Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τα νέα από τον 1ο επίσημο αγώνα της ομάδας των Δικηγόρων Πέλλας, με αντίπαλο τον Αριστοτέλη

Τσουχτερό ήταν το κρύο το πρωί του Σαββάτου, 17-12-2016, στο ΔΑΚ του Δήμου Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας του δικηγορικού ποδοσφαιρικού κυπέλλου μεταξύ του Αριστοτέλη και της ομάδας των Δικηγόρων Πέλλας. Καθώς όμως το παιχνίδι είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές και δεν έπαιρνε άλλη αναβολή, αποφασίσθηκε η πρόκριση να παιχθεί σε μια παρτίδα τάβλι, στην οποία επικράτησαν οι Θεσσαλονικείς με σκορ 7-5!!! Ξεκινώντας το παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν τις «πόρτες» διπλό, καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 και πριν κλείσει το ημίχρονο πήραν και το «πλακωτό» και πήγαν στα αποδυτήρια με την ασφάλεια του 3-0, ενώ οι παίκτες της Pellalaw United έψαχναν να βρουν ακόμη πως κυλάει η μπάλα στο συνθετικό χλοοτάπητα, πριν δε ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου ήδη είχαν βγει δύο από αυτούς με αναγκαστική αλλαγή ….Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και να ρισκάρουν και φάνηκε ότι μπορούσαν να πετύχουν την ανατροπή, σκοράροντας στο 47΄ με τον Kontakov. Όμως οι γηπεδούχοι δεν αιφνιδιάστηκαν και καθώς η αμυντική γραμμή της Pellalaw United έπαιζε πλέον ψηλά, βρήκαν αρκετούς χώρους και έκαναν το σκορ 5-1 και κάπου εκεί φάνηκε όλα να τελειώνουν…αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 5-2 με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Giades. Οι Θεσσαλονικείς αύξησαν και πάλι την υπέρ τους διαφορά τερμάτων με πέναλτι, που κέρδισε χωρίς να πέσει ο Χριστιάς και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Οι Δικηγόροι της Πέλλας όμως ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν σε 6-3 με τον Tool, σε 6-4 με τον Giades και πάλι και σε 6-5 με τον Hatzi (ναι καλά διαβάσατε!!), αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν την ανατροπή του Αιώνα και λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης από τον μεγάλο δίδυμο αδελφό του Savinho, δέχτηκαν και έβδομο τέρμα.

Αγωνιστικά και μη

Εφιαλτικό φάνηκε ότι θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας συνενωμένης ομάδας των Δικηγορών της Πέλλας, αφού οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν μεγάλη συντριβή και δίχως μάχη. Το πείσμα όμως των παικτών και η θέλησή τους να παίξουν ποδόσφαιρο πέφτοντας μαχόμενοι, άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού και γέμισε αισιοδοξία για τη συνέχεια, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να πετυχαίνεις πέντε γκολ μέσα στην έδρα του Αριστοτέλη και να προσπαθείς να γυρίσεις έναν αγώνα που όλοι θα τον θεωρούσαν χαμένο!!

Αισιοδοξία γεμίζει και το γεγονός, ότι παρά την απουσία δύο βασικών παικτών και την αναγκαστική αλλαγή, άλλων δύο, ο Coach CC είχε αρκετές λύσεις στον πάγκο του.

Κίνηση ματ από τον Coach CC, παραλίγο ν’ αποδειχθεί, η αλλαγή του Giovani Silva de Economista στο ημίχρονο, αφού «κοίμησε» κατ’ αυτό τον τρόπο τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θεώρησαν και δικαιολογημένα ότι παράτησε το παιχνίδι βγάζοντας έξω τον καλύτερο φορ του.

Σημαντική βέβαια λεπτομέρεια για την αλλαγή της εικόνας του παιχνιδιού στο β’ ημίχρονο ήταν και η έξοδος του πολύπειρου αριστερού οπισθοφύλακα του Αριστοτέλη, Λευθερουά, ο οποίος βλέποντας το σκορ στο 3-0 ζήτησε από τον προπονητή του αλλαγή, αποδυναμώνοντας έτσι την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων, για ιερό σκοπό όμως αφού έφυγε για να ετοιμάσει ένα εξαιρετικό μενού φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία…

Πιο πολύ φάνηκε να πανηγυρίζει τα επτά γκολ του Αριστοτέλη, παρά τα δύο δικά του ο Giades, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Πιο έξυπνα χειρίστηκε το θέμα ο έτερος παλιός παίκτης του Αριστοτέλη, ο Markulic, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, ζήτησε αλλαγή, λόγω τραυματισμού.

Persona non grata φαίνεται να είναι ο Patetsinez στην Έδεσσα, καθώς οι μεν δικηγόροι τον κατηγορούν ότι με την απουσία του κρέμασε την άμυνα της ομάδας στον κρίσιμο αγώνα του κυπέλλου, οι δε οπαδοί του Μακεδονικού Έδεσσας ότι έκανε στραβές γραμμές και η ομάδα τους έχασε στο τοπικό ντέρμπι με την Ελπίδα Έδεσσας.

Παρόντες ήταν

1) Babinho
2) Enwsitic
3) Giades
4) Angelinho
5) Kontakov
6) Markoulic
7) Giovanni Silva de Economista
8) Nectarinho
9) Zisic
10) Pate
11) Stafids
12) Savinho
13) Tool
14) Sailor (ως θεατής)
15) Paltetsanakis (ως θεατής)
16) Hatzi
17) Coach CC

1 σχόλιο: