Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ


Αυτό ήταν λοιπόν. Πήγαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στα τελικά, μετείχαμε, αγωνιστήκαμε, επιστρέψαμε πίσω, δίχως να επιτύχουμε κάτι (εκ πρώτης όψεως), σαφώς όμως εμπειρότεροι. Η παρουσία μας στα Ιωάννινα είχε τα θετικά και τα αρνητικά της.

Το μόνο αρνητικό κατά την άποψή μου, μιλώντας εκ του αποτελέσματος, ήταν οι δυο ανεπιτυχείς αγώνες. Με τον μεν Δράκοντα ήταν αναμενόμενη η ήττα, παρόλο που ίδρωσε να τα καταφέρει. Γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου, μετά από πολλά, συνεχόμενα λάθη της άμυνας, 1-0 και κόβονται τα πόδια. Χάνουμε δυο κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και να σου και το 2-0, με γκολ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο. Γενικά πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, τα παιδιά του Δράκοντα ήταν σαφώς πιο ομάδα, καλύτεροι ατομικά και ως ομάδα και δικαιότατα κέρδισαν, άλλο αν με λίγη τύχη μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.
Για ποια τύχη όμως να μιλήσεις όταν σκεφτείς το δεύτερο παιχνίδι. Με αντίπαλο το Ρέθυμνο, έναν μικρό σύλλογο όπως και εμείς, μπήκαμε να τα παίξουμε όλα για όλα, παρά την κούραση του αγώνα της προηγούμενης ημέρας. Χαμένες ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, τεράστιες επεμβάσεις του τερματοφύλακα του Ρεθύμνου και 0-0. Στην ανάπαυλα λέμε "είμαστε καλύτεροι, που θα πάει θα μπει". Αρχίζει το δεύτερο, ίδια εικόνα, μέχρι που τρώμε γκολ και πάλι από το κέντρο του γηπέδου (αχ αυτός ο ήλιος, δεν μπορούσε να έχει ένα συννεφάκι όταν εκτελούταν το φάουλ;), κόβονται πάλι τα πόδια όμως το πιστεύουμε και συνεχίζουμε. Αυτό που ακολούθησε δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα. Ευκαιρίες-άουτ πάνω από τη γραμμή σχεδόν της εστίας με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα, πλασέ ξυστά από τα δοκάρια, σουτ λίγο έξω κ.ο.κ., κ.ο.κ, κ.ο.κ. μέχρι που με ένα γκολ (μάλλον οφσάιτ, αλλά δεν έχει σημασία) γίνεται το 2-0. Στο τέλος αναγνώριση από τα παιδιά του Δράκοντα, παρατηρητές αγώνα, αλλά και τα παιδιά του Ρεθύμνου ότι το σκορ έπρεπε να είναι ανάποδα, αλλά τι να το κάνεις, η ιστορία έγραψε 2-0.

Ας δούμε και τα θετικά. Καταρχήν και μόνο που ήμασταν στα τελικά αποκλείοντας τον Μέγα Αλέξανδρο, που ήταν το αρχικό φαβορί, μια ομάδα με τη δική της ιστορία στο θεσμό, καθώς και τον Βόλο, μια δυνατή ομάδα και συνδιεκδικητή της πρόκρισης όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, ήταν επιτυχία.
Σημαντικό επίσης ότι αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, καθώς και ο Δράκων ακόμα μας έκανε 2-3 ευκαιρίες και μόνο, ενώ σταθήκαμε ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον έτερο αντίπαλο, την ομάδα του Ρεθύμνου.
Θετική η όλη παρουσία της ομάδας και των συνοδών τις 2 ημέρες της παραμονής μας στα Ιωάννινα, από πλευράς οργάνωσης, συμπεριφοράς κλπ και θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με την οργάνωση της εκδρομής (κάτι για το πούλμαν άκουσα αλλά δεν κατάλαβα καλά, μάλλον για το ότι δεν διέθετε μικρόφωνο) και στους συνοδούς με τα ευρηματικά συνθήματα και την ένθερμη υποστήριξη στην ομάδα.
Επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση μεταξύ των μελών της ομάδας, το γεγονός ότι αποτελούμε μια καλή παρέα.

Συμπερασματικά, θα πω ότι ήταν μια ωραία εμπειρία, την οποία, θα ήθελα να ξαναζήσω του χρόνου, για το λόγο αυτό κρατώ τη φετινή μας παρουσία σαν υπόσχεση ακόμα περισσότερων παρουσιών στο μέλλον...

7 σχόλια:

  1. Symfono apolyta me ton sailor.
    Kanontas sxolia, tha ta perioriso kathara sto agonistiko kommati.

    O Dracon safos einai mia poly pliris omada. Sigoyra kata ti gnomi moy mesa stis 3 pio olokliromenes omades tou protathlimatos (anaferomai se oses exo dei ta teleytaia xronia). Me meso oro ilikias (27 eton, an epiase kala to ayti moy?) poy gia omades periferiakon sillogon einai apiasto oneiro. Pera vevaia ap' tin ilikia ton sinadelfon, tha prepei na poyme pos iparxoun paidia me perissio talento. Diskola tha elege kanis oti tha mporoysame na dikaioymastan kati parapano se ayto to paixnidi. Poli pio diskola omos tha elegan kai oi antipaloi mas oti kerdisan eykola. To oti "idrosan poli" gia na nikisoun, pisteuo oti einai poli ligo san sxolio. Pantos xarikan olio – kathe omada gia allous logoys - s' enan oraio agona kai gia tis dio omades.
    Toys eyxomai kali epitixia sti sinexeia.

    Gia to Rethimno vevaia ta sxolia einai anapoda. Etsi opos akrivos ta egrapse sailor. Kata ti gnomi moy (xoris kamia momfi gia toys sinadelfoys toy Rethymnou), moy fanikan katoteroi ton prosdokion. Agonistika kai mono giati oson afora sto ithos kai ton tropo poy agonistikan, makari na einai oles oi omades etsi… Perimename sigoyra kati perissotero apo ayti tin omada, alla I praksi edikse oti itan arketa adinati. Den einai tyxaio poy o makran kaliteros paiktis toys kat’ omologia olon itan xthes o termatofilakas toys (ston opoio tha prepei na taksoun diplo prim nikis…) Os kini diapistosi, olon oson vrethikan sto gipedo, den kerdise o kaliteros. Alla sto podosfairo ayto de simbainei polles fores? Ki ayti fisika einai h omorfia toy. Gia ayto aresei se olous mas. Metafero sxolio synadelfoy toy Drakonta sto kinito (oso paizotan o agonas) “… Ta Giannitsa vombardizoun synexeia kai xanoun xoris na exei ginei eykairia…”
    Eyxomai loipon ta kalitera sti synexeia kai stin omada toy Rethimnoy poy tha prepei na idrosi ti fanela perissotero gia na exei kaliteri tixi. Giati oxi omos, mia mikri kai neofotisti omada na min prohorisi oso perissotero ginetai? Alloste oyte i oreksi lipei ap’ tous sinadelfous oyte kai to pathos sto paixnidi.

    Ayta os pros to agonistiko kommati.

    Sto skelos toy “pos pige genika I apostoli”, kalitera na kanoyme kat’ idian sxolia. Idi piran ta aytia moy “ekdilosis sisfiksis…” apo ti Chatzidioikisi.

    Sto mellon loipon, akomi kalitera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο με το παραπάνω θέμα, αλλά προς γνώση...

    Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης των ομίλων.

    Δράκων - Ρέθυμνο 2-0
    Περνάνε Δράκων και Ρέθυμνο

    Πύργος - Αρμενόπουλος 2-1
    Περνάνε Λάρισα και Πύργος

    Σόλων - Δημοσθένης 3-2
    Περνάνε Σόλων και Κομοτηνή

    Αριστοτέλης - Ηράκλειο 2-0
    Περνάνε Αριστοτέλης και Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο στόχος και ο σκοπός επιτεύχθη!!
    Περάσαμε πολύ καλά, δεθήκαμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας, όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και ο φανταστικός λαός μας, που κέρδισε κατά κράτος της μάχη της κερκίδας και με την εμφάνισή του και με τα συνθήματά του.
    Γνωρίσαμε συναδέλφους απ' όλη την Ελλάδα, ανταλλάξαμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, κανάμε νέους φίλους, δώσαμε ραντεβού για το μέλλον.
    Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι το μέσο, ο σκοπός και ο προορισμός είναι άλλος και νομίζω ότι και φτάσαμε και τον πετύχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές - συναδέλφους, που αφιέρωσαν αρκετό από τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους, για να έχουμε εμείς μια ευχάριστη διαμονή στα Ιωάννινα και να συγχαρω την συνάδελφο κ. Φωτίκα για την άρτια ξενάγησή της στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ίδιο θα πω κι εγώ σχετικά με την οργάνωση.

    Εξαίρεση βέβαια (έτσι για να πούμε και κάτι αρνητικό), η "προετοιμασία" του γηπέδου της Βουνοπλαγιάς. Μας έκανε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια όταν πηδούσαμε φράχτες, μάντρες, τοίχους, τοιχάκια... κλπ για να μπούμε στα κρυφά κάπου!!! Έτσι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να πηδήξουμε το φράχτη για να μπούμε στο έρημο - μαντρομένο γήπεδο.

    Ο δε αγαπητός Λεωνίδας φαντάζομαι τι βρισίδι έριξε (από μέσα του), όταν είδε πως ο δρόμος για το βουνό ήταν χωματόδρομος...

    Υ.Γ. Κορυφαία η δημιουργία μικρής - μίνι κερκίδας στο γήπεδο της Βουνοπλαγιάς και μάλιστα σκεπαστής αν θυμάστε, ψηλά στα νταμάρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περιμένουμε από τη Χ"διοίκηση να οργανώσει αποχαιρετιστήριο πάρτι για το καλοκαίρι..με τα απαραίτητα στο τραπέζι..κομπλέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήδη οργανώνεται κάτι (πιθανότατα αποχαιρετιστήριο brbq) με προτεινόμενες ημέρες την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Ανοιχτό σε διαβούλευση για να μας βολεύει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή