Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τα νέα του 7ου επίσημου αγώνα της ομάδας του "Δικαιόπολις", για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας

Παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν, διεξήχθη τελικά το Σάββατο, 3-5-2014, στο Εθνικό Στάδιο Έδεσσας, ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Δ.Σ. Έδεσσας και Δ.Σ. Γιαννιτσών. Η Διοίκηση της ομάδας των Γιαννιτσών συνεπής στο μνημόνιο που υπέγραψε με την Τρόικα, ανακάλεσε δύο αποφάσεις συνταξιοδότησης γήρατος και δύο αποφάσεις αναπηρίας κι έτσι κατάφερε να συμπληρώσει την ενδεκάδα της για ν’ αγωνιστεί στον κρίσιμο αγώνα της απέναντι στη γείτονα ομάδα. Μάλιστα σεβόμενη το θεσμό και τον εαυτό της δεν επέλεξε άλλους (νόμιμους) τρόπους αναβολής του παιχνιδιού και κατέβηκε στο γήπεδο, έστω και αποδεκατισμένη να διεκδικήσει αυτό που μπορούσε.
Όπως έγινε γνωστό ειδική επιχείρηση στήθηκε πριν από το παιχνίδι, για να μεταβεί η ομάδα του Δικαιόπολι στην Έδεσσα. Έτσι μετά το κλείσιμο όλων των δρόμων, που
οδηγούσαν στην πόλη των καταρρακτών, από αγανακτισμένους φιλάθλους των Γιαννιτσών, οι παίκτες του Δικαιόπολι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης κι από εκεί με ειδική πτήση πέταξαν πάνω από την Έδεσσα, όπου με αλεξίπτωτα έπεσαν στο Εθνικό Στάδιο Έδεσσας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα των Γιαννιτσών να μην έχει καλή αγωνιστική εικόνα και να μην μπορεί να περάσει ούτε το κέντρο, ενώ και αμυντικά τα προβλήματα ήταν πολλά, με κυριότερο αυτό του offside, καθώς άλλοι έπαιζαν σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό και άλλοι όχι!! Έτσι στο 10΄ οι παίκτες των Γιαννιτσών θεώρησαν εσφαλμένα ότι ο Χαραλάμπους ήταν σε θέση offside και τον άφησαν ανενόχλητο να σκοράρει, πετυχαίνοντας το 1-0 για την Έδεσσα, ενώ στο 20΄ τη σκυτάλη πήρε ο βοηθός διαιτητή, ο οποίος, δεν «είδε» ότι ο Κοντάκος, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες παρευρισκόμενων στην κερκίδα Εδεσσαίων φιλάθλων, ήταν εκτεθειμένος «τουλάχιστον τέσσερα (4) μέτρα» και τον άφησε να πετύχει το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν πολύ κακή εμφάνιση. Στην επανάληψη, οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για την ανατροπή του σκορ, εξανεμίστηκαν γρήγορα, καθώς η ομάδα των Γιαννιτσών αναγκάστηκε από το 55΄ ν’ αγωνισθεί με δέκα παίκτες και αν και για ένα δεκάλεπτο τα κατάφερε να είναι καλύτερη από την Έδεσσα και να την κλείσει στην περιοχή της, στη συνέχεια οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν και οι γηπεδούχοι προς το τέλος του παιχνιδιού πέτυχαν άλλα δύο (εύκολα) γκολ, με τους Οικονόμου και Χαραλάμπους.
Παρά το «βαρύ» 4-0, όσοι αγωνίσθηκαν είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Οι «ανάπηροι» γιατί παρόλο που δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αψήφησαν τους κινδύνους για την υγεία τους και με περίσσιο πάθος, συνέδραμαν τους «υγιείς» συμπαίκτες τους στην προσπάθειά τους. Οι «συνταξιούχοι γήρατος», γιατί με την παρουσία τους τιμούνε τον θεσμό και φυσικά οι υπόλοιποι που ήταν υγιείς και υπερέβαλαν τους εαυτούς τους για να καλύψουν τις αδυναμίες, που είχε αυτό το σχήμα ανάγκης.

Αγωνιστικά και μη


Την επίθεση αγριεμένων φιλάθλων δέχτηκε ο πάγκος των Γιαννιτσών.



Γέμισε με «ανάπηρους» παίκτες ο πάγκος των Γιαννιτσών




Με επιγονατίδες, έμπλαστρα και …. αλοιφές μπήκαν να «πολεμήσουν» οι Sailor και Ζαχαρουίτα..






Μπήκαν επιτέλους οι υπογραφές για την μεταγραφή της χρονιάς και πριν από την έναρξη του αγώνα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ομάδων να δοθούν οι τρεις βαθμοί στους γηπεδούχους και σε αντάλλαγμα να παραχωρηθεί ο Μαρκίζιο στους φιλοξενούμενους κι έτσι ο μεγάλος άσσος από την Έδεσσα θ’ αγωνίζεται από του χρόνου στην ομάδα της καρδιάς του.




Δεν του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να πετύχει το «στόχο» του ο Giades και το καμπαναριό της εκκλησίας της Έδεσσας ήταν πιο τυχερό από αυτό των Χανίων, καθώς το μοναδικό σουτ με αξιώσεις που έκανε, κατέληξε στο δοκάρι του Σταφίδα.




Ωραίοι μεζέδες και ωραία λόγια στο «Κάτι Ψήνεται» στο Κλεισοχώρι, όπου πραγματοποιήθηκε το γεύμα φιλοξενίας.




Καφεδάκι στα Γιαννιτσά με τους δύο πρώην τερματοφύλακες της ομάδας.




Μόνο φορώντας πανοπλία δεν μπορείτε να τραυματιστείτε έλεγε στους συμπαίκτες του ο Christiano, ο οποίος πλέον όποτε συναναστρέφεται με παίκτες της ομάδας, έστω και για καφέ, εξοπλίζεται κατάλληλα για κάθε ενδεχόμενο…

6 σχόλια:

  1. Τελικά, νομίζω ότι έκανε καλά η ομάδα που πήγε έστω και κουτσή να παίξει με τον γειτονικό σύλλογο της Έδεσσας. Έστω κι αν τελικά έφαγε τέσσερα γκολ (δε νομίζω να ξανακέρδισε η ομάδα της Έδεσσας με τέτοιο σκορ) δίκαια. Όταν η διοργανώτρια παίρνει αποφάσεις τέλος. Δε κλ.....

    Δυστυχώς το ξέρουν και οι πέτρες ότι για τη βλακεία δεν υπάρχει αντίδοτο. Ειδικά όταν τρυπώσει σε τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβληματισμένος Φίλαθλος6 Μαΐου 2014 στις 1:08 μ.μ.

    Ένα τεράστιο μπράβο στους διοργανωτές για την "σωστή" εφαρμογή του Κανονισμού.

    Είναι πρώτη φορά στο θεσμό που τόσα παιχνίδια κρίνονται χωρίς αγώνες.

    Μήπως θα ήταν πιο εύκολο και πιο οικονομικό (για τους συλλόγους) να μας έλεγαν ποιες ομάδες θέλουν στα τελικά να μην κάναμε τζάμπα έξοδα;

    "Βλακεία και κόμπλεξ χωρίς σύνορα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην απόφαση της επιτροπής για τον αγώνα Ιωαννίνων-Ξάνθης αναφέρεται ότι η Ξάνθη υπέβαλε αίτημα αναβολής την ΠΕΜΠΤΗ (μια ημέρα πριν την τέλεση του αγώνα δηλ) και ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ προς τον υπεύθυνο του ομίλου, ο οποίος πρότεινε τη διεξαγωγή του αγώνα το επόμενο ΣΚ. Σε εμάς που υποβάλαμε το αίτημα εγγράφως και εμπροθέσμως, όχι μόνο δεν πρότειναν κάτι τέτοιο, αλλά απέρριψαν το αίτημα με ανακριβείς ισχυρισμούς.
    Πολλά έχουν δει και θα δουν τα μάτια μας όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιζόμαστε στο Πρωτάθλημα, έχω όμως την αίσθηση ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανωτής, μη σεβόμενος το ρόλο του, το πρωτάθλημα και τους κόπους όλων των ομάδων, με ενέργειες ή παραλείψεις του δυσκολεύει το έργο της πρόκρισης μιας ομάδας στα τελικά, καθώς μετά το αποτέλεσμα με την Έδεσσα, κατά 95% δεν περνάμε στα μπαράζ.
    Εύγε στους υπεύθυνους από το Βόλο που εισάγουν νέα ήθη και έθιμα στο Θεσμό. Πέρα όμως από την πλάκα, θα πρέπει όλες οι ομάδες να αντιδράσουν σε αυτά τα φαινόμενα, αλλιώς θα γίνουν συνήθεις πρακτικές, υποβιβάζοντας το κύρος του Θεσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην χαλιέσαι sailor, δεν πας στο σπίτι κανενός αν δεν είσαι ευπρόσδεκτος, όσο κι αν σου αρέσει η παρέα των υπόλοιπων καλεσμένων

      Διαγραφή
  4. Θα παρακαλούσα να μην αναφερθούμε ξανά στις αποφάσεις των διοργανωτών, όποιες κι αν είναι αυτές. Νομίζω ότι εκείνος που μπορεί ν’ αντιληφθεί πέντε πράγματα, έχει καταλάβει τι έχει γίνει και δεν χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά…

    ΥΓ. Ξεκαθαρίζω ότι η δική μου αναφορά στις αποφάσεις των διοργανωτών έχει μόνο σατυρική και χιουμοριστική διάθεση, με σκοπό να προκαλέσει γέλιο και όχι νεύρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατανοητή και σωστή η στάση σου, ούτε όμως εγώ θέλω να προκαλέσω νεύρα σε κανένα, παρά μόνο προβληματισμό για το που πάει το πράμα..

      Διαγραφή