Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Θέλετε να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι; Επιλέξτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς

Φαίνεται ότι λύθηκε το μυστήριο και αποκαλύφθηκε το μυστικό που κάνει τον Παλτετσανάκη να φαίνεται πιο νέος κατά δέκα περίπου χρόνια!!!!!

Ο τρόπος που πηγαίνουμε στη δουλειά μας αλλά και που ταξιδεύουμε παίζει, προφανώς, σημαντικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές μελέτησαν πώς οι συναισθηματικές καταστάσεις όπως η ευτυχία, ο πόνος, το άγχος, η θλίψη και η κούραση, ποικίλλουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και με τον τρόπο επιλογής του ταξιδιού.

Ερευνητές από το Clemson University ανέλυσαν στοιχεία από το American Time Use Survey για να προσδιορίσουν τη μέση διάθεση που νιώθουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια διαφόρων τύπων του ταξιδιού.

"Ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι βρίσκονται σε καλύτερη διάθεση ενώ κάνουν ποδήλατο, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς", δήλωσε ο Eric Morris, Ph.D., επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και Επίκουρος Καθηγητής χωροταξικού σχεδιασμού. Ο Morris δήλωσε ότι ποδηλάτες τείνουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μια αυτοεπιλεγμένη ομάδα που τα μέλη της είναι πολύ ενθουσιώδη, αν όχι παθιασμένα με τον τρόπο μεταφοράς τους.

"Οι ποδηλάτες είναι γενικά νεότεροι και σωματικά υγιείς άνθρωποι, χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκονται συνήθως στους ευτυχισμένους ανθρώπους", είπε. Οι επόμενοι πιο ευτυχισμένοι, είναι οι επιβάτες αυτοκινήτων και στη συνέχεια, οι οδηγοί αυτοκινήτων.

Οι επιβάτες λεωφορείων και τρένων βιώνουν τα πιο αρνητικά συναισθήματα, αν και ένα μικρό μέρος από αυτό το συμπέρασμα μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούνται με δυσανάλογο τρόπο για τη μετακίνηση προς και από την εργασία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι η χρήση του ποδηλάτου μπορεί να έχει οφέλη πέρα από τα τυπικά αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν όπως στην υγεία και στις μεταφορές και ότι η βελτίωση της συναισθηματικής εμπειρίας των επιβατών μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη βελτίωση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών, όπως της κατασκευής λεωφόρων και των ταχυτήτων ταξιδιού.

"Η κατανόηση της σχέσης μεταξύ του τρόπου ταξιδιού και του πώς αισθανόμαστε, προσφέρει μία διεισδυτική εικόνα στους τρόπους βελτίωσης των υφιστάμενων υπηρεσιών μεταφοράς, της ιεράρχησης των επενδύσεων και της θεωρητικοποίησης και της παρουσίασης του κόστους και των πλεονεκτημάτων του ταξιδιού", δήλωσε ο Morris.

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις μελέτες μας ο Παλτετσανάκης, αν συνεχίσει να κάνει ποδήλατο με τον ίδιο ρυθμό, στα 60 του θα φαίνεται σαν σαραντάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε παραγγελία για τη συγκεκριμένη μελέτη ρε συ hatzipollifote!

    ΑπάντησηΔιαγραφή