Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα από τον 2ο επίσημο αγώνα του Δικαιόπολη, για την περίοδο 2015-2016

Την ώρα που ο Coach CC βρισκόταν στο «Περιβόλι της Παναγίας» και ζητούσε τη βοήθειά της, την ίδια στιγμή οι παίκτες του κατά την κάθοδό τους στη Λάρισα για τον αγώνα του 1ου Πανελληνίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων έκαναν στάση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, ζητώντας να βάλει κι αυτή το χεράκι της και ο Δικαιόπολις να γυρίσει από τη Θεσσαλία, έχοντας στις αποσκευές του την πρόκριση για τους οκτώ του Κυπέλου. Δυστυχώς όμως αν και οι προσευχές τους έπιασαν τόπο όσον αφορά την απόδοση της ομάδας, αφού μέσα στη Λάρισα επικράτησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους, ωστόσο δεν επηρέασαν καθόλου τη βούληση του ανήλικου δράστη-διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος με τις αποφάσεις του έκλεψε τη νίκη-πρόκριση, παραχωρώντας ως δώρο ένα γκολ (πιο off side είσαι έξω από το γήπεδο) και καταλογίζοντας ένα πέναλτι που μόνο η λαοφιλέστερη ομάδα της Ελλάδας «κερδίζει» εντός συνόρων!!!


Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα των Γιαννιτσών «κατέβηκε» στο γήπεδο του Μελισσοχωρίου με αμυντικό προσανατολισμό, καθώς έπαιζε εκτός έδρας με τη Λάρισα, που στην φάση των 32 πέρασε με το επιβλητικό 1-4 μέσα από την Έδεσσα. Όσο κυλούσε όμως το παιχνίδι, φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι, έχοντας αρκετές ελλείψεις, δεν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και περιορίζονταν σ’ έναν αμυντικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν πολύ μεγάλες φάσεις, αφενός μεν γιατί η αμυντική γραμμή της Λάρισας ήταν αρκετά συμπαγής, αφετέρου δε γιατί οι παίκτες των Γιαννιτσών δεν ήταν συγκεντρωμένοι όταν έκαναν την τελική πάσα. Κι ενώ φαινόταν ότι η Λάρισα δεν μπορούσε ν’ απειλήσει, στη μοναδική φορά στο α΄ ημίχρονο που πλησίασε και πάτησε την περιοχή των Γιαννιτσών, σε μια αναμπουμπούλα, πέτυχε το γκολ, με τον σκορερ να είναι πάνω στη γραμμή ξεχασμένος και να μην καλύπτεται όχι από δύο παίκτες, αλλά ούτε από έναν, αφού και ο Stojan ήταν έξω από τα δοκάρια του. Στην επανάληψη είχαμε το ίδιο σκηνικό, με τους Γιαννιτσώτες να πιέζουν και τους Λαρισαίους ν’ αμύνονται μαζικά, ενώ στο 60΄ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν το σύστημα σε 3-5-2, περνώντας έναν ακόμη παίκτη στο κέντρο και βγάζοντας έναν αμυντικό. Η κίνηση αυτή του Zlatko Leschnikov έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην επίθεση του Δικαιόπολη και λίγο αργότερα πέτυχε την ισοφάριση, μ’ ένα πανέμορφο γκολ του Giades, αποτέλεσμα μιας εξίσου όμορφης συνεργασίας των συμπαικτών του, που άλλαξαν τουλάχιστον οκτώ πάσες και ξεδίπλωσαν το παιχνίδι της ομάδας. Κι ενώ το παιχνίδι φαινόταν ότι όδευε προς την παράταση, αφού οι μεν οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνάμεις ν’ απειλήσουν, οι δε φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν ανοιχτούς διαδρόμους στην συμπαγή αμυντική γραμμή της Λάρισας, πέντε λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης, ήρθε ένα άλλο (με αρκετή καθυστέρηση!!) σφύριγμα από τον ανήλικο δράστη, που εφεύρε πέναλτι σ’ ένα εντυπωσιακό μακροβούτι του επιθετικού των γηπεδούχων, προκαλώντας γέλια στους τρίτους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι και μεγάλο εκνευρισμό και διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους. Τελικά έπειτα από μια ολιγόλεπτη διακοπή το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης των γηπεδούχων και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Αγωνιστικά και μη


Πολύ καλή απόδοση είχαν όλοι οι παίκτες από την ομάδα των Γιαννιτσών κι αυτό που έλειψε ήταν το καθαρό μυαλό για να γίνει η σωστή τελική πάσα, που θα έφερνε το γκολ.
Μεγάλη ήταν η συνεισφορά του «κυματοθραύστη» Tsobic, ο οποίος αφού είχε ήδη πάρει την ευχή από την Αγία Παρασκευή, δεν άφησε να περάσει ούτε μία μπαλιά από το κέντρο και προς την αμυντική γραμμή του Δικαιόπολη.


Τζάμπα το καλό ζέσταμα που έκανε ο Stojan με τη βοήθεια του Kamara, καθώς μάλλον πέρασε ένα από τα πιο ξεκούραστα παιχνίδια του.

Ο Zlatko Leschnikov έκανε ό,τι μπορούσε για να αντικαταστήσει επάξια τον Coach CC και τα πήγε πολύ καλά στο κοουτσάρισμα της ομάδας. Είναι όμως πιο απαραίτητος ως παίκτης και καλά θα κάνει ν’ αρχίσει και πάλι τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του τραυματισμένου του ποδιού.



Τυχερός ήταν ο Coach CC που πήγε στο Άγιον Όρος την ημέρα του παιχνιδιού, γιατί όπως σωστά παρατήρησε ο Giades, οι αντιδράσεις που θα είχε στις αποφάσεις του διαιτητή θα τον ανάγκαζαν να ξαναπάει για να ζητήσει συγχώρεση.

Λαμπάδα ίσα με το μπόι του άναψε ο Karatzoti, αλλά τελικά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

Παραπλανητικές ήταν οι οδηγίες για την ακριβή τοποθεσία του γηπέδου, που δόθηκαν από τον υπεύθυνο της Λάρισας με αποτέλεσμα η μισή ομάδα των Γιαννιτσών, μετά το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής να βρεθεί κατευθείαν στον γεμάτο πειρασμούς «Οίκο Εποχής Σούλα».

"Δεν θα το γλιτώσει το ξύλο ο νεαρός αν συνεχίσει έτσι", ομολόγησε έμπειρος ντόπιος παράγοντας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Απογοητευτική ήταν η εξωτερική εμφάνιση του «Σουβλατζίδικου», όπου παίχτηκε το 3ο ημίχρονο, αλλά «η θέα βρίσκεται στα υπόγεια» και τα σουβλάκια ήταν υπέροχα.

Εξαιρετική για μια ακόμη φορά η «αγόρευση» του Kamara, ο οποίος έθεσε όλα τα πράγματα (αγωνιστικά και μη) στη σωστή τους βάση, ενώ για τον ανήλικο δράστη κατάφερε να πετύχει, να του αναγνωρισθεί το «ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας».






 

Παρόντες ήταν:

1. Enwsitis
2. Babinho
3. Giades
4. Karatzoti
5. Kamara (δεν αγωνίσθηκε)
6. Angelinho
7. Kostiga
8. Kill Bill
9. Tsobic
10. Paskuale
11. Sailor ή Zlatko Leschnikov (δεν αγωνίσθηκε)
12. Paltetsanakis ή Biri
13. Hatzi
14. Stojan



1 σχόλιο:

  1. Να πούμε και θερμά περαστικά για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο της Λάρισας που αποχώρησε στο 1ο ημίχρονο με μάλλον σοβαρό πρόβλημα.

    (Θα προσπαθήσω να κρατήσω απ' το παιχνίδι, τη γεύση απ' τα πραγματικά υπέροχα σουβλάκια... χαχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή