Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φωτογραφίες (ανανεώνεται) και σχόλια από την παρουσία της ομάδας μπάσκετ του Δ.Σ. Γιαννιτσών στην τελική φάση του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων

Μετά από το αναλυτικό ρεπορτάζ του El Presidente, του νέου ρεπόρτερ του mi ta paratate, για την παρουσία του Δικαιόπολη στην τελική φάση του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων, εγώ θα προσθέσω λίγα ακόμη λόγια και πολλές φωτογραφίες.

Πρώτη ημέρα του τουρνουά και αντίπαλος του Δ.Σ. Γιαννιτσών η αντίστοιχή ομάδα των Σερρών, με την οποία είχε βρεθεί αντιμέτωπη στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και τότε τα Γιαννιτσά στο «Παλατάκι» είχαν υποστεί συντριβή από τους Σερραίους, που την χρονιά εκείνη είχαν βρεθεί στον τελικό και είχαν χάσει από τον Αριστοτέλη. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα άλλαξαν και η ομάδα των Γιαννιτσών, αν και ήταν πολύ κακή επιθετικά, αστοχώντας σε ΟΛΑ τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, εντούτοις με καλή άμυνα κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη, που θα της έδινε με πολύ μεγάλες πιθανότητες τη δεύτερη θέση στο όμιλο και την 5η θέση στην τελική κατάταξη, με βάση τις διασταυρώσεις των ομάδων και τη δυναμικότητα, που έδειξαν στο τουρνουά. Τελικά έπειτα από ένα κακό τελευταίο τρίλεπτο έχασε το παιχνίδι, με σκορ 53-43.

Δεύτερη ημέρα του τουρνουά και αντίπαλος του Δ.Σ. Γιαννιτσών η αντίστοιχή ομάδα της Πάτρας, με την οποία δεν είχε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν. Παιχνίδι σκληρό και για γερά νεύρα, έσπασε καρδιές αφού ο νικητής κρίθηκε έπειτα από δύο παρατάσεις, με τους Γιαννιτσώτες παίκτες να παίρνουν, με σκορ 49-43, το ροζ φύλλο αγώνα και τη νίκη, που την αφιέρωσαν στον απόντα συμπαίκτη τους, Sailor, που την ίδια ώρα ήταν στο χειρουργείο και υποβαλλόταν σε πετυχημένη αρθροσκόπηση. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα δύο παίκτες της Πάτρας τραυματίστηκαν (σκισίματα στα χείλη), ο ένας πιο σοβαρά, για τους οποίους έχουν διαβιβαστεί, μέσω των προέδρων των δύο συλλόγων ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Τρίτη ημέρα του τουρνουά και αντίπαλος του Δ.Σ. Γιαννιτσών η ομάδα Αριστοτέλη του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε ξανασυναντηθεί στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στις Σέρρες και την είχε κοντράρει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά η (ορθή) επιλογή του Coach Κ ήταν να μην σπαταληθούν άσκοπά δυνάμεις σ’ έναν αγώνα που με βάση τ’ αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, ακόμη και τυχόν νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου, μόνο γόητρο θα μπορούσε να προσφέρει και όχι κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση στον όμιλο κι έτσι χρησιμοποίησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παίκτες που είχαν πολύ μικρή ή μηδαμινή συμμετοχή στους δύο πρώτους αγώνες, με την διαφορά να εκτοξεύεται υπέρ του Αριστοτέλη στο β΄ ημίχρονο έπειτα από το κρεσέντο τριών πόντων του Οικονόμου, με το εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας 5/5.

Τέταρτη ημέρα του τουρνουά και αντίπαλος του Δ.Σ. Γιαννιτσών στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-12, οι οικοδεσπότες της Χαλκιδικής, επί των οποίων η ομάδα των Γιαννιτσών είχε πετύχει την πρώτη νίκη της στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στον αλήστου μνήμης αγώνα που είχε διεξαχθεί στο Ιβανώφειο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δύο εξαντλητικές, γι’ αυτούς που συμμετείχαν, παρατάσεις. Αυτή τη φορά όμως ο αγώνας δεν ήταν ντέρμπι, αφού οι παίκτες των Γιαννιτσών μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πραγματοποιώντας το καλύτερο παιχνίδι τους επιθετικά, αλλά και αμυντικά, πέτυχαν μι ευρεία νίκη με σκορ 53-23, που τους έδωσε την 9η θέση στη γενική κατάταξη. Εντυπωσιακό ήταν και το 21-0 στο 1ο δεκάλεπτο, που δεν άφησε από νωρίς καμιά αμφιβολία για το ποιος θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα.

Παρά τις όποιες ατέλειες και αστοχίες, που είχε η διοργάνωση (όπως κάθε διοργάνωση άλλωστε) αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστώ σε όλους όσους μόχθησαν και αφιέρωσαν εθελοντικά πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα μέσα σε μια περίοδο μάλιστα πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας και ν’ απολαύσουν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν, όπως και οι συνοδοί τους ένα πενθήμερο γεμάτο μπάσκετ και ξεγνοιασιά στις πανέμορφες παραλίες της Χαλκιδικής.
Συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια οι νικητές του τουρνουά και φυσικά όλοι όσοι αγωνίσθηκαν, ιδιαίτερα αυτοί που αν και πέρασαν τα χρόνια και το κορμί τους βάρυνε, δεν το βάζουν κάτω και δεν τα παρατάνε.

Ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά την ομάδα των Γιαννιτσών πρέπει να γίνει στον Stojan, ο οποίος φαίνεται ότι τιμάει το ψωμί, που τρώει από τον Σύλλογο και φρόντισε για την ενδυμασία και την διαμονή της ομάδας στη Χαλκιδική, κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους «Πελαργούς» που ακολουθούν την ομάδα σε όλους τους αγώνες της, επίσημους ή φιλικούς, είτε είναι στο μπάσκετ είτε είναι στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τους αγώνες με Σέρρες και Αριστοτέλη, στους οποίους ο φωτογράφος της ομάδας δεν αγωνίσθηκε και όλως τυχαίως η απουσία του από το παρκέ έφερε και τις δύο ήττες.....

Πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας ο Paskuale ήταν αυτός που πήρε πάνω του το σκοράρισμα για την ομάδα, ενώ βοήθησε στην άμυνα και τα ριμπάουντ


Μαζί του σε απόδοση ο Stojan, τον οποίο βλέπουμε εδώ να ίπταται προς το αντίπαλο καλάθι, διαψεύδοντας όλους όσους ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να πηδήξει ούτε εφημερίδα!!!


Αντίθετα όταν δεν κατάφερε να την πηδήξει (την εφημερίδα) ο Αλεξόπουλος του «έκλεισε τα φώτα»….


Άστοχος ήταν στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Zahovic αν και έχτισε την καριέρα του στο μπάσκετ χάρη στην ευστοχία του στα σουτ, ήταν αυτός όμως που μόλις είδε το πανό του Άρη μέσα στο γήπεδο στον αγώνα με την Πάτρα, αφηνίασε και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε τη νίκη.


Απτόητος και φρεσκότατος εμφανίσθηκε ο El Presidente στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παρά τη δήλωσή του για αποχώρηση στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα σκόραρε κιόλας, όπως και όλοι οι παίκτες των Γιαννιτσών που συμμετείχαν στο τουρνουά.


Επίδειξη στις χορευτικές φιγούρες έκανε ο Air Paltetsanakis, τον οποίο βλέπουμε εδώ να ετοιμάζεται για ένα ανάποδο κάρφωμα!!!


Το παρατσούκλι του σε Giadesic άλλαξε ο πρώτος «κλέφτης» του πρωταθλήματος, καθώς στον αγώνα με την Χαλκιδική «πυροβολούσε» από μέση και μακρινή απόσταση, ως γνήσιος απόφοιτος της Μεγάλης των Πλάβι Σχολής, ενώ ευστόχησε και στο ένα από τα δύο lay up που επιχείρησε!!!


Αντίθετα ο Babinho, που τα lay up τα έχει βούτηρο στο ψωμί του, μόλις είδε την αποδοχή που είχε από τον φίλαθλο κόσμο ο Giadesic, όταν τα χάνει, επιχείρησε να τον μιμηθεί..


Απόφοιτος της Μεγάλης των Πλάβι Σχολής και ο Enwsitic συμμετείχε κι αυτός στο σκοράρισμα της ομάδας.


Την αγαπημένη του συνήθεια, να κάνει στροφές γύρω γύρω από το γήπεδο, δεν εγκατέλειψε ο Kill Bill πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ πέτυχε κι αυτός αρκετά καλάθια, το ένα μάλιστα με εκπληκτικό σπάσιμο της μέσης.


Παρά την πολύχρονη απουσία του από τα παρκέ, προσπάθησε να δώσει κάποιες βοήθειες στην Front Line ο Paplau, δίνοντας μάχες κάτω από τα καλάθια.


Με πρόβλημα τραυματισμού αγωνίσθηκε στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ο Manuel, βοηθώντας στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα της ομάδας, αλλά ο Hatzi δεν τον τράβηξε ούτε μία φωτογραφία, γιατί μετά θ’ άρχιζε τα σχόλια του τύπου «πολύ ωραίες φωτογραφίες…καλά θα είναι ο Hatzi να περιορισθεί σ’ αυτό τον τομέα και ν’ αφήσει ν’ αγωνίζονται αυτοί που μπορούν…»




Σχεδόν άριστο το κοουτσάρισμα από τον Coach K, του ξέφυγαν μόνο κάτι λεπτομέρειες στον πρώτο αγώνα με τις Σέρρες…



5 σχόλια:

  1. Πλήρες το ρεπορτάζ. Μπράβο.
    (Κι ας μην έχει και "αγωνιστική" φωτό του Manuel...) Όντως, ποιος τον άκουγε μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη αβάντα βλέπω στον Πασκουάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε όλους παιδιά, παίκτες, προπονητή και φίλους της ομάδος. Να είμαστε καλά και να το επαναλάβουμε και του χρόνου και ακόμη καλύτερα. Περαστικά στον Στάθη και καλές διακοπές σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός κακεντρεχής μιλάει για αβάντα; Πασκουάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή