Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τα νέα από τον 1ο φιλικό αγώνα της ομάδας του Δικαιόπολη για την περίοδο 2014-15, με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο Εσωβάλτων

Θετικά και αρνητικά συμπεράσματα βγήκαν για τον Coach CC από το πρώτο φιλικό τεστ της ομάδας του Δικαιόπολη, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 15-10-2014, με αντίπαλο την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Εσωβάλτων, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Απέναντι σ’ ένα αντίπαλο που είναι σαφώς πιο έτοιμος, αφού έχει δώσει ήδη τρία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, οι παίκτες του Δικαιόπολη έδειξαν ανταγωνιστικοί και αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να φύγουν με το διπλό από την Esoovalta Arena. Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί ν’ απειλήσει την άλλη, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, που οφείλονταν κυρίως στις αβίαστες λάθος πάσες των παικτών του Δικαιόπολη. Στο 15΄ ο Kostiga ο οποίος έπαιζε στη φυσική του θέση του φουνταριστού και κάτω από το βάρος της ψυχολογικής πίεσης που του δημιουργείται όταν αγωνίζεται στη γενέτειρά του, απώλεσε πολύ σημαντική ευκαιρία, καθώς εντελώς μόνος με τον τερματοφύλακα κατάφερε να γλιστρήσει ή …. να σκοντάψει!! Στο 20΄ όμως ο Giades με ωραία ενέργεια και σουτ άνοιξε το σκορ για τον Δικαιόπολη, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο επόμενο λεπτό έπειτα από μακρινό σουτ των γηπεδούχων ο Koulio «έμεινε Καρνέζης» παρακολουθώντας με προσοχή την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Πολύ γρήγορα έγινε και το 2-1 για τους γηπεδούχους έπειτα από όμορφη κάθετη μπαλιά και λάθος συνεννόηση του Koulio με τον επιθετικό των γηπεδούχων, ο οποίος έδειξε να προλαβαίνει την μπάλα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, δημιουργώντας έτσι στον πορτιέρο του Δικαιόπολη μια πεπλανημένη αντίληψη σχετικά με την πορεία της … Με το σκορ στο 2-1 πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αφού λίγο πριν τη λήξη του, ο Kill Bill μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο ….. Σταυροδρόμι (κοντινό χωριό δυτικά των Εσωβάλτων). Στην επανάληψη, όμως ο ίδιος παίκτης με ωραία λόμπα «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια ιδίως μετά την έξοδο του παλτού Manuel και την είσοδο του κουτσόHatzi στον αγωνιστικό χώρο της Esoovalta Arena, οι παίκτες του Δικαιόπολη έπαιξαν στρωτό ποδόσφαιρο και με ωραίες συνεργασίες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Τα γκολ που έχασαν οι φιλοξενούμενοι τα πέτυχαν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα …. νιάτα τους και την καλύτερη φυσική τους κατάσταση αφού έπειτα από κάποιο χρονικό σημείο η ομάδα του Δικαιόπολη «κόπηκε» στα δύο και είχε πολλά κενά στο κέντρο, με το σκορ να πηγαίνει στο 4-2. Τελικά το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Coach CC ήταν να μειώσουν στο σκορ σε 4-3 με πανέμορφη ατομική ενέργεια του Kostiga, που κατάφερε να νικήσει εκτός από τον τερματοφύλακα των Εσωβάλτων και τα συναισθήματα που κρύβει μέσα στη καρδιά του για την ομάδα της γενέτειράς του και να πετύχει το πρώτο γκολ αγωνιζόμενος ως αντίπαλός της.

Αγωνιστικά και μη

Προβληματισμό δημιούργησε η μειωμένη απόδοση του Manuel, η οποία οφείλεται μάλλον στα πολλά βάρη και στον χαλασμένο φυσικό χυμό, που είχε πιει νωρίτερα σε γνωστό καφέ της πόλης.
Τα «έφαγε» και πάλι τα χαβαλέ γκολ του ο Koulio, και με δεδομένη την ικανότητα και τα προσόντα του, το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον δεν είναι συγκεντρωμένος την ώρα του αγώνα.
Τα χιλιόμετρα ενός ημιμαραθωνίου κάλυψε ο Angelinho τρέχοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου στη διάρκεια του αγώνα.
Τους έτρεξε τους παίκτες του Δικαιόπολη η νεανική ομάδα των Εσωβάλτων, με αποτέλεσμα να τους ανοίξει η όρεξη και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και …. μεγάλη παραγγελία στο γεύμα σύσφιξης που ακολούθησε σε τσιπουράδικο στα Γιαννιτσά.

Παρόντες ήταν:

1. Enwsitis
2. Giades
3. Karatzoti
4. Maurinho
5. Angelinho
6. Kostiga
7. Kill Bill
8. Manuel
9. Paskuale
10. Kulio
11. Sailor
12. Paltetsanakis
13. Hatzi
14. Tanalias
15. Alex
16. Spiridov
17. Coach CC

Η επόμενη προπόνηση θα γίνει την Παρασκευή, 17-10-2014 στο γήπεδο του Πενταπλατάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου