίνας, η εκδήλωση ντύθηκε και μουσικά, αφού ο Hatzigoal βρήκε το απαιτούμενο ηχοσύστημα και ο L.Nick (είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του ως dj) ανέλαβε με επιτυχία τις μουσικές επιλογές.

· Πανικός προκλήθηκε αρχικά λόγω της διαφαινόμενης απουσίας του αρχιερέα των BBQs Paltetsanaki, λόγω εξετάσεων στα Ιταλικά της μικρής θυγατέρας του στην Θεσσαλονίκη. Τελικά με παρεμβάσεις του Προξένου της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρώμης, του Προέδρου της Sasuolo και του Μορφωτικού Ακόλουθου της πρεσβείας μας στην Ιταλία, οι εξετάσεις ορίσθηκαν πιο νωρίς και ο Palte έστω και καθυστερημένα κατέφθασε μετά της Miss Mariana και έδωσε το παρόν, χωρίς βέβαια να ευχαριστηθεί την συμμετοχή όπως αυτός ξέρει, με αποτέλεσμα να πέσει η καταναλωτική του απόδοση στο φαγητό.

·
Επιδόσεις καντινιέρη, έξω από γεμάτο γήπεδο 50.000 θέσεων επέδειξε ο Giades, αφού πρέπει να ετοίμασε σε χρόνο ρεκόρ πάνω από 100 σάντουϊτς με πίτα κάθε είδους, προς τέρψη και ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων.

· Πονηρός ο … Βλάχος Alex Vlahovits ζητούσε από τον Giades, συνεχώς σάντουϊτς για την ευρισκόμενη σε ενδιαφέρουσα κατάσταση σύζυγό του, αλλά στη συνέχεια τα καταβρόχθιζε αυτός, επιπλήττοντάς την μάλιστα ότι τρώει και πολύ.

· Νέα άφιξη στο μπάρμπεκιου ο νεογέννητος Stogian Jounior, που από μικρός μυήθηκε στα σχετικά ιδεώδη και στις αντίστοιχες αξίες, δίνοντας υποσχέσεις συνέχισης της πατρικής του παράδοσης.

· Αναθάρρησε ο Πρόεδρος από την επανάκαμψη του υιού Chris Xatzigoal από το τένις στο ποδόσφαιρο και του απένειμε τα εύσημα, αφού τελευταία είχε απογοητευτεί από την λειψανδρία νέων παικτών για τις αθλητικές ομάδες του Συλλόγου, παρά το σαρωτικό scaouting που κάνει εδώ και καιρό με μπλοκάκι και κάμερα, για την στελέχωση του φυτωρίου των ομάδων. Έτσι μετριάσθηκε κάπως και η απογοήτευσή του από τις μη αθλητικές επιλογές των Michelangelo Palte (έχει ξετρελαθεί με τις νταλίκες του Τανάλια) και Bill Enositi Jr (δεν κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και από το τιμόνι ακόμη και μέσα στο σπίτι).

· Αφού παραγράφηκαν οι ποινικές ευθύνες, αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό που συνδέει τον Theofilo Mpeo με τον Δικηγορικό Σύλλογο Έδεσσας. Όπως αποκάλυψε ο Pate, επί πολλά συναπτά έτη ο Δ.Σ. Έδεσσας χορηγεί δωρεάν παράβολα παράστασης στον Theofilo Mpeo, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για το θρυλικό αυτογκόλ που κοπάνησε στον Paplaou, όταν κάποτε έπαιζε σέντερ μπακ στην ομάδα του Συλλόγου (ναι γινόταν κι αυτό, γιατί τότε ζύγιζε καμιά 70αριά κιλά λιγότερο) και το οποίο στέρησε την πρόκριση στα τελικά στον ΔΣ Γιαννιτσών και την χάρισε αυτόν της Έδεσσας, σε καθοριστικό αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων, που ο νικητής του κέρδιζε πρόκριση στην τελική φάση.

·
Την αθλητική ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας εκπροσώπησε σύσσωμη η οικογένεια Pate (πατέρας, μητέρα και υιός), με τον πατέρα να φέρνει φρέσκα λαχανικά από τον μπαξέ του, να τα πλένει και να ετοιμάζει πράσινη σαλάτα για τους συνδαιτημόνες, αποδεικνύοντας την έφεσή του σε οικιακές εργασίες. Αντίθετα ο μάλλον εισερχόμενος σε κρίσιμες ηλικιακές μεταλλάξεις Ignatievits, αρνήθηκε πρωτοφανώς να μετάσχει σε γλέντι, ανησυχώντας έντονα τον Διόσκουρό του, ενώ η απήχηση του γλεντιού προκάλεσε και την γκρίνια του Economista για την μη ενημέρωσή του από τον Pate, ενώ ο Nectarinio δήλωσε απών λόγω νηστείας.

·
Πάντως η οικογένεια Pate ανέλαβε και την αποκατάσταση του γνωστού εργένη ποινικολόγου, υποσχόμενη να βρει νύφη από την Έδεσσα, μετά την αποτυχία του Von Kamara παρά το πριμ της μητέρας του αναποκατάστατου γαμπρού. Έτσι μάλλον δικαιολογείται και η συχνή-πυκνή παρουσία του ποινικολόγου στα δικαστήρια και στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας.

·
Νέες αφίξεις στο BBQ ο άχαστος αθλητικοδικηγόρος Jordan Topal (ανέβασε στην Α1 κατηγορία την ΜΕΝΤ σε 5 μέρες) μετά της μνηστής Nastazia Gold, που αμφότεροι διέπρεψαν στους τομείς τους. Ο αστείρευτος Jordan στο φαγοπότι, που πάντως το έκανε διακριτικά, κρυμμένος πίσω από την δαμασκηνιά αλλά δίπλα στην ψησταριά και η Nastazia (αφού παραπονέθηκε γιατί δεν ενημερώθηκε να φέρει αρτοποιήματα από τον οικογενειακό φούρνο) με την επίδειξη ταγκό στην Madam Chrisa και στην Miss Mariana, που ενδιαφέρονται να μάθουν τον διάσημο αργεντίνικο χορό.

· Δώρο δύο ολόκληρα ψωμιά από το Ριζάρι, έφερε ο Don Melitone, που πάλι έκανε το Καππαδοκικό του αφού ζήτησε να αφαιρεθεί η αξία των 2 ψωμιών από τον ρεφενέ του. Πάντως παραμένει άγνωστο πώς παρέκαμψε το απαγορευτικό του Προέδρου (μάλλον πέτυχε ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων προσέγγισης) και προσήλθε, αν και οι φήμες μιλούν για παρέμβαση Von Kamara.

·
Θέση στο επόμενο Survivor έκλεισε η Evi Stogianova χάρη στην θυγατέρα Kathreen Xatzigoal, που της έπλεξε με μοναδική μαεστρία τα μαλλιά «ράστα» και πλεξούδες.

· Αργοπορημένο και μόνο για καφέ και γλυκό ήλθε το ζεύγος Kill Bill και Christine, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας για την επιστροφή από την Κύπρο του νεότερου υιού τους, η παραλαβή του οποίου από το αεροδρόμιο ήταν και η αιτία της καθυστέρησης.

·
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την κάποτε λαλίστατη ομάδα της κλίκας των Προέδρων, που τόλμησε πέρυσι να αμφισβητήσει τα πρωτεία του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ στο φαγοπότι. Διαλυμένη στα εξ ων συνετέθη, εντοπίσθηκε να κόβει βόλτες σε διπλανό κοτέτσι (σαν κοτούλες ελευθέρας βοσκής), με τον El Presidente να κάνει τον … Κινέζο και να μιλάει για σύμπνοια και πνεύμα ενότητας.

· Ένα σύννεφο αιθαλομίχλης, που προκλήθηκε από την προσπάθεια του Stogian να αναζωπυρώσει άγαρμπα την πυρά της ψησταριάς του, προκάλεσε πανικό και διακοπή της όρεξης πολλών συνδαιτημόνων με αποτέλεσμα να πέσει η αποτελεσματικότητά τους και να καταναλωθεί ποσότητα φαγητού κατώτερη του αναμενομένου, προς έντονη διαμαρτυρία του Giades που ήταν δίπλα και έφαγε όλο το αρχικό νέφος.

· Μεγάλος απών ο μπασκετικός κώουτς Nick Kotlea, κατά μία πληροφορία γιατί ετοίμαζε τα πλάνα του τελικού και κατά άλλη γιατί αγανάκτησε από τους ανεπίδεκτους μαθήσεως μπασκετμπωλίστες του και αποφάσισε να επιμορφώσει νέους αγρότες.

· Επίσης αδικαιολογήτως απών και μεγάλος χαμένος ο Pasquale, παρότι ο Πρόεδρος είχε επιμεληθεί για αυτόν ειδικό διατροφικό μενού, ο οποίος και έχασε το φαγοπότι και έφαγε ήττα με 30άρα με τους άλλους συμπαίκτες του της ΝΟΜΟΣ κόντρα στους εκτελωνιστές της Θεσσαλονίκης.

· Κόκκινη κάρτα δια βίου βγήκε από τον εξοργισμένο Πρόεδρο στον Γραμματέα και διοικητικό συνεργάτη του Chris BB, για την πολλοστή και υποτριοπιάζουσα απουσία του. Ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε για παραβίαση του δικαιώματος ακροάσεως και απείλησε με προσφυγή στον αθλητικό δικαστή, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Πρόεδρος έχει δικηγόρο τον άχαστο Jordan Topal, ο Γραμματέας αναφώνησε «συντριβή».

· Μετά την αποχώρηση όλων, Von Kamara και Giades, είχαν το κουράγιο να φυτέψουν όψιμες ντοματιές, πιπεριές και κολοκυθιές, γεμίζοντας κάθε χώρο του προεδρικού μπαξέ και έφυγαν τελευταίοι αφού έπεισαν την ανεξάντλητη Μαριάνα να σταματήσει το ποδόσφαιρο και τις βουτιές στο γκαζόν.

·
Σε σκηνικό ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ και πάλι οι γυναίκες έδωσαν ρεσιτάλ στην κουζίνα, ετοιμάζοντας ομαδικά τις σαλάτες και τα ορεκτικά, ενώ η Madame Chrisa χτύπησε φέτος με πρωτότυπο και τραγανό μιλφ-φέϊγ.

·
Ανάρπαστα έγιναν τα made by bros Kamara κατσικάκι και κοντοσούβλι, με πολλούς συνδαιτημόνες να μην προλάβουν να τα αγγίξουν και με τον Von Kamara να τους κάνει και πάλι μάθημα τέμπου, ρυθμού, ποσότητας και ποιότητας στο φαγητό.

·
Χρέη ψητάδων για τα κρεατικά ώρας εκτέλεσαν πετυχημένα οι Stogian και Tanalias, που είχαν εύκολο έργο με έτοιμη καρβουνιά από τον παρακείμενο ξυλόφουρνο, ενώ τον οβελία και το κοντοσούβλι στην κύρια ψησταριά επιμελήθηκαν αποκλειστικά οι αδελφοί Kamara.

· Βλέποντας ότι η προσπάθειά του για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας της εκδήλωσης είναι άσκοπη, αφοί οι paparatsi είχαν ακροβολιστεί παντού, ο υπεύθυνος προεδρικής ασφαλείας Inspector Callahan, εγκατέλειψε την επιτήρηση και προσάραξε δίπλα στην ψησταριά, έχοντας απευθείας πρόσβαση στα εξερχόμενα κοψίδια.

· Ευαρέσκεια και ευμενή σχόλια απέσπασε η νέα τεχνοτροπία της ανάπτυξης τραπεζιών και καρεκλών στο γρασίδι υπό την προστασία ομπρελών, γεγονός που επέτρεψε την ανάπτυξη των παρισταμένων και πιο ευρύχωρα και πιο κοντά στη φύση.

· Άγνωστο παραμένει αν θα ανακοινωθούν τελικά από την ΕΛΣΤΑΤ οι ποσότητες φαγητών, εδεσμάτων, ποτών και γλυκών που καταναλώθηκαν, αφού υπάρχει κίνδυνος προσβολής του δημοσίου αισθήματος περί λιτότητας, αν και ο Von Kamara αναφωνούσε συνεχώς «ζήτω η κρίση, αφού με αυτήν περνάμε καλά».

· Πάντως η υπερκατανάλωση κρεατικών και μπυροϊνης, προβλήθηκε από κάποιους και ως αιτία και δικαιολογία για την ήττα της ομάδας μπάσκετ στον τελικό του αντικαπνιστικού τουρνουά Έδεσσας την επομένη, ενώ κάποιοι πιο ψαγμένοι αναζητούν τον εσωτερικό δάκτυλο-πράκτορα της ΝΕΜΕΣΙΣ, που ενημέρωσε για το Σαββατιάτικο BBQ, για να οριστεί επί τούτου ο τελικός την Κυριακή και να είναι οι παίκτες μας καταπονημένοι από το φαγοπότι.

El.P.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου