Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο "Δικαιόπολις" στον 9ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο της Λίμνης Πολυφύτου Κοζάνης

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία και άρτια οργάνωση, ο 9ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου, ενταγμένος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη. Περισσότεροι από 360 ποδηλάτες κάθε ηλικίας, μέλη συλλόγων από όλη την Ελλάδα, πλήθος κόσμου και φίλοι του ποδηλάτου βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατανοσκέπαστη κεντρική πλατεία των Σερβίων στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την κλασική διαδρομή του Γύρου της λίμνης Πολυφύτου όπου 190 ποδηλάτες από όλη τη χώρα βρέθηκαν στην εκκίνηση για να καλύψουν τα 50χλμ (Σέρβια – Υψηλή Γέφυρα Σερβίων - Ίμερα – Φράγμα Πολυφύτου – Βελβεντό – Πλατανόρευμα – Λάβα – Κεντρική Πλατεία Σερβίων) μεταξύ των οποίων η Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου καθώς και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Κωπηλασίας Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Διαδρομή που χαρακτηρίζεται από τεχνικές δυσκολίες με συνεχείς υψομετρικές αυξομειώσεις, απότομες ανηφόρες, με μέση κλήση 5% που στο δυσκολότερο κομμάτι της έφτανε το 16,5% αλλά και δύσκολες τεχνικές καταβάσεις.


Ταυτόχρονα διέσχισαν μια περιοχή με φυσικές ομορφιές περιμετρικά της λίμνης Πολυφύτου μέσω της υψηλής Γέφυρας Σερβίων και του φράγματος Πολυφύτου στον ποταμό Αλιάκμονα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι τρεις πρώτοι νικητές κλασσικής μεγάλης διαδρομής των 50 χλμ. είναι : 1) ΤΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1:21:02 (με νέο ρεκόρ διαδρομής), 2) ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 1:22:10 και 3) ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1:22:31.

Στα μηνύματα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της κοινωνικής συνεισφοράς και της προστασίας του περιβάλλοντος που αναδεικνύονται μέσα από την διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου της Λίμνης Πολυφύτου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία και την ιδιαιτερότητα του αγώνα καθώς ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πολυφύτου συνδέεται άμεσα με την προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος εξήρε την συνεισφορά εθελοντών, συλλόγων και κρατικών υπηρεσιών στη διοργάνωση του αγώνα. Στην προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων, του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, της Π.Ε. Κοζάνης και του συλλόγου «Ποδηλάτες Σερβίων» για μία επιτυχημένη διοργάνωση, συνέδραμαν με την εθελοντική τους προσφορά οι : Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Κυνηγετικός Σύλλογος Σερβίων, Σύλλογος Γυναικών, Σέρβια Εν Δράσει, Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, Τροχαία Κοζάνης, ΔΕΗ/ΥΗΣ Πολυφύτου, Πυροσβεστική Υπηρεσία/Κλιμάκιο Σερβίων και δεκάδες άλλοι εθελοντές.

Τον Δικαιόπολι εκπροσώπησε για μια ακόμη φορά ο Παλτετσανάκης, ο οποίος παρότι δεν είχε την υποστήριξη της Tanalias Supporting Team, κατάφερε και πάλι να τερματίσει με ικανοποιητικό χρόνο (1:49΄) στην 79η θέση της γενικής κατάταξης. Εμφανίζοντας τις γνωστές του αδυναμίες στα ανηφορικά κομμάτια της διαδρομής, κατάφερε να μαζέψει τον χαμένο χρόνο στο δυνατό του τερέν (κατηφόρες), όπου πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες επιθέσεις «χωρίς αύριο» μπόρεσε τελικά να ανέβει αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη.

2 σχόλια:

  1. Προς Πάλτε.

    Αληθεύει ότι στον συγκεκριμένο αγώνα θα λάμβανε μέρος και ο Καρατζίκ, αλλά ότι την τελευταία στιγμή έκανε πίσω κατ' εντολή του προπονητή του, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' όσο ξέρω κι εγώ ναι, αληθεύει. Ήδη ψάχνει αγώνα στα μέτρα του για το φετινό καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή