Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τα νέα του 1ου φιλικού αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δ.Σ. Γιαννιτσών, για την περίοδο 2013-14, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει να μην κερδίζει την ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας, αν και κατά γενική ομολογία είχε πολύ καλύτερη απόδοση, έμεινε η ομάδα του Δ.Σ.. Γιαννιτσών – Δικαιόπολις στον πρώτο φιλικό αγώνα της για την περίοδο 2013-14, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Π. Αγίου Αθανασίου στο όρος Βόρας, την Τετάρτη, 23-10-2013. Έτσι για μια ακόμη φορά ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει λήξει άνετα 2-5 ή και 2-6 έμεινε τελικά στο ισόπαλο 2-2. Ο αγώνας στο γήπεδο, ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση καθώς οι παίκτες των Γιαννιτσών, έφτασαν στο γήπεδο καθυστερημένα και μόλις οκτώ στον αριθμό!! Τελικά μετά την έλευση του
Sailor, που γύρισε από …. το κυνήγι πάπιας, έγιναν εννιά και με την προσθήκη δύο ακόμη παικτών, έπειτα και από την ευγενική χορηγία της αντίπαλης ομάδας, συμπληρώθηκε η πολυπόθητη ενδεκάδα, χωρίς να υπάρχει όμως άλλος τερματοφύλακας, πλην του Υπηρεσιακού (Sailor). Λόγω των παραπάνω προβλημάτων (συγκρότηση ομάδας την τελευταία στιγμή με την προσθήκη δύο Εδεσσαίων παικτών), αλλά και της απότομης αλλαγής συνθηκών, αφού από υψόμετρο 50 μ. οι παίκτες του Δικαιόπολις βρέθηκαν να παίζουν σε υψόμετρο 1200 μ. (με φυσικό επακόλουθο το ξαφνικό μπούκωμα, λόγω της μικρής περιεκτικότητας του αέρα σε οξυγόνο), η ομάδα της Έδεσσας φάνηκε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο και με μια τριαντάρα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλευόμενη και την ασυνεννοησία τερματοφύλακα και αμυντικού κατάφερε γρήγορα να προηγηθεί με 1-0. Μετά το δεκάλεπτο όμως ομάδα των Γιαννιτσών, συνήλθε και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο, με πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργούσε τη μια φάση μετά την άλλη και κατάφερε να προηγηθεί με 1-2 με δύο όμορφα γκολ του giades, ο οποίος πολλές φορές μη μπορώντας να συνδυαστεί με τους Εδεσσαίους συμπαίκτες του στην επίθεση, χόρευε μόνος του την αντίπαλη άμυνα!! Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Χάτζι να πετύχει πολύ γρήγορα φέτος το 4ο γκολ του και να φέρει τη χώρα πιο κοντά στο 4ο μνημόνιο κι έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-2. Στην επανάληψη η ομάδα της Έδεσσας, γνωρίζοντας ότι ο Sailor αποκλείεται να δεχόταν και δεύτερο γκολ, πρόσφερε στην ομάδα των Γιαννιτσών και νέο παίκτη, τερματοφύλακα αυτή τη φορά, οπότε ο Sailor προωθήθηκε στα στόπερ και ο Κώστιγκα αναγκάστηκε να παίξει σέντερ φορ, σε μία θέση που δεν του αρέσει καθόλου!!! Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με την ομάδα της Έδεσσας να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στην εστία των Γιαννιτσών, αντίθετα οι παίκτες του Δικαιόπολις, παρόλο που ανάλωναν τις δυνάμεις τους και τις ανάσες τους στην γκρίνια προς τον διαιτητή, απώλεσαν και νέες ευκαιρίες, με τον Κώστιγκα να χάνει δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ, ψάχνοντας ακόμη να βρει πιο είναι το καλό του πόδι για να εκτελέσει!!! Τελικά η ομάδα της Έδεσσας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, πέτυχε την ισοφάριση, εκμεταλλευόμενη και την απουσία από την άμυνα του Sailor, ο οποίος εκνευρισμένος με τα γκολ που χάνονταν βγήκε στην επίθεση για να σκοράρει αυτός!!

Παραλειπόμενα

- Η μεγάλη μάχη βέβαια έγινε στο τρίτο ημίχρονο όπου βγήκαν μέχρι και σπαθιά και πραγματικά «πέσανε κορμιά». Μάλιστα παρά την απουσία του Στόγιαν, δύο νέοι μένταλιστ, ο Κώστιγκα και ο Μανουέλ, έκαναν την εμφάνισή τους και εξαφάνισαν τα ξίφη, με τον Μανουέλ, όμως να παρουσιάζει προβλήματα χώνεψης και να αναγκάζεται σε 20λεπτη πεζοπορία στα σοκάκια του Π. Αγίου Αθανασίου.
- Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο γήπεδο μόλις εννέα παικτών από την ομάδα του Δικαιόπολις, αν και τα «κουκιά υπάρχουν»!! Όπως όμως έγινε γνωστό τελικά, ήταν επιλογή της Χατζηδιοίκησης η ομάδα ν’ αγωνιστεί με εννέα παίκτες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, στην τελική φάση του Δικηγορικού Πρωταθλήματος (όπου θα περάσει μπάι) θα δέχεται δύο κόκκινες σε κάθε αγώνα!!!
- Έλαμψε δια της απουσίας του για μια ακόμη φορά o Kill Bill, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν αυτός που έκλεισε το φιλικό, εν τέλει δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μαζεμένες τις τρεις δίωρες που ήταν απαραίτητες (πληροφορίες λένε ότι κατάφερε να πάρει μόνο μία και 12 ευρώ!!).
- Δεν ήταν «ψεύτικος», ο τραυματισμός του Giades στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, καθώς ενώ όλοι νόμιζαν, ότι το έκανε για να τελειώσει πιο γρήγορα το παιχνίδι και να πάμε στην ταβέρνα, τελικά οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν κάκωση δεξιάς ποδοκνημιαίας.
- Τήρησε την υπόσχεσή που έδωσε στην αρχή της σεζόν, ο Μανουέλ και μόλις πληροφορήθηκε ότι μετά τον αγώνα θα έχει και γεύμα σύσφιξης δήλωσε ανεπιφύλακτη συμμετοχή!!
- Νοερά παρών ήταν και ο Τανάλιας, ο οποίος μόλις έμαθε ότι στο γ΄ ημίχρονο υπήρχαν εξαιρετικές σαλάτες, δήλωσε συμμετοχή από τώρα για την επόμενη φορά (εννοείται μόνο στο γεύμα).
- Δεκατέσσερα (14) και όχι δώδεκα (12) ευρώ το άτομο στοίχησε τελικά το τραπέζι, μαζί με το μπάνιο, αφού όπως ενημέρωσε και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας-ξενώνα, οι Giades και Κώστιγκα πραγματοποίησαν τέσσερα «ξεβγάλματα» παραπάνω, ενώ και ο Κώστιγκα, πήρε και μία λεμονάδα, που δεν συμπεριλαμβανόταν στην τιμή!!
Παρόντες ήταν:
1) Ενωσίτιτς
2) Μπαμπίνιο
3) Giades
4) Κώστιγκα
5) Μανουέλ
6) Sailor
7) Παλτετσανάκης
8) Χάτζι
9) Χατζηπαράς

ΥΓ. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους από την Έδεσσα, που συνέδραμαν για να συμπληρωθεί η ενδεκάδα.


4 σχόλια:

  1. Ολόκληρο φιλικό έγινε. Τον ΓΑΠ βρήκες να κοτσάρεις για φωτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sigoura paixate mpala? Kamia foto me faneles de vlepo. Oles apo to 3 imixrono einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρητής φωτογραφιών25 Οκτωβρίου 2013 στις 1:35 μ.μ.

    Πράγματι δεν φαίνεται να έχετε παίξει μπάλα. Πάντως το μάτι του ξανθιού αγοριού στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται να γυαλίζει την ώρα που κοιτάει τα ψητά

    ΑπάντησηΔιαγραφή