Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

NO BIKE, NO PROBLEM!

Ο Drazen Petrovic συνήθιζε να κάνει ποδήλατο πριν από την έναρξη των αγώνων για να είναι σε φόρμα, όμως τη μέρα που δεν ακολούθησε την αγαπημένη του συνήθεια πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ.Ήταν 24 Ιανουαρίου του 1993 και οι Nets υποδέχονταν στην Brendan Byrne Arena τους Houston Rockets οι οποίοι προέρχονταν από οκτώ συνεχόμενες νίκες. Ο Petrovic ως συνήθως πριν από το τζάμπολ στα αποδυτήρια ήταν έτοιμος να καβαλήσει το ποδήλατο και να κάνει μερικά χιλιόμετρα πριν μπει στο γήπεδο.



Ο τότε προπονητής του New Jersey, Chuck Daly, όμως τον προέτρεψε να μην το κάνει, αφού οι Nets θα έπαιζαν πέντε παιχνίδια μέσα στις επόμενες έξι μέρες και δεν χρειαζόταν να σπαταλάει άσκοπα την ενέργεια του. Ο Κροάτης τον άκουσε και βγήκε στο παρκέ καλύτερος από ποτέ κερδίζοντας μόνος του τους Rockets οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον σταματήσουν.



Οι Nets επικράτησαν 100-83 με τον Petrovic να κάνει ρεκόρ καριέρας έχοντας 44 πόντους. “Ο τύπος τα έβαζε όλα”, είπε μετά το παιχνίδι χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής ο Vernon Maxwell των Rockets, αφού ο Petrovic είχε 17/23 σουτ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν “on fire” όπως είχε πει ο συμπαίκτης του Kenny Anderson, καθώς σημείωσε 32 πόντους. Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο δε σκόραρε 25 την ίδια στιγμή που όλο το Houston μαζί πέτυχε έναν πόντο παραπάνω.



Το προηγούμενο ρεκόρ καριέρας του ήταν οι 39 πόντοι που είχε σκοράρει κόντρα στους Celtics στις 13 Μαρτίου του 1992 και έτσι όταν οι φίλαθλοι των Nets είδαν πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να το ξεπεράσει σήκωσαν το γήπεδο στο πόδι αποθεώνοντας τον σε κάθε επίθεση.



Οι συμπαίκτες του πάλι βλέποντας πως δεν αστοχούσε με τίποτα συνέχιζαν να τον τροφοδοτούν με τον ίδιο να λέει “μου έδιναν τη μπάλα εκεί ακριβώς που έπρεπε για να εκτελέσω κατευθείαν” και τον Derrick Coleman να προθέτει “καταλάβαμε πως ήταν ικανός να κάνει ρεκόρ καριέρας οπότε του δίναμε συνεχώς τη μπάλα. Πάρτη και σούταρε του έλεγα. Είναι το μόνο που μπορείς να πεις σε κάποιον που σουτάρει με τέτοια ποσοστά. Ο Drazen δεν καταλάβαινε τίποτα σήμερα”.



Οι 44 πόντοι του Petrovic ήταν οι περισσότεροι για παίκτη των Nets μετά τους 52 που είχε πετύχει ο Ray Williams στις 17 Απριλίου του 1982, ενώ με τους 32 που σημείωσε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων για ένα ημίχρονο στην Brendan Byrne Arena το οποίο μέχρι τότε μοιράζονταν οι Michael Jordan, Magic Johnson και Alex English.



Όταν ρωτήθηκε πιο ήταν το μυστικό για την απίστευτη εμφάνιση του το μόνο που είχε να πει γελώντας ήταν πως απλά άκουσε τον προπονητή του. Βέβαια μετά από αυτά που είδαν τα μάτια του ο Chuck Daly μάλλον δεν θα του επέτρεψε να ξανακάνει ποδήλατο πριν από αγώνα.

1 σχόλιο:

  1. Παρατηρητής αποδόσεων παικτών22 Ιουλίου 2014 στις 12:34 μ.μ.

    Έτσι εξηγείται η μειωμένη απόδοση του Παλτετσανάκη φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή