Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τα νέα του 1ου επίσημου αγώνα της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, για την περίοδο 2012-13, με αντίπαλο την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια ήταν η εμφάνιση της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στον 1ο επίσημο αγώνα της για την περίοδο 2012-13, στα πλαίσια του 29ου Π.Π.Π.Δ.Σ., με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Αγρινίου. Το παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο 2-3-2013, στο καινούριο γήπεδο των Αμπελειών, γύρισε τον χρόνο πίσω, στην περίοδο 2005-2006 όταν και ήταν η τελευταία φορά που δέχτηκε πάλι επτά τέρματα από την προσεχή μάλιστα αντίπαλο της, ομάδα του Δ.Σ. Ροδόπης. Ήταν τότε (τα πέτρινα χρόνια) που σχεδόν μετά από κάθε αγώνα οι παίκτες ντρέπονταν να πουν το αποτέλεσμά του στα οικεία τους πρόσωπα κι έψαχναν να βρουν ένα αξιοπρεπές σκορ και να το έχουν ως κοινή γραμμή!!!
Πραγματοποιώντας λοιπόν το χειρότερο πρώτο ημίχρονό της τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών έγινε σάκος του μποξ για μια ομάδα, που ναι μεν εμφανίσθηκε οργανωμένη, συγκροτημένη, που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και το αναζήτησε με πάθος, αλλά σαφώς δεν είναι από τα φαβορί του πρωταθλήματος, όπως άλλες ομάδες που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Βέβαια γι’ αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα το προχθεσινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη, καθώς φέτος, στα δέκα φιλικά παιχνίδια που έγιναν, ούτε μία φορά μέχρι τώρα δεν συγκροτήθηκε η υποτιθέμενη βασική ενδεκάδα, ενώ οι μισοί παίκτες αυτής έκαναν και ελάχιστες προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επιπλέον εμφανίσθηκε και πάλι το απαράδεκτο φαινόμενο λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, να χρειάζεται να γίνουν τηλεφωνήματα, προκειμένου να συμπληρωθεί όχι η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αλλά ο μαγικός αριθμός ένδεκα παικτών !!!!!!!!!!!
Κάνοντας την αυτοκριτική μου, θα πω ότι όταν έγραφα πριν μερικές ημέρες ότι ο στόχος της ομάδας στον αγώνα με το Αγρίνιο ήταν «…η πραγματοποίηση μιας αξιοπρεπούς εμφάνισης, προκειμένου να μην «χαλάσει» την εικόνα της καλής ομάδας, που με κόπο έφτιαξε τα προηγούμενα χρόνια…», δεν φανταζόμουν αυτό το σενάριο, το οποίο κατέληξε και σε μια σχεδόν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, αφού ο εκνευρισμός μου (που ευτυχώς εκδηλώθηκε μόνο ως παράπονο και όχι ως νεύρα απέναντι σε συμπαίκτες, διαιτητές ή αντιπάλους) επηρρέασε σε μεγάλο βαθμό τη δική μου απόδοση και μέσα στο παιχνίδι (ήμουν νομίζω, εκτός παιχνιδιού τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα), αλλά και πριν από αυτό, καθώς δημιούργησε αρνητικό κλίμα και αρνητική ενέργεια μέσα στα αποδυτήρια και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση τα παράπονά μου να τα κάνω πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.
Σαφώς και ο σκοπός του δικηγορικού πρωταθλήματος είναι η γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, ο οποίος επιτυγχάνεται κυρίως στο γ΄ ημίχρονο, αλλά η άτιμη η ρετσίνα ή η μπύρα, είναι πιο γλυκιά όταν έχεις κερδίσει και πολύ πιο πικρή όταν έχεις δεχτεί επτά γκολ!!!!!!!
Δυστυχώς η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, εκτός από λίγους αριθμητικά παίκτες, έχει ακόμη λιγότερους που έχουν το λεγόμενο «ταλέντο» και κανένας από τους παίκτες της δεν συμμετέχει σε ερασιτεχνικές ομάδες, ώστε να κάνει προπονήσεις μ’ αυτές. Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν που έκανε μια αξιόλογη πορεία στηρίζονταν στην ομοιογένεια και στη λειτουργία της ως ΟΜΑΔΑ, είτε αυτό οφείλονταν στις κοινές προπονήσεις, είτε στον ίδιο κορμό παικτών, είτε στα γεύματα σύσφιξης. Το πλεονέκτημα όμως αυτό, η αίσθησή μου είναι ότι άρχισε να το χάνει και το συμπέρασμα αυτό δεν βγαίνει μόνο από το προχθεσινό αποτέλεσμα, αλλά από την συνολική εικόνα της φέτος, αλλά και πέρσι.
Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα (αφού κατάφερε και συμπλήρωσε κυριολεκτικά στο παραπέντε ενδεκάδα) ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ, έπειτα από μία παράλληλη συρτή σέντρα του Καρατζότι, που τελικά ανάγκασε τον αμυντικό του Αγρινίου να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, πριν προλάβει να την σπρώξει ο επιθετικός της ομάδας των Γιαννιτσών. Πολύ γρήγορα όμως σε μια πανομοιότυπη φάση η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να ισοφαρίσει προλαβαίνοντας αυτή τη φορά ο επιθετικός τον αντίπαλο αμυντικό. Σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε και δεύτερο γκολ για το Αγρίνιο με ψιλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από τα χέρια του «ασήκωτου» Τανάλια, αλλά και τρίτο γκολ με πέναλντι, που κέρδισε ο επιθετικός του Αγρινίου, κινούμενος μέχρι τη στιγμή του πέναλντι, ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή. Νέα αναμπουμπούλα και αμυντικά λάθη στην μεγάλη περιοχή και νέα γκολ για το Αγρίνιο, με το σκορ τελικά να κλείνει στο ημίχρονο στο 1-5 με δύο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά από πολύ πλάγια θέση και τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Τανάλια. Στην ανάπαυλα όμως έγινε κάτι, που δίνει ελπίδες ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος μπορεί να είναι καλύτερη, τουλάχιστον όσον αφορά τις εμφανίσεις της ομάδας, καθώς παρά το βαρύ σκορ, δεν υπήρξε γκρίνια στα αποδυτήρια, αλλά αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία και κυρίως πίστη από αρκετούς παίκτες, ότι «μπορεί το ματσάκι να γυρίσει». Πράγματι με δύο γρήγορα γκολ από τον Παλτετσανάκη, με πέναλντι και τον Giades, με σέντρα-σουτ, το σκορ έγινε 3-5 και οι ελπίδες αναπτερώθηκαν, αλλά μ’ ένα γκολ από φάουλ έξω από την περιοχή και το τείχος να είναι αλλού, το Αγρίνιο απέκτησε και πάλι προβάδισμα με τρία γκολ, ενώ το πανέμορφο γκολ του Kill Bill με κεφαλιά ψαράκι, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Giades δεν κατάφερε ν’ αλλάξει τις ισορροπίες και το σκορ έκλεισε τελικά στο 4-7, έπειτα από νέο αμυντικό λάθος, που έφερε τον επιθετικό του Αγρινίου σε θέση τετ α τετ με τον Τανάλια.
Ο πολύς εκνευρισμός, έφερε πολλά λάθη κι αυτά έφεραν πολλά γκολ….Κρατάμε μόνο την διάθεση για ανατροπή στο β΄ ημίχρονο και συνεχίζουμε για ν’ αλλάξουμε την εικόνα.
Πολύς φίλαθλος κόσμος στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ περισσότεροι και να κατακλύζουν τις μελλοντικά ανεγειρόμενες κερκίδες του γηπέδου. Αίσθηση προκάλεσε το σύνθημα από την πλευρά των φιλάθλων των Γιαννιτσών, μετά το 1-5 του ημιχρόνου «Βαριά, βαριά του ΔουΣουΓου η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπου…λα»
Εξαιρετικό κλίμα και στο γ΄ ημίχρονο με τους πολυπληθείς συναδέλφους από το Αγρίνιο, με τους οποίους βρεθήκαμε «αντιμέτωποι» για πρώτη φορά και μας δόθηκε η ευκαιρία ν’ αναπτύξουμε σχέσεις και με την πλευρά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αλλά και να βρούμε και μακρινούς συγγενείς….

14 σχόλια:

  1. Παρατηρητής φωτογραφιών5 Μαρτίου 2013 στις 10:30 π.μ.

    Τι ακριβώς κάνει ο Κωστίκας στην τέταρτη φώτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2ος Παρατηρητής φωτογραφιών5 Μαρτίου 2013 στις 11:57 π.μ.

    Βλέπω αυξημένη συμμετοχή στο γεύμα μετά το παιχνίδι. Ας κρατηθεί τουλάχιστον ένα θετικό γεγονός απ' τον αγώνα του Σαββάτου. Και βαριά να είναι η φανέλα, με το πολύ φαγητό τη σηκώνεις άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά του Αγρινίου, που έπαιξαν με πάθος και οργάνωση, καθώς αντιλήφθηκαν ότι αυτό το μάτς ίσως τους δώσει την πολυπόθητη πρόκριση.
    Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν χαλαροί, εμφανιστήκαμε δίχως αυτοσυγκέντρωση, για το λόγο αυτό κάναμε τόσα πολλά και τόσο τραγικά λάθη. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασα λίγα λεπτά πριν τον αγώνα και έψαχνα παπούτσια και επιγονατίδα, που τα είχα ξεχάσει, το μυαλό μας φέτος είναι αλλού για αλλού.
    Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ομάδα δεν είναι τόσο χάλια και αυτό το λέω με βάση μια σταθερή πορεία που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να ξαναγίνουν τόσα λάθη σε ένα μόνο παιχνίδι. Εύχομαι να μην διαψευσθώ και να πρόκειται πράγματι για ένα ματς που απλά δεν πήγε τίποτα καλά.
    και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά από το Αγρίνιο και εύχομαι να ξανασυναντηθούμε, αφού και στο 3ο ημίχρονο περάσαμε υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου sailor, βέβαια όχι σε όλα.
      Η μέχρι τώρα καλή κι ανοδική πορεία ομολογουμένως, ( = απαγκίστρωση απ' τα πέτρινα χρόνια) δε σημαίνει ότι μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον, πόσο μάλλον που δεν υπάρχει ανανέωση στην ομάδα. Αυτός θα πρέπει να είναι κι ένας λόγος για να μας κάνει ακόμη πιο σοβαρούς, έτσι που να μην επαναληφθεί η εμφάνιση του Σαββάτου. Προσωπικά τίποτε δεν αποκλείω... Θα μου πεις, τόσα λάθη κι άσχημη εμφάνιση μπορούν να επαναληφθούν; Στο χέρι μας είναι να τα περιορίσουμε, ή να τα ξανακάνουμε. Τα λάθη προχθές - και βάζω φυσικά και τον εαυτό μου - περίσευαν!
      Με κάθε σεβασμό για τους αντιπάλους συναδέλφους του Αγρινίου που δίκαια μας κέρδισαν, μπορώ απλά να θυμηθώ ότι έχουμε αντιμετωπίσει, η ίδια σχεδόν ομάδα, πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους, κι αν μη τι άλλο πάντα στεκόμασταν στο ύψος των περιστάσεων. Προχθές έβλεπα μόνο φωνές και λάθη.
      Τα πράγματα από δω και πέρα, και δεν αναφέρομαι μόνο στην φετινή διοργάνωση, να ξέρουμε ότι θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, όσο δε μπαίνει καινούριο αίμα στην ομάδα.

      Συγχαρητήρια στους αντιπάλους και για την επιπλέον καλή τους απόδοση στο 3ο ημίχρονο.

      Διαγραφή
  4. Προληπτικός και Μπαόκι5 Μαρτίου 2013 στις 9:22 μ.μ.

    Εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, πώς περιμένατε να κερδίσετε φορώντας κίτρινη φανέλα και παίζοντας στην έδρα του κίτρινου ΑΡΗ Αμπελειών;;; Και λίγα φάγατε θα έλεγα εγώ!! Εξάλλου το λένε και οι Κατσιμίχα "αυτό το χρώμα φέρνει αλλεργία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Προληπτικέ και Μπαόκι", αυτά πες τα στον Παλτετσανάκη, που ξέχασε το γεγονός ότι στις ντουλάπες της ομάδας, υπάρχει και μια πανέμορφη μαύρη στολή... Θα καταλάβει αυτός.

      Διαγραφή
  5. Ακόμη τον κρατάτε; Σας το έχω πει ότι ο άνθρωπος είναι μόνο για σπαράγγια και να κλαδεύει δέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, TITORMOSDSA, με την παρούσα, ευχαριστεί την αντίστοιχη ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου των Γιαννιτσών για τη συμμετοχή της στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Η άψογη φιλοξενία σας, η οποία ξεκίνησε από την επιλογή του όμορφου γηπέδου, εξελίχθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου και τελείωσε με το τρίτο ημίχρονο και τα καταπληκτικά εδέσματα, μας κάνουν να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι για την ανταπόδοση αυτής, ευχόμαστε, στο εγγύς μέλλον. Τέτοιοι αγώνες, υποδηλώνουν τη θέλησή σας για τη διατήρηση του θεσμού για τον οποίο συμμετέχουμε αλλά και τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ συναδέλφων από διαφορετικές περιοχές της πατρίδας μας, σε δύσκολους και κρίσιμους καιρούς γι' αυτή. Συγχαρητήρια για τα μέλη της ομάδας σας, αφού πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες, όπως επίσης ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του Συλλόγου σας για τη θερμή προσφώνηση, κατά το τρίτο ημίχρονο. Τέλος, ιδιαίτερης μνείας τυγχάνει η διαιτησία του αγώνα, η οποία βοήθησε να εξελιχθούν όλα ομαλά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στο θεσμό και μακάρι, μέσω των αποτελεσμάτων, να ξανασυναντηθούμε στα τελικά του Ρεθύμνου, το καλοκαίρι.
    Δείτε και www.titormosdsa.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά συγχαρητήρια παιδιά, για τη νίκη σας και για τη συμπεριφορά σας εντός και εκτός γηπέδου. Η ομάδα σας μου θυμίζει πολύ τη δική μας ομάδα όταν άλλαξε σελίδα και πέρασε από τα πέτρινα χρόνια στις επιτυχίες, με οργανωμένο σύνολο και ΟΜΑΔΙΚΗ λειτουργία, αν και εμείς ήμασταν πιο σφιχτοί αμυντικά (τότε..).
    Ελπίζω η «σφαλιάρα» που μας δώσατε να μας ξύπνησε και να έχουμε καλύτερη αγωνιστική συνέχεια και μακάρι (ποιος ξέρει στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, γι’ αυτό είναι και το ωραιότερο άθλημα στον κόσμο!!) να καταφέρουμε να σας ακολουθήσουμε στην τελική φάση στο Ρέθυμνο.
    ΥΓ. Με χαρά διαπιστώνω ότι έχετε ένα παρόμοιο ιστολόγιο, με την ίδια φιλοσοφία και άποψη με το δικό μας, από το οποίο και θα μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα σας.
    Στο επανειδείν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά γιατί δεν φωνάξατε το Βασιλειάδη να σας βοηθήσει; Δυο αποβολές, κανένα πεναλτάκι και θα γλυτώνατε και τα έξοδα του γ' ημιχρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Βασιλειάδη το φωνάζουμε όταν έχουμε μ@λ@κες αντιπάλους για να κάνουν παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι θα ξέρετε από μαλάκες. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

      Διαγραφή
    2. Φίλος Δικαιόπολη19 Μαρτίου 2013 στις 11:27 μ.μ.

      Αν και απαντώντας σου θα πάρεις και αξία.
      Δε ξέραμε από "μ@λ@κες", αλλά με κάτι αντιπάλους (ονοματα δε λέμε) μάθαμε.

      Διαγραφή
  10. Οπαδός ομάδας Βόλου19 Μαρτίου 2013 στις 7:13 μ.μ.

    "Ανώνυμε 1".
    Η σαχλαμάρα για μερικούς είναι δεύτερη φύση... Εσύ την έχεις κολλήσει σαν αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή