Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τα νέα από τον 5ο φιλικό αγώνα του Δικαιόπολι, για την περίοδο 2015-2016, με αντίπαλο την Μικτή Μέσης Ανατολής

Σε μια μοναδική και απρόσμενη γιορτή εξελίχθηκε ο ιδιαίτερος διεθνής φιλικός αγώνας του Δικαιόπολι, κόντρα στην Μικτή ομάδα των προσφύγων, που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας των Γιαννιτσών, που διεξήχθη την Μ. Τετάρτη στο ΔΑΚ Πλατανότοπου. Η δίψα των ανθρώπων αυτών, να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που βιώνουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες, ήταν κάτι παραπάνω από φανερή από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο γήπεδο. Ο ενθουσιασμός των παικτών και των φιλάθλων ήταν υπέρμετρος και εκφράζονταν με συνεχή τραγούδια και πλατιά χαμόγελα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Δικαιόπολι να έχει σημαντικές απουσίες στην μεσαία γραμμή, αφού απουσίαζαν οι Tsobic και Angelinho, ενώ οι Manuel και Hatzi έμειναν στον πάγκο. Έτσι χωρίς τη βασική τετράδα του στο κέντρο δεν μπορούσε ν' αναπτυχθεί σωστά και αν και δεν κινδύνευε από τους φιλότιμους παίκτες της Μικτής, δεν μπορούσε να απειλήσει κιόλας και το ημίχρονο έληξε φυσιολογικά ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ της Μικτής έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ και η είσοδος των Manuel και Hatzi στη θέση του Anadam και του Maurinho βοήθησε τον Δικαιόπολι να πάρει τα ηνία του αγώνα, να πατήσει λίγο μπάλα και να ισοφαρίσει γρήγορα με πανέμορφο γκολ του Manuel, μετά από συνδυασμό δουλεμένο στην προπόνηση. Έπειτα από πολύ όμορφη ομαδική συνεργασία ήλθε και το 2-1 για το Δικαιόπολι, αφού οι παίκτες του άλλαξαν έξω από την περιοχή των αντιπάλων τουλάχιστον οκτώ πάσες μέχρι να βγει η σέντρα από τα πλάγια στο δεύτερο δοκάρι και να μπει με κεφαλιά το γκολ. Η ομάδα όμως των προσφύγων έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου της δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 2-2 και με το σκορ αυτό φαινόταν ότι θα έληγε το παιχνίδι, όπως φάνηκε και από τις "ύποπτες" χειρονομίες ανάμεσα στον Hatzi και τον Komadante, ο οποίος μεσολάβησε για να κλεισθεί ο φιλικός αγώνας. Στο 88΄ όμως ο Hatzi αποφάσισε να χαλάσει τη συμφωνία και με σύμμαχο τον Στρατηγό Άνεμο, σκόραρε έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, με αριστοτεχνική εκτέλεση φαόυλ από τα σαράντα (40) μέτρα. Όμως οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται κι έτσι στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων οι Πρόσφυγες κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και φιλάθλους και όλοι έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι και με χαμόγελο στα χείλη, αφού αμέσως μετά ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά και μη

Ατελείωτα τρεξίματα φαινόταν να έχουν οι παίκτες της ομάδας των προσφύγων, τα οποία προφανώς δεν οφείλονταν στις προπονήσεις, αλλά στο πάθος τους για να παίξουν ποδόσφαιρο. Πάθος το οποίο ήταν εμφανές και στα μαρκαρίσματά τους, που ήταν άθελά τους λίγο επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Δικαιόπολι να είναι λίγο επιφυλακτικοί στις "μονομαχίες" τους.

Ιδιαίτερο ήθος και σεβασμό έδειξε το σύνολο των προσφύγων που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ ήταν χαρακτηριστική η εικόνα των αποδυτηρίων τους μετά το τέλος του παιχνιδιού, με την τακτοποίηση των παπουτσιών που τους δόθηκαν.

Πολύ δυνατή εικόνα και οι αγκαλιές του πιτσιρικά σε παίκτες του Δικαιόπολι, μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν του χάρισαν μια μπάλα.

Με την ομάδα των προσφύγων (μάλλον) αγωνίστηκε και ο μικρός αδερφός του Gary Rodrigues.

Μέσα στα νεύρα ήταν ο Coach CC με την απόδοση των παικτών του στο 1ο ημίχρονο και τους τα "έψαλε" στα αράβικα στην ανάπαυλα...

Δεν του φτάνει η στεναχώρια που δεν παίζει του Sailor, τον βάζουν και σε πάγκο φουλ στο ασπρόμαυρο, το οποίο όμως φαίνεται ότι αρχίζει να του αρέσει..


Ιδιαίτερη χαρά, εκτός από τους πρόσφυγες είχαν και τα μέλη του Δικαιόπολι, που από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν σηκώσει το "βάρος" της οργάνωσης των αποστολών αλληλεγγύης στην Ειδομένη, πανηγυρίζοντας μάλιστα (δικαίως) τα γκολ της Μικτής, περισσότερο από αυτά του Δικαιόπολι.



5 σχόλια:

  1. εχεις χασει τα αυγα και τα καλαθια..σε αλλο ματς ησουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ένσταση απορρίπτεται ως αόριστη και αναιτιολόγητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω εβαλα το δευτερο γκολ κ οχι το πρωτο..επισης με 2-1 προηγηθηκαν οι αντιπαλοι κ οχι εμεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεπτομέρειες...σημασία έχει ο σκοπός που έγινε το παιχνίδι και όχι η διακύμανση του σκορ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια συνάδελφοι!! Διδάσκετε πολιτισμό (παρέα και με άλλους πολιτισμούς :-)) Βαγγέλης Πατετσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή