Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ 9η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ξεπερνώντας τον εαυτό της και τις προσδοκίες και κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της, η ομάδα μπάσκετ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της συμμετοχής της στην τελική φάση του 8ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου που έγινε από 8 έως 12 Ιουλίου 2015 στην Χαλκιδική και στην οποία είχε προκριθεί μετά από αγώνα μπαράζ με την Βέροια. Στην 4η συμμετοχή της στην διοργάνωση η ομάδα του Συλλόγου πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σημείωσε 2 νίκες και 2 ήττες, κατακτώντας, μεταξύ των 16 ομάδων της τελικής φάσης (σημειωτέον ότι συνολικά συμμετείχαν φέτος στον θεσμό 21 ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο) την ιδιαίτερα τιμητική 9η θέση, υποσκελίζοντας συλλόγους με πολλαπλάσια δυναμικότητα μελών, αλλά και με ιστορία στον θεσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σύλλογός μας ήταν ο με διαφορά μικρότερος σε δυναμικότητα μελών Σύλλογος που συμμετείχε στην τελική φάση, γεγονός που πολλαπλασιάζει την σημασία της επιτυχίας του.

Αγωνιστικά η ομάδα μας συμμετείχε στον πιο δυνατό Όμιλο της τελικής φάσης (2ος), αλλά παρ’ όλα αυτά χτύπησε και διεκδίκησε τα δύο πρώτα κρίσιμα παιχνίδια, που θα καθόριζαν την τύχη της. Στην πρεμιέρα παρά την συγκλονιστική προσπάθεια των παικτών της έχασε άδοξα από τις Σέρρες με σκορ 53-43, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα 3 τελευταία λεπτά κι ενώ σε όλο τον αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Σημειωτέον ότι η ομάδα των Σερρών σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, αποτελώντας παραδοσιακά ισχυρή ομάδα του θεσμού.

Στον δεύτερο αγώνα, που ήταν ακόμη πιο αμφίρροπος και πιο αγωνιώδης, έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές αφού αυτός κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις, με την ομάδα μας να επικρατεί επί της Πάτρας με τελικό σκορ 49-43 (κανονικός αγώνας 36-36, α’ παράταση 40-40), σημειώνοντας μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας της.

Στον τρίτο αγώνα της η ομάδα μας αντιμετώπισε τον πρωταθλητή και πολυνίκη του θεσμού Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 74-28. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά η ομάδα μας κατατάχθηκε στην 3η θέση του ομίλου της και αντιμετώπισε σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-12 την διοργανώτρια και γηπεδούχο Χαλκιδική, την οποία συνέτριψε άνετα με το εντυπωσιακό 53-23, διαφορά σκορ (+30 πόντοι) που της επέτρεψε να πάρει την 9η θέση από τα Ιωάννινα που νίκησαν με 25 πόντους διαφορά το Ηράκλειο.

Στους 4 αγώνες συμμετείχαν οι παρακάτω 12 καλαθοσφαιριστές, δίνοντας όλοι τον καλύτερό τους εαυτό για την πετυχημένη πορεία της ομάδας, σκοράροντας μάλιστα όλοι τους: Δεμερτζίδης Χαράλαμπος, Ζαχαριάδης Μιχάλης, Δεσποτόπουλος Γιάννης, Χατζηγεωργίου Γιώργος, Παπαμανώλης Μάνος, Παπαμανώλης Πασχάλης, Χατζημιχαηλίδης Μιχάλης, Λαζαρίδης Βασίλειος, Γιώτας-Νικολαϊδης Μάριος, Στόγιος Παναγιώτης, Παπανικολάου Νικόλαος και Ξυνίδης Αθανάσιος, ενώ την ομάδα προετοίμασε και καθοδήγησε με ιδιαίτερη επιτυχία ο ανερχόμενος Γιαννιτσώτης προπονητής Νίκος Κοτλέας.

Σημειωτέον ότι με την κατάκτηση της 9ης θέσης η ομάδα των Γιαννιτσών εξασφάλισε σχεδόν σίγουρα την απευθείας συμμετοχή της στην τελική φάση του επόμενου πρωταθλήματος που θα διοργανωθεί στην Πάτρα τον Ιούλιο του 2016.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης που νίκησε στον τελικό την Αθήνα, ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι Κως και Λεμεσσός. Στις θέσεις 5 έως 8 κατατάχθηκαν οι Σέρρες, Θέμις Θεσσαλονίκης, Ρόδος και Πειραιάς. Στις θέσεις 9 έως 12 Γιαννιτσά, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Χαλκιδική και στις θέσεις 13 έως 16 Λευκωσία, Αμμόχωστος-Λάρνακα, Πάτρα και Κόρινθος.




El Presidente

2 σχόλια:

  1. Φίλος ομάδας (Πελαργός)14 Ιουλίου 2015 στις 11:48 π.μ.

    Μπράβο παίδες.
    Και του χρόνου στην Πάτρα ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα τα ραμματα θα σας περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες στη πατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή