Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ» ΚΑΙ … ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Σύγκρουση γιγάντων, στα τραπέζια γνωστής ταβέρνας των βορείων προαστίων της πόλης, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη (μετά την πορεία και την απεργιακή συγκέντρωση), σε event που διοργάνωσε η «κλίκα των Προέδρων» και όπου όλως παραδόξως παραστάθηκε για πρώτη φορά (ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση) και ο σκληρός πυρήνας της Χατζηδιοίκησης του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ.
Το mi ta paratate ήταν κι εκεί και σας δίνει τις λεπτομέρειες.
Η εκδήλωση, που ήταν γαστριμαργική – μουσική, διοργανώθηκε σε γνωστό «κονάκι» βόρειας συνοικίας, ονομάσθηκε «αγωνιστική μοσχαροκεφαλή», ντύθηκε μουσικά από δύο ακορντεόν (με πλούσιο ρεπερτόριο), επιχορηγήθηκε οικονομικά από τους εορτάζοντες του Ιανουαρίου (ως εθιμικά έχει καθιερωθεί πλέον) και εξελίχθηκε σε σκληρή μονομαχία μεταξύ των γερών (και ανίκητων μέχρι τότε) πηρουνιών του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ και της ομάδας έκπληξη, που κατέβασε η κλίκα των Προέδρων.

Προς απογοήτευση της πλειοψηφίας των παικτών του στοιχήματος (που είχαν επιλέξει ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ και κατέληξαν σύσσωμοι στον κουβά), νικήτρια αναδείχθηκε η άπαικτη ομάδα της κλίκας των Προέδρων που επικράτησε κατά κράτος της ομάδας του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ, κάνοντας μάλιστα και οικονομία δυνάμεων και προξενώντας σύγχυση και απορία στο team της Χατζηδιοίκησης για το πού φτάνουν οι δυνατότητές της και για το πώς θα την αντιμετωπίσει στην επόμενη μάχη.

Το μενού περιλάμβανε δύο τεράστιες μοσχαροκεφαλές που αργοψήθηκαν από το προηγούμενο βράδυ υπό την επιμέλεια του επιτελάρχη της εκδήλωσης Von Koumara (που έχει πλέον μετονομασθεί σε «βασιλιάς της γάστρας»), πιατέλες ψητών της ώρας, αμέτρητες παρτίδες ορεκτικών και σαλατών και μεγάλη ποσότητα του καλύτερου αγχολυτικού της φύσης (λέγε με και αλκοόλ), ενώ για επιδόρπιο υπήρχαν σιροπιαστά.

Η ομάδα του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ κατέβηκε άνετα και χαλαρά στο γήπεδο, θεωρώντας ότι με εμπροσθοφυλακή την κλασσική δυνατή τετράδα των Giades, Xatzigoal, Paltetsakanis και Sailor, θα πάρει άνετα το παιχνίδι, όμως βρέθηκε προ εκπλήξεως.

Η κλίκα των Προέδρων αντιπαρέταξε μία πολύ δυνατή και καλά διαβασμένη ομάδα, που αποδείχθηκε ότι δεν έχει αντίπαλο. Τα βασικά ατού της προεδρικής ομάδας ήταν οι ΠΑΟΚτσίδικων φρονημάτων ογκόλιθοι Theofilo Mpeo και Jordan Topal (γαμπρός), που συγκρότησαν ένα άπαικτο κεντρικό δίδυμο, μεγάλων κυβικών και απεριορίστων αντοχών σε φαγητό, ποτό και τσιγάρο. Μάλιστα και οι δύο είχαν κάνει προθέρμανση με τσίπουρα από το μεσημέρι, οπότε μπήκαν ζεστοί στο παιχνίδι και κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα της κλίκας των Προέδρων έπαιξε σύστημα ζώνης, με παγίδες στις γωνίες, στις οποίες ακροβόλησε τα επίσης δυνατά μαχαιροπήρουνα Don Antonio Melitone (γνωστός Ιταλοτραφής ποινικολόγος), Paul Nikola (ο αρχαιότερος των επιτίμων Προέδρων), Inspector Kalahan (υπεύθυνος ασφαλείας του Προέδρου) και El Presidente, οι οποίοι όλοι τους είναι εμφανές ότι τρώνε όλο το φαϊ τους, σβήνοντας συνεχώς τα αφηνιασμένα πηρούνια τους σε νερό.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, οι υπεύθυνοι της Χατζηδιοίκησης αναγνώρισαν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους και τους απένειμαν το «χρυσό πηρούνι», αναλογιζόμενοι πού άραγε φτάνουν οι δυνατότητες του κεντρικού διδύμου Theofilo – Jordan, αλλά και πώς θα τους αντιμετωπίσουν στην επόμενη μάχη. Μάλιστα ο προβληματισμός τους μεγάλωσε όταν έμαθαν ότι οι Προεδρικοί κράτησαν στον πάγκο βαριά χαρτιά του τύπου Toli Mpani και Chris BB.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς καταγράφονται:


· Η κατάρριψη του μύθου ότι ο Kill Bill είναι χορτοφάγος αφού τίμησε δεόντως και την μοσχαροκεφαλή και τα κρέατα, αφήνοντας στο παρελθόν τις χορτοφαγικές προτιμήσεις του.

· Τον τίτλο του χορτοφάγου του τραπεζιού (χαρά του ρεφενέ τον αποκάλεσε ο Palte) κέρδισε επάξια ο Mina Griguar, ενώ μάλλον στην κατηγορία φτερού κατατάχθηκαν (όσον αφορά το φαγητό) οι Zahovic, Maurinio και Koumara.

· Η εμφάνιση guest star του μεγάλου γητευτή των περιστεριών Zafir, ο οποίος ήρθε καθυστερημένα, έλεγξε το μενού, αποδοκίμασε με εμφανή γκριμάτσα την μοσχαροκεφαλή και την έλλειψη περιστεριών ή οικοσίτων, τίμησε τα κρεατικά ώρας και αποχώρησε επίσης νωρίς, μόλις διαπίστωσε ότι στο μουσικό ρεπερτόριο δεν υπήρχαν τα σκληρά Ποντιακά που λατρεύει.

· Η διαπίστωση ότι ξεχάσθηκε και δεν ειδοποιήθηκε για το τραπέζι ο πατριάρχης του Συλλόγου Gregor Lagoma (ένας εκ των 3 εορταζόντων του Ιανουαρίου και υποκινητής της εκδήλωσης) με τους Von Koumara και Maurinio, να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τον ξέχασε.

· Η επιστράτευση του ειδικού στα θέματα ασφαλείας νέου Διευθυντή του Προεδρικού γραφείου Inspector Kalahan, ο οποίος από νωρίς φρόντισε να ανοίξει τον δρόμο προς την ταβέρνα από τα μπλόκα των αγροτών, επιθεώρησε και έλεγξε έγκαιρα τον χώρο της ταβέρνας, έφερε με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας τους προέδρους, επιθεωρούσε με συνεχή μπες-βγες τον χώρο έξω από την ταβέρνα και συνόδεψε στην αποχώρηση και μέλος της Χατζηδιοίκησης, κατ’ άλλους για να αποφύγει τα μπλόκα και κατ’ άλλους για να τον προφυλάξει από την μήνι της γυναίκας του.

· Η νέα τεχνοτροπία «καπνιστού φαγητού και ποτού» που εγκαινίασε ο Theofilo Mpeo, παρουσιάζοντας την πρωτοφανή τεχνική να τρώει και να πίνει χωρίς να βγάζει το αναμμένο τσιγάρο από το στόμα του. Πάντως ο ίδιος, ως γόνος του αριστερού ψάλτη του Ιερού Ναού της Καρυώτισσας, σήκωσε και το τραγουδιστικό βάρος της βραδιάς, ερμηνεύοντας άψογα Καζαντζίδη και αποδεικνύοντας την συγγένεια της βυζαντινής με την λαϊκή μουσική.

· Το εμφανές πρόβλημα που είχαν όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι με τις συζύγους τους, αφού οι συνεχείς υποχρεώσεις τους σε προπονήσεις και αγώνες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε τσιμπούσια, τους έχει καταστήσει εν δυνάμει υποψήφιους διαζευγμένους, με τις συμβίες τους όχι μόνο να γκρινιάζουν αλλά και να απειλούν με αντίποινα για τις συνεχείς απουσίες τους. Έτσι όλοι τους έστελναν συνεχή μηνύματα με τα κινητά τους και έβγαιναν συνέχεια έξω από την ταβέρνα προφανώς για να ακούσουν απερίσπαστα τον συζυγικό εξάψαλμο. Μάλιστα για αρκετούς και για την λήψη της σχετικής δίωρης συζυγικής άδειας επιστρατεύθηκε ο El Presidente, που υπέβαλλε τις σχετικές αιτήσεις τηλεφωνικά. Όσο για τον ίδιο (που μάλλον είχε το ίδιο πρόβλημα) έφερε μαζί του ως άλλοθι τον κουνιάδο του και υπεύθυνο ασφαλείας του. Τελικά για το καλόπιασμα και το ημέρωμα των συζύγων και την αποφυγή ομαδικής καταθέσεως αγωγών διαζυγίων μετά την λήξη της αποχής, αποφασίσθηκε η άμεση διοργάνωση αντίστοιχου μουσικού-γαστριμαργικού event μετά συζύγων στο άμεσο μέλλον. Πάντως αρκετοί, καλού-κακού, αποχώρησαν πρόωρα από το τραπέζι, προστρέχοντας στις συζυγικές εστίες.

· Αντίθετα οι Maurinio και Von Koumara, αναλογίζονταν και σκέφτονταν περισσότερο την γκρίνια και τα παράπονα του Lagoma, που ξέχασαν να τον ενημερώσουν για το τραπέζι.

· Το φόρτωμα του λογαριασμού και του τραπεζιού από τον συνήθη ύποπτο Palte, ο οποίος για να θεραπεύσει την γνωστή τενοντίτιδα-αγκύλωση του χεριού του, εφαρμόζει ως άσκηση την κίνηση του υψωμένου και κινούμενου χεριού, που εκλαμβάνεται και ως «φέρε κι άλλα πράγματα σερβιτόρε». Έτσι σε εφαρμογή του γνωστού δόγματος «για να φθάσει, πρέπει να περισσέψει», παρήγγειλε καμιά 20αριά μερίδες τηγανητές πατάτες, τις οποίες βουτούσε στην σάλτσα της μοσχαροκεφαλής, ενώ στο υπόλοιπο της σάλτσας απαίτησε και βράστηκαν καμιά 10αριά μερίδες χυλοπίτες, που σεβιρίστηκαν διαιτητικά με τριμμένο κεφαλοτύρι.

· Οι παραπάνω σπατάλες προκάλεσαν αρρυθμίες και ταχυπαλμίες στον γνωστό εκπρόσωπο του Καπαδοκικού μιλετιού Don Melitone, που έβλεπε τον λογαριασμό να μεγαλώνει επικίνδυνα και τον τρίτο εορτάζοντα να μην έρχεται.

· Οι ταχυπαλμίες του Don Melitone αυξήθηκαν επικίνδυνα όταν ο Von Koumara του έφερε τους λογαριασμούς του τραπεζιού και του ζητούσε να τραβήξει σαν λαχείο ποιον θα πληρώσει, με τον ποινικολόγο να λούζεται από κρύο ιδρώτα (μήπως και τραβήξει τον μεγαλύτερο λογαριασμό) και τον αρχαιότερο των επιτίμων προέδρων να λύνεται στα γέλια.

· Η αγωνιστική απραξία επηρέασε τον Maurinio και στην καλλιτεχνική του δραστηριότητα, αφού δεν έφερε το μπουζούκι του, δηλώνοντας απροπόνητος και στερώντας την ομήγυρη από τις πενιές του και από τα θρυλικά ταξιμάκια του.

· Την μερίδα του λέοντος του λογαριασμού πλήρωσαν οι εορτάζοντες του Ιανουαρίου Don Melitone και El Presidente, με τον ποινικολόγο (που αγαπάει τις πληρωμές, όπως ο μπαξεβάνης την πάχνη), να διαμαρτύρεται για όλους και για όλα (για την απουσία του τρίτου εορτάζοντα και την εξ αυτής αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του, για την ακρίβεια του λογαριασμού, για τις σπατάλες στις παραγγελίες, για το σουτζούκ-λουκούμ και τον καφέ που έφερε από την Κομοτινή και για το ότι μόνος αυτός κερνάει όταν γιορτάζει).

· Στα μανταλάκια του face book κρέμασε σε απευθείας μετάδοση την εκδήλωση ο Jordan, αναρτώντας φωτογραφίες του τραπεζιού με τον τίτλο «αγωνιστική μοσχαροκεφαλή» και εισπράττοντας επικρίσεις για την κραιπάλη των υποτιθέμενων πενόμενων δικηγόρων.

· Εξέπληξαν στην γνώση των στίχων των τραγουδιών οι Giades και Palte, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι είχαν κατεβασμένα στα κινητά τους προγράμματα καραόκε απ’ όπου και διάβαζαν τους στίχους.

· Με κοινωνιολογική ανάλυση απάντησε ο El Presidente στην παρατήρηση του Von Koumara ότι τρώει πολύ, αναλύοντας και απαντώντας ότι είναι παιδί της στερημένης γενιάς μετά τον εμφύλιο και την κατοχή και ότι εξ αυτού δικαιούται να τρώει όλο το φαϊ του.

· Η εκδήλωση έκλεισε με υποσχέσεις από τον επιτελάρχη Von Koumara για σύντομη επανάληψή της, με τους αποχωρούντες να ζητούν την διαβεβαίωση του Προέδρου ότι θα τους καλύψει στις συζύγους τους, με τον ποινικολόγο να αναρωτιέται γιατί δεν κερνάνε και οι υπόλοιποι όταν γιορτάζουν, με τους Theofilo και Jordan να αναρωτιούνται πού μπορούν να συνεχίσουν και με τον Πρόεδρο να κλείνει τους μουσικούς για το event μετά συζύγων, μπας και καλμάρει τις έντονες συζυγικές γκρίνιες και τις απειλές περί διαζυγίων.

El. P





4 σχόλια:

  1. Η ήττα του Δικαιόπολις σε ένα γήπεδο που γνώριζε μόνο επιτυχίες, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ο υπεύθυνος διατροφικής επιβάρυνσης να καταρτίσει άμεσο, κατάλληλο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προπονήσεων ώστε να πάρουμε την ρεβάνς. Ιδίως δε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την "άμυνα ζώνης με παγίδες στις γωνίες" που παρέταξε η κλίκα των Προέδρων. Τέλειο, ακόμα γελάω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκνευρισμενη συζυγος10 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:16 μ.μ.

    Αν δεν μας πει ο Προεδρος ημερομηνια για το event ο δικος μου δεν ξαναβγαινει απο το σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ρεβάνς θα είναι εύκολη υπόθεση, αν το επόμενο γεύμα γίνει μετά από προπόνηση της ομάδας. Τότε θα δούνε τα γατάκια της κλίκας των προέδρων, πως εξαφανίζεται το φαγητό από τα πιάτα πριν προλάβει ο σερβιτόρος να τ' αφήσει στο τραπέζι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή