Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα νέα του 8ου επίσημου αγώνα της ομάδας του "Δικαιόπολις", για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Ρεθύμνου

Με την πίκρα που αφήνει η ήττα, εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά με τη χαρά που σου δίνει η δυνατότητα να φιλοξενήσεις φίλους και συναδέλφους από την άλλη άκρη της Ελλάδας, αποχαιρέτησε το 30ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων, η ομάδα του Δ.Σ. Γιαννιτσών, καθώς στον αγώνα που διεξήχθη την Παρασκευή, 9-5-2014, στο γήπεδο του Πενταπλατάνου, ηττήθηκε από την ομάδα του Δ.Σ. Ρεθύμνου, με σκορ 1-2. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες των Γιαννιτσών, γνώριζαν ότι είχαν ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας από την αρχή την ομάδα της Κρήτης, καταφέρνοντας να προηγηθούν στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, με ωραίο σουτ του Μανουέλ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Το γκολ αυτό αντί να δώσει ώθηση, μάλλον αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους, ενώ αντίθετα η ομάδα του Ρεθύμνου άρχισε ν’ ανεβάζει την απόδοσή της και να γίνεται πιο απειλητική, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη το παιχνίδι, με τη βοήθεια και του διαιτητή της συνάντησης, έγινε πιο ανοιχτό. Έτσι το Ρέθυμνο αφού κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσικνάκη, του «δήμιου» των Γιαννιτσών, ο οποίος στα τελικά των Ιωαννίνων όταν είχαν συναντηθεί και πάλι οι δύο ομάδες, είχε σκοράρει ξανά με φάουλ εκτελεσμένο από το κέντρο (!!), στη συνέχεια πέτυχε την ανατροπή, έπειτα από πέναλντι, που κέρδισε ο Καραντάθας με βουτιά και κραυγή αλά Κώστιγκα και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Στο ενδιάμεσο μεταξύ της ισοφάρισης και της ανατροπής αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Ρεθύμνου, αφού στο πλασέ του Kill Bill, που είχε βγει μόνος του τετ α τετ με τον Κρητικό πορτιέρο, απέκρουσε εκτός περιοχής την μπάλα με τα χέρια, πέφτοντας στη συνέχεια πάνω στον Kill Bill, βγάζοντάς τον μάλιστα και εκτός παιχνιδιού, λόγω τραυματισμού. Την αριθμητική υπεροχή της δεν την εκμεταλλεύτηκε η ομάδα των Γιαννιτσών, καθώς έχασε κι αυτή δύο παίκτες, λόγω τραυματισμού, που τη θέση τους πήραν οι εξηντάρηδες της ομάδας και το Ρέθυμνο κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και τους τρεις βαθμούς, που του έδιναν το δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκριση.

Αγωνιστικά και μη

Μοιραίος παίκτης για την ομάδα των Γιαννιτσών ο Kill Bill έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει με το δυνατό του σημείο (κεφάλι) αφού σε ισάριθμες κεφαλιές μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.



Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε για πρώτη φορά ο Κούλιο, γεγονός όμως που δεν τον βοήθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς έπαιζε υπό την επήρεια αλκοόλ.




Με το γκολ που πέτυχε ο Μανουέλ, έφτασε τα τρία σε όλες τις συμμετοχές του στο δικηγορικό πρωτάθλημα κι έπιασε στο σκοράρισμα τον παίκτη που τον έβλεπε ως ίνδαλμα μικρός και πλέον τον έχει συμπαίκτη….




Εκπλήξεις είχαμε πριν από τον αγώνα, καθώς η πολυθρύλητη πρόταση (γάμου;;) από τον Ανδρέα έγινε στα Γιαννιτσά και το γιόρτασαν με αγκαλίτσες και φιλάκια.



«Θα τρελαθώ!!!Δεν το πιστεύω ότι έδωσε τέτοιο πέναλντι ο διαιτητής, αν το έκανε αυτό ο Κώστιγκα θα του έδινε κίτρινη κάρτα», θα έλεγε στον προπονητή των Χανίων ο Καρατζότι αν τον είχε δίπλα του στο τραπέζι.



«Ρε Λαζαρίδη, μόνο με αντίπαλο τον Πενταπλάτανο ανοίγεις τα μάτια σου και σκοράρεις», θα έλεγε ο Μίμης αν έβλεπε τις κεφαλιές που έχασε ο Kill Bill.




Το βάρος στις ακαδημίες θα ρίξει η Διοίκηση, μετά τον αποδεκατισμό της ομάδας από τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς.





Παλτό, που φοριέται μόνο το χειμώνα, αποδείχτηκε ο «ρούκι» της χρονιάς, Τσόμπιτς, αφού μετά τον εντός έδρας αγώνα με τα Χανιά, άφησε το χορτάρι του αγωνιστικού χώρου κι έπιασε θέση στην κερκίδα δίπλα στον Χάτζι. Ενώ ευθύνες έχει και η Διοίκηση της ομάδας, καθώς πριν από την υπογραφή του συμβολαίου έστειλε τον παίκτη για εξετάσεις σε καρδιολόγο και όχι σε ορθοπεδικό.





Γέμισαν για μια ακόμη φορά με όμορφες παρουσίες, οι κερκίδες του γηπέδου του Πενταπλατάνου.




Δεν αντέχεται το 50-50!!! Υπερβολικός για μια ακόμη φορά ο διαιτητής της συνάντησης, αφού οι αποφάσεις του στα δύο γκολ του Ρεθύμνου (επανάληψη της εκτέλεσης του φάουλ και η υπόδειξη για το πέναλντι), αν δίνονταν υπέρ των γηπεδούχων, σε οποιοδήποτε αγώνα του δικηγορικού πρωταθλήματος, τότε ο διαιτητής θα θεωρούνταν σίγουρα στημένος από τους φιλοξενούμενους.



Ηρωική μορφή ο Sailor «έσφιξε» πραγματικά τα δόντια, αδιαφορώντας για την υγεία του και έπαιξε με περίσσιο πάθος για να βοηθήσει την ομάδα, δεν τα κατάφερε όμως και λύγισε δίνοντας τη θέση του στον βιρτουόζο Καμαρά.



Και ο Χάτζι νόμιζε ότι θα έσφιγγε τα δόντια και θα έπαιζε, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο (του Ξενοδοχείου Πέλλα), που τον μάτιαξε βλέποντάς τον να κατεβαίνει με χάρη και ταχύτητα την μεγάλη κατηφόρα της οδού Μητροπόλεως και να πραγματοποιεί ως άλλος ΓΑΠ, ένα μακροβούτι που ξεκίνησε μπροστά από το ξενοδοχείο και σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι του Δημαρχείου!!!



Έπρεπε να παραδώσω τις στολές και να δηλώσω ότι αποχωρώ από την ενεργό δράση για ν’ αρχίσουν να με βάζουν να παίζω, σκεφτόταν ο Μαυρίνιο, αφού φέτος λόγω των πολλών τραυματισμών αναγκάστηκε αυτός και ο Καμαρά να αγωνιστούν πολύ περισσότερο από τα 5 ή 10 λεπτά συμμετοχής που συνήθως είχαν τα προηγούμενα χρόνια.


Στο «Υποβρύχιο», (όνομα με συμβολικό χαρακτήρα, αφού μετά την ήττα της η ομάδα των Γιαννιτσών, βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας), πραγματοποιήθηκε το γεύμα φιλοξενίας.

7 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που το φανάρι ήταν κόκκινο δηλαδή..εγώ ρε παλτό έχω τρία γκολ σε επίσημα, εσύ υπολογίζεις και αυτά των προπονήσεων για να φτάσεις τα τρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρονιά έκλεισε παίδες.
    Ας κοιτάξουμε ζεστά το θέμα "αρνί" (τα ακούς hatzipollifote;) διαφορετικά ας αρχίσουμε από τώρα να κανονίζουμε για το καθιερωμένο bbq.
    Δυστυχώς οι τραυματισμοί και τα αγωνιστικά προβλήματα θα μας στερήσουν και τη συμμετοχή στο πανελλήνιο τουρνουά του μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ23 Μαΐου 2014 στις 11:21 π.μ.

    Ευχαριστούμε τα μέλη του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ για την ωραία φιλοξενία στην πόλη των Γιαννιτσών στην μεταξύ μας αναμέτρηση. Σας ευχαριστούμε για
    1. την ¨μεσολάβηση¨στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Πέλλας,
    2. την ωραία τοποθεσία του Πενταπλάτανου τις καθαρές εγκαταστάσεις και την καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου,
    3. Τα νόστιμα εδέσματα (βλ. πιπεριές) του εστιατορίου "Υποβρύχιο¨ όπου μας τραπεζώσατε,
    4. Τους εκλεκτούς ερυθρούς οίνους "Λίγας" που μας προσφέρατε και τους γεύονται δυστυχώς μόνο δύο μέλη κρασοκανάτες της ομάδας μας,
    5. Το αντίγραφο της επιτύμβιας στήλης 5 π.χ.(Ξάνθος) από τα εργαστήρια της Πέλλας
    6. Την όμορφη βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης στα καφέ και την ξενάγηση στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός και στο Ρολόι του Σερίφ Αχμέτ.
    Και τα 29 μέλη της αποστολής του Δ.Σ. Ρεθύμνου ευχαριστούν τους συναδέλφους-αντιπάλους και φίλους και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Χατζημιχαϊλίδη για την φιλοξενία.
    Ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε αντίπαλοι, προσεχώς, εάν ευτυχήσουν οι Σύλλογοί μας να συμπληρώνουν ποδοσφαιρική ομάδα τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλης Χατζημιχαηλίδης27 Μαΐου 2014 στις 7:11 μ.μ.

      Ξεπερνώντας την αμηχανία που προξενεί η προσωπική αναφορά στον όνομά μου, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου, ως εκπρόσωπος της ομάδας των Γιαννιτσών να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, στα οποία βρίσκεται, κατά την δική μου οπτική γωνία, η πεμπτουσία αυτού που ονομάζουμε «Πανελλήνιο Δικηγορικό Πρωτάθλημα» και δεν είναι άλλη από τη συνάντηση και την εκατέρωθεν φιλοξενία συναδέλφων απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, μέσα από τη χαρά ή … τη «γκρίνια» που σου δίνει ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ, όπως το ποδόσφαιρο.
      Πιστεύοντας ακράδαντα ότι απώτερος στόχος των ομάδων μας δεν είναι η «συγκομιδή των τριών βαθμών της νίκης», αλλά η ικανοποίηση που σου προσφέρει η αναγνώριση από τον φιλοξενούμενο ότι ήσουν άξιος οικοδεσπότης, ευχόμαστε κι εμείς να είμαστε γεροί και να ξαναβρεθούμε σύντομα..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε συνάδελφε για τα καλά σας λόγια.

      Οι επισημάνσεις σου για τη φιλοξενία προς την ομάδα σας, μας τιμούν. Βέβαια δε κάναμε τίποτε περισσότερο από τα "αυτονόητα", πόσο μάλλον όταν πρόκειται να ανταποδόσεις μια άριστη φιλοξενία στην πόλη σας (αλλά και γενικά στο όμορφο νησί σας), που κατά τη γνώμη μου θα τη θυμόμαστε όλοι όσοι κατεβήκαμε στη Κρήτη για χρόνια, ως μια απ' τις καλύτερες που είχαμε ποτέ στο θεσμό.
      Δυστυχώς διαπίστωσή μου είναι πως όλο και λιγοστεύουν οι ομάδες που αντιμετωπίζουν το θεσμό με το πρίσμα που το βλέπετε κι εσείς. Ας τα φέρει έτσι ο χρόνος, ώστε να ξανασυναντηθούμε αμφότεροι στους αγωνιστικούς χώρους και όχι μόνο, ποιο δυνατοί και ποιο ανανεωμένοι (για μας βέβαια κομματάκι δύσκολο...).

      Υ.Γ.1 Αν κάποιοι απ' την ομάδα σας έγιναν πέρα του δέοντος φανατικοί οπαδοί των κρασιών που σας προσφέραμε, μη διστάσετε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε κι άλλα. Τα τηλ. των εκπροσώπων μας τα έχετε.
      Υ.Γ.2 Το αγωνιστικό κομμάτι δε το ακουμπάω καν, λίγη σημασία έχει.

      Διαγραφή