Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τα νέα του 10ου φιλικού αγώνα, για την περίοδο 2012-13, με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο Εσωβάλτων


Ως πρόβατα επί σφαγή πήγαν στο γήπεδο των Εσωβάλτων, την Τετάρτη, 6-2-2013, στο 10ο φιλικό αγώνα για την περίοδο 2012-13, οι παίκτες του Δικαιόπολις, με αντίπαλο την ομάδα του τοπικού Μ. Αλέξανδρου. Η νίκη που πέτυχαν πριν από δύο εβδομάδες, με σκορ 2-4 επί των γηπεδούχων έφερε αναστάτωση σε όλο το χωριό και όλες αυτές τις ημέρες μοναδικό θέμα στα καφενεία ήταν πως θα πάρουν το αίμα τους πίσω. Το τι θα γινόταν φάνηκε από νωρίς, καθώς πριν από την έναρξη του αγώνα ο έμπειρος, πλην ντόπιος διαιτητής, ζήτησε από τους παίκτες του Δικαιόπολις να του καταβάλουν από δύο ευρώ ο καθένας και μάλιστα απαίτησε να του δοθούν σε κέρματα των δύο ευρώ και όχι συνολικά σε χαρτονόμισμα!! Μετά την αδυναμία σχεδόν όλων των παικτών να ανταποκριθούν στον παράλογο αυτό «κεφαλικό» φόρο, ο εν λόγω διαιτητής έκανε την παρακάτω δήλωση που άφησε πολλά υπονοούμενα «παίξτε εσείς χωρίς να πληρώσετε, για να δούμε αν θα κερδίσετε…».
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Δικαιόπολις, αν και είχε πολλές ελλείψεις, να έχει φόρα από τις δύο τελευταίες σερί καλές εμφανίσεις της και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή, να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, με πιο σημαντική αυτή, που ο Hatzi3goals μόνος του από το ύψος του πέναλντι δεν επιχειρεί να σκοράρει, καθώς άκουσε από τα υψώματα του νταμαριού της Λάκκας τον Τανάλια να του φωνάζει «Μηηηη, κάθε φορά που σκοράρεις μας βάζουν κι ένα μνημόνιο!!!». Έτσι προς αποφυγή επιβολής και τέταρτου Μνημονίου, έδωσε την πάσα στον Μαυρίνιο που ήταν δίπλα του για να σκοράρει εκείνος, αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία! Βλέποντας όμως ο διαιτητής, ότι το παιχνίδι γέρνει πάλι προς την πλευρά του Δικαιόπολις ανέλαβε δράση και σε μια φάση που έγινε επιθετικό φάουλ στον υπηρεσιακό τερματοφύλακα της ομάδας των Δικηγόρων σφύριξε πέναλντι στην, κατά γενική ομολογία, άσχημα εκτελεσμένη βουτιά του επιθετικού των Εσωβάλτων (λίγο Παλτετσανάκη να έβλεπε θα ήταν πιο πειστικός!!). Κόντρα, λοιπόν στη ροή του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι πέτυχαν με το εύστοχο κτύπημα πέναλντι το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε και δεύτερο γκολ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή και το κακό τρίτωσε με τον Κώστιγκα να κάνει γκέλα ολκής και μόνος του χωρίς πίεση έχασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό των Εσωβάλτων, Μάρκο Φαν Χάνωγκολ να σκοράρει έπειτα από εικοσιπέντε χρόνια αφλογιστίας!! Στη φάση αυτή φάνηκε ότι και ο Κώστιγκα, ως Εσωβαλτιανός, ήταν συμμέτοχος στο στήσιμο του παιχνιδιού, καθώς όσο ο Τεν Κάκε μένει

μακριά από την ομάδα, μια ακόμη ήττα δεν θα του δημιουργούσε πρόβλημα για τη θέση του προπονητή. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 3-0 και τον Κούλιο, που έκλεισε χθες το 29ο έτος της ηλικίας του να τραυματίζεται με βαρύ διάστρεμμα. Στην επανάληψη με το σκορ να βρίσκεται στο βαρύ 3-0 έγινε κάποια προσπάθεια για ανάκαμψη, αλλά ο Μανουέλ, που μόλις κρύφθηκε ο ήλιος πέρασε σε θέση τροχονόμου (τερματοφύλακα) στα τρία πρώτα σουτ στην εστία του δέχτηκε ισάριθμα γκολ, με τον giades, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος σε όλο το παιχνίδι να πετυχαίνει με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ το γκολ της τιμής και να κλείνει το σκορ στο τελικό 6-1. Παρά το γκολ που πέτυχε, όμως, ο Κώστιγκα αποφάσισε να τον τιμωρήσει για την αγωνιστική του συμπεριφορά και όχι μόνο και μετά το τέλος του αγώνα τον έστειλε στα Γιαννιτσά με τα πόδια, δίνοντάς του όμως το κουτί με τα γλυκά – κεράσματα του Κούλιο, για να παίρνει δυνάμεις.



Παρόντες ήταν:
1. Enwsitis
2. Giades
3. Καρατζότι
4. Μαυρίνιο
5. Καμαρά (αγωνίσθηκε στο β΄ ημίχρονο στη θέση του Μαυρίνιο)
6. Κώστιγκα
7. Ανανταμ Παπανταμ
8. Μανουέλ
9. Κούλιο
10. Χάτζι
11. Μάκιντε
12. Κοτλέμπα
13. Στέλιτς (αγωνίσθηκε στο β΄ ημίχρονο στη θέση του Κούλιο)

Να ευχηθούμε περαστικά στον Κούλιο και να επιστρέψει γρήγορα γερός στους αγωνιστικούς χώρους.
Την Παρασκευή θα γίνει προπόνηση, στο γήπεδο του Μεσιανού για να γυμνασθούν οι απόντες από το τελευταίο φιλικό παιχνίδι και για να ….. πλύνει τη στολή που φορούσε με την Έδεσσα ο Giades!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου