Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Δικαιόπολις στον 3ο OPEN Ποδηλατικό Γύρο Λαγκαδά

Στην τρίτη (και φαρμακερή) συμμετοχή του σε ποδηλατικό αγώνα κατάφερε ο Παλτετσανάκης να δει την καρό σημαία του τερματισμού. Αυτό συνέβη στον 3ο OPEN Ποδηλατικό Γύρο Λαγκαδά, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου 2014 στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αποφασισμένος για όλα ο αθλητής του Δικαιόπολι, δεν πτοήθηκε ούτε από την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε 20 χλμ πριν από τον τερματισμό και με την βοήθεια της Tanalias Supporting Team κάλυψε και τα 84 χλμ της διαδρομής,
λαμβάνοντας τελικά την 122η θέση στη γενική κατάταξη, με χρόνο 2:58:00' .
Συνολικά 160 αθλητές μαζεύτηκαν στην πλατεία των Λουτρών για να πάρουν εκκίνηση στην δεύτερη ημέρα του "Γύρου Λαγκαδά". Το αγωνιστικό ελεύθερο δόθηκε μετά από την προεκκίνηση των 18 χλμ στο χωριό Άγιος Βασίλειος κι ο ευνοϊκός αέρας (που στην μεγάλη ανηφόρα μετά το Κολχικό έγινε αντίθετος) επέτρεψε στο κυρίως γκρουπ ταχύτητες, που σε κάποιες στιγμές άγγιζαν τα 55 χλμ/ώρα. Στο 40ο περίπου χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί ένα γκρουπ αθλητών που περιελάμβανε τον Ιωαννίδη Νίκο της Etcetera Team, τον Μάριο Κεχαγιά του Π.Ο Βέλους, τον Ταχόπουλο Νίκο των 1000 Δέντρων καθώς και τον Καβουρτσικλή Αθανάσιο από τον Πήγασο Ξάνθης. Στην αρχή της μεγάλης ανηφόρας πριν το Κολχικό αποσπάστηκε εκ νέου εύκολα ο Ιωαννίδης, δημιούργησε μια σχετική διαφορά ασφαλείας και την κράτησε άνετα μέχρι τον τερματισμό που έφτασε στα 2:30΄. Αποτέλεσμα να στεφθεί νικητής με διαφορά 2’30 από τον δεύτερο Κουρμπέτη του Π.Ο. Βέλος (αργυρό) και τρίτο τον Αζά επίσης του Π.Ο. Βέλος (χάλκινο).
Οι αθλητές που ακολούθησαν σε χρονική διαφορά πέραν των 25΄λεπτών από τον πρωτοπόρο,μεταξύ των οποίων και ο Παλτετσανάκης, ταλαιπωρήθηκαν από βροχόπτωση κατά τόπους έντονη καταιγίδα και κόντρα αέρα που συνεχίστηκε μειωμένη μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή.
Στη συνδυασμένη κατάταξη και των δύο αγώνων του διημέρου, ο Δημήτρης Κουρμπέτης ήταν ο δίκαιος νικητής. Δεύτερος στη Γενική ο Κεχαγιάς Μάριος, επίσης από τον Π.Ο Βέλος ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Κηπουρός Χρήστος από τον Α.Σ 1000 Δέντρα.

1 σχόλιο:

  1. Ήταν μια καλή αγωνιστική εμπειρία όπως ήταν και οι προηγούμενες δύο. Βέβαια παραβλέπω το γεγονός, πως τις προηγούμενες φορές υπήρξαν ατυχίες (που οφείλονται κυρίως στο «κακό το μάτι»…. φτου φτου). Αναφέρω επίσης ότι σε τέτοιους αγώνες αντοχής συμμετέχουν από αθλητές σοβαρού επιπέδου που έχουν ως άθλημά τους την αγωνιστική ποδηλασία δρόμου με αγωνιστικό δελτίο σε ποδηλατικά σωματεία όλης της Ελλάδας ή ακόμη και του εξωτερικού (κυρίως βαλκανικές χώρες), μέχρι και κάποιοι απλοί ποδηλάτες (στις Open κατηγορίες) που κάνουν ποδήλατο καθαρά για το χόμπι τους.
    Τηρουμένων λοιπών των αναλογιών και κυρίως του αγωνιστικού επιπέδου αυτή την εποχή, νομίζω ότι ήταν μιας πρώτης τάξεως αγωνιστική ποδηλατική δοκιμασία. Εύχομαι να είμαστε δυνατοί (αναφέρομαι και σε άλλα μέλη του Δικαιόπολη) και να υπάρχει αγωνιστική συνέχεια. Πάνω απ’ όλα για το μεράκι της συμμετοχής κι όχι για τυχόν διάκριση. Έστω όμως και η απλή ενασχόληση με το ποδήλατο σε πιο ήπιους ρυθμούς, πιστεύω πως μόνο καλό μπορεί κάνει στα μέλη της ομάδας μας.

    Να πω επίσης ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ στην ουσιαστική αλλά και ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση της «Tanalias Supporting Team», σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (όπου βοήθησε κι άλλους αγωνιζόμενους), πριν και μετά από αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή