Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τα νέα από τον 1ο επίσημο αγώνα του Δικαιόπολη, για την περίοδο 2015-2016

Η εξωτική Esovalta είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου θεσμού του Πανελληνίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, μεταξύ των ομάδων των Γιαννιτσών και Κατερίνης, που διεξήχθη την Παρασκευή, 27-11-2015. Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες των δύο ομάδων «έγραψαν» ιστορία, καθώς συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου, ενός νέου θεσμού, ο οποίος αν έχει την πορεία του Πρωταθλήματος θα διαγράψει μακρόχρονη διαδρομή (μην ξεχνάμε ότι φέτος το πρωτάθλημα συμπληρώνει 32 χρόνια ζωής). Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία αυτή θα έχει και ο Karatzoti, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ του θεσμού. Στο αγωνιστικό μέρος, το σκορ (1-0) υποδηλώνει ότι έγινε ένα κλειστό παιχνίδι, όμως η πραγματική εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 17΄ με 1-0, χάρη στο πλασέ του Karatzoti, έπειτα έναν πολύ όμορφο συνδυασμό και ομαδική προσπάθεια, που ξεκίνησε σχεδόν από την αμυντική γραμμή. Γρήγορα πέτυχαν και δεύτερο γκολ σε μία φάση διαρκείας με τον Tsobic να πλασάρει σχεδόν πάνω από την γραμμή, αλλά να υποδεικνύεται σε οριακή θέση offside!!! Το γκολ αυτό ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν σταδιακά την απόδοσή τους και επικρατώντας στο χώρο του κέντρου, πίεσαν αρκετά για την ισοφάριση, όμως κάτω από τα δοκάρια των Γιαννιτσών βρισκόταν ο αδιαπέραστος ογκόλιθος, Stojan, ο οποίος έχοντας πάντα σωστές τοποθετήσεις δεν άφησε να δημιουργηθεί καμία φάση που να μυρίζει κίνδυνο… Στην επανάληψη ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με γρήγορο ρυθμό, την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, τις ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν να διαδέχονται η μία την άλλη και τους δύο τερματοφύλακες να λένε στοπ σε κάθε επιθετική ενέργεια μέχρι και το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης που έστειλε τον Δικαιόπολη στους 16 της επόμενης φάσης.

Αγωνιστικά και μη


Κανείς από την ομάδα των Γιαννιτσών δεν υστέρησε, αν και έγιναν και πάλι αρκετά αμυντικά λάθη και στην επίθεση χάθηκαν τετ α τετ από αυτά που δεν χάνονται, κορυφαίος όμως όλων ήταν ο Giades, ο οποίος πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα του Δ.Σ. Γιαννιτσών, όργωσε το γήπεδο, ήταν πανταχού παρών, κόβοντας και φτιάχνοντας το παιχνίδι και δικαιολόγησε επιτέλους το τεράστιο ποσό (για φαγητό) που δαπάνησε η ομάδα πριν από επτά χρόνια για να τον αποκτήσει από τον Αριστοτέλη!!


Με τον Sailor να βρίσκεται καθηλωμένος τραυματίας στον πάγκο, ήταν πολύ δύσκολο να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, αφού τους έλειψαν τα δύο αυτογκολ και η παραχώρηση ενός πέναλντι από τον MVP της ….. Κατερίνης στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.


Εκτός από τη νίκη-πρόκριση ιδιαίτερη χαρά έδωσε στους γηπεδούχους και η επιστροφή του ασώτου Manuel στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μια επιστροφή που παραλίγο να συνδυαστεί και με γκολ αν ήταν λίγο πιο τυχερός στη γνωστή κομπίνα…


Ως άριστος οικοδεσπότης ο Kostiga φρόντισε, με την βοήθεια του έτερου Εσωβαλτιανού, για την προετοιμασία του γηπέδου.


Μπορεί να μην είχε παράταση ή πέναλντι ο αγώνας, είχε όμως τρίτο ημίχρονο, με τους Kostiga και Stojan να ερίζουν ποιος θα φάει την κότα την αλανιάρα και από την σύγκρουση των δύο γιγάντων να βγαίνει επωφελημένος ο El Presidente…





Παρόντες ήταν:

1. Enwsitis
2. Babinho
3. Giades
4. Karatzoti
5. Angelinho
6. Kostiga
7. Kill Bill
8. Lazo
9. Tsobic
10. Manuel
11. Paskuale
12. Sailor (δεν αγωνίσθηκε)
13. Paltetsanakis
14. Hatzi (δεν αγωνίσθηκε)
15. Stojan
16. Coach CC


4 σχόλια:

  1. Όπαδός καλών εκτελέσεων φάουλ1 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:52 π.μ.

    Το πάθημα έγινε μάθημα..όταν εκτελεί φάουλ ο Μανουέλ η φωτογραφική πρέπει να παίρνει φωτιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλος προπονητής, μεγάλοι παίκτες, βαριά φανέλα!!! Μπράβο παιδιά

    Zahovic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους "μεγάλους παίκτες" συμπεριλαμβάνεσαι κι εσύ...με το καλό να επιστρέψεις γερός..

      Διαγραφή
  3. Το ότι ακυρώθηκε το γκολ μετά την εκτέλεση του φάουλ, δεν μειώνει το γεγονός ότι εξελίσσεται σε "σπεσιαλίστα"... Άλλωστε δε μπορεί κι όλα να καταλήγουν στα δίχτυα.
    Πάντως ένα μεγάλο μπράβο και στον Δικαιόπολη αλλά και στους αντιπάλους συναδέλφους της Κατερίνης, για τον καλό γεμάτο "φάσεις" αγώνα, αλλά και το ήθος που επέδειξαν στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο ημίχρονο.
    Τέτοια παιχνίδια νομίζω τιμούν τον νεοσύστατο θεσμό του Κυπέλλου. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή