Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Νέο Λουκέτο;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μετά το επιτυχημένο κλείσιμο της ΕΡΤ θα ακολουθήσει και νέο λουκέτο από την Ελληνική Κυβέρνηση και αυτή τη φορά είναι η σειρά της Ελληνικής Βουλής. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να βγει η ανακοίνωση της Κυβέρνησης, η οποία μάλλον θα έχει ως εξής:
«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Βουλή, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα…
Την υπέρογκη «αποζημίωση» των Ελλήνων βουλευτών την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τα παντός είδους χαράτσια Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από κοινοβούλια άλλων κρατών για πολύ μικρή παραγωγικότητα.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει τεράστια περιουσία, την οποία διαχειρίζεται η Ελληνική Βουλή, παραμένει όμως αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.

Έχει καθεστώς προνομίων για τους βουλευτές και τους εργαζομένους (που είναι συγγενείς και φίλοι των βουλευτών) σ’ αυτή, που της χρεώνουν τεράστια ποσά.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε επιτροπές που δεν παράγουν τίποτα.
Η σημερινή Ελληνική Βουλή έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την Ελληνική Βουλή. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι συνεδριάσεις της Ελληνικής Βουλής και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός.
Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.
Το προσωπικό της Ελληνικής Βουλής δεν θα αποζημιωθεί, αλλά θα πρέπει να αποζημιώσει τον Ελληνικό Λαό για την ζημία που του προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα παντού στον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τα χαράτσια που πληρώνουν ως σήμερα.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

5 σχόλια:

  1. Kati metaksi manifestu Che Gevara kai anakoinosi tis Xrisis Augis ena pragma. Oxi pos den einai sosti sti geniki kateuthinsi ton asistolon eksodon kai tou bolematos pu epikrati sti bouli.

    To klisimo tis ert pantos, xrizi megalis skepsis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακριά από μας και μόνο οι συγκρίσεις...
    Με την παράφραση με σατυρικό τρόπο του κειμένου της ανακοίνωσης του λουκέτου της ΕΡΤ και όπου ΕΡΤ βάλουμε Ελληνική Βουλή καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πόσο παράλογη και κυρίως πόσο επικίνδυνη για την δημοκρατία και την ελευθερία, είναι η "λογική" του πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βλέπω για ποιο λόγο είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δηλαδή τόσα χρόνια από εκεί περιμέναμε την αντικειμενική ενημέρωση? Αν έχει γίνει κομματικό φέουδο καλώς κάνει και κλείνει. Εκτός αυτού απορώ με τους τόσους υποστηρικτές της ΕΡΤ. Το ένα δέκατο από αυτούς να την έβλεπε θα ήταν πρώτο κανάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την άλλη, πάλι είναι και ανήκουστο, παγκόσμια πρωτοτυπία ίσως, να μην υπάρχει και κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε μια χώρα.
    Σίγουρα ο τρόπος που λειτουργούσε ως τώρα αντανακλά και το "κομματικορουσφετολογικό..." κλπ κλπ τρόπο που λειτουργεί και όλο το ελληνικό κράτος. Ας εξορθολογιστεί, ας λειτουργήσει με σύγχρονο, διαφανή τρόπο κι όχι στα πρότυπα των "κουμπάρων" και των "ημέτερων" και η γνώμη μου είναι πως θα γίνει αρεστή σε όλους μας.
    Άλλωστε μέσω των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ, τόσα χρόνια, εμείς τη πληρώνουμε τη νύφη. Ας τη δούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άραγε τις συχνότητες της ΕΡΤ ποιος θα την πάρει και με τι τίμημα; Μήπως άλλωστε πληρώνουν τίμημα για τις συχνότητες που ήδη κατέχουν;
    Άραγε το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ σε ποιανού χέρια θα καταλήξει και με τι αντίτιμο; Μήπως σε αυτόν που θα πάρει το καινούργιο μαγαζί που θα ανοίξει, δίχως κανένα αντίτιμο, με μόνη την υπόσχεση για 800-1000 θέσεις εργασίας των 500 Ευρώ, στο όνομα της "ανάπτυξης";
    Άραγε αυτός που θα ανοίξει το νέο μαγαζί, θα ενδιαφέρεται για εκπομπές με πολιτιστικό χαρακτήρα (ασχέτως αν έχουν τηλεθέαση, αποτελεί καθήκον του κράτους να διασφαλίζει ότι θα υπάρχουν και τέτοιες εκπομπές, δυστυχώς μόνο μέσα από κρατικό κανάλι φαντάζομαι να μπορεί να συμβεί αυτό), θα ενδιαφέρεται να υπάρχει σήμα στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και στους απόδημους Έλληνες;
    Δείτε και δυο ωραία άρθρα: http://taxalia.blogspot.com/2013/06/71-2000.html, http://nonews-news.blogspot.gr/2013/06/43.html, όσο άσχετα με το θέμα, τόσο σχετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή