Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

"Απογοήτευσε" (αγωνιστικά) στο 9ο Π.Π.Κ.Δ.Σ ο Δικαιοπολις

Μετρια έως άσχημη χαρακτηρίζεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μπάσκετ του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου, που έγινε στην Πάτρα από 12 έως 17 Ιουλίου 2016 και η διοργάνωση του οποίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με το αγωνιστικό επίπεδο να εκτινάσσεται επίσης στα ύψη.
Σε μία απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση, με τον διοργανωτή Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών να παίρνει άριστα και να βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και με συμμετοχή (για πρώτη φορά) 24 Συλλόγων από Ελλάδα και Κύπρο, ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ στην 5η συμμετοχή του σε τελική φάση της διοργάνωσης δεν τα κατάφερε καλά αγωνιστικά, γνωρίζοντας μόνο ήττες και καταλαμβάνοντας στην τελική κατάταξη την 22η θέση. Όμως για μία ακόμη διοργάνωση απέσπασε τα εύσημα για την πιστή παρουσία του στο θεσμό, για την πίστη του στην αξία της συμμετοχής και στο ευ αγωνίζεσθαι, για την πειθαρχημένη και οργανωμένη εικόνα της αποστολής του, για την δυνατότητα συγκρότησης αξιόμαχης ομάδας (παρότι ο μικρότερος σε δυναμικότητα Σύλλογος) και για το αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό ήθος των μελών του.
Αγωνιστικά η ομάδα δεν εμφανίσθηκε και στην καλύτερη κατάστασή της, αφού επηρέασαν αρνητικά η ξαφνική φυγή του Πασχάλη Παπαμανώλη στην ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος καταλαμβάνοντας την 3η θέση), η ελλιπής προετοιμασία, η έλλειψη αγώνων, οι πολλαπλοί τραυματισμοί, οι απουσίες Φουντουκίδη, Παπανικολάου και Χατζηγεωργίου, ο δύσκολος όμιλος, η πρόσθεση ενός ακόμη έτους στις πλάτες των παικτών της και η κούραση από την συμμετοχή των περισσοτέρων στους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αντίθετα φρεσκάδα δροσιάς και ώθηση ήρθε από τους 2 ασκούμενους, που βοήθησαν σημαντικά.
Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί αφού η ομάδα γνώρισε την ήττα στον πρώτο και καθοριστικό αγώνα με τα Χανιά με σκορ 37-44, μετά από συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος από 2 εύστοχα τρίποντα απελπισίας των αντιπάλων. Ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε άδοξα και στις λεπτομέρειες, με τους παίκτες μας να είναι κουρασμένοι από το ταξίδι αφού ταξίδεψαν αυθημερόν.
Αντίθετα στο δεύτερο παιχνίδι, με αντίπαλο την πολύ ισχυρή ομάδα της Κω (3η στο περυσινό πρωτάθλημα), η ομάδα έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και χτύπησε στα ίσια τη νίκη, την οποία έχασε και πάλι στο τέλος με το πλασματικό 42-53 (ημίχρονο 20-18 υπέρ της ομάδας μας), αφού μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, όμως ένας τραυματισμός του Στόγιου έκοψε τον ρυθμό της και άλλαξε την ροή του αγώνα, που γύρισε στο τελευταίο 10λεπτο. Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι η Κως συνέτριψε άνετα τα Χανιά με 60-36. Έτσι η ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση τον όμιλό της και συνέχισε για τις θέσεις 17-24.
Εκεί αντιμετώπισε την Αμαλιάδα, από την οποία έχασε με σκορ 30-34, με μία εμφάνιση που κόντεψε να βγάλει από τα ρούχα του τον κώουτς Κοτλέα για την νωθρότητα και την ραθυμία των παικτών του. Το κακό ολοκληρώθηκε με τον διαφαινόμενο σοβαρό τραυματισμό του Ζαχαριάδη, που λίγο πριν το τέλος του αγώνα τραυματίσθηκε στο γόνατο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Ο τραυματισμός χάλασε και όλο το ευχάριστο κλίμα της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην κατέβει καν στον τελευταίο αγώνα με τον Πύργο και να χάσει άνευ αγώνα με 0-20.
Όπως φαίνεται και από τα σκορ η ομάδα μας είχε χαρακτηριστική δυστοκία στην επίθεση και εμφανές πρόβλημα στο σκοράρισμα (αναδείχθηκε η χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης), παρουσίασε όμως πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αφού αναδείχθηκε η δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Γενικά πάντως της έλειψαν ο ρυθμός, η οργάνωση, η συγκέντρωση και η αγωνιστικότητα που είχε στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Βέβαια τα άσχημα αποτελέσματα δεν μειώνουν σε τίποτε την αξία της συμμετοχής, αφού η ομάδα του Συλλόγου μας αποτελώντας μία από τις 8 πρώτες ομάδες που έστησαν το πρωτάθλημα το 2008, έδωσε το παρόν για 5η φορά, σε ένα μακρινό τόπο, με πλήρη 12άδα και με αυταπάρνηση των παικτών της που άφησαν σπίτια και δουλειές, για να μην εκτεθεί ο Σύλλογος. Την 12άδα του Συλλόγου αποτέλεσαν οι: Ζαχαριάδης, Δεμερτζίδης, Παπαμανώλης Μάνος, Δεσποτόπουλος, Χατζημιχαηλίδης, Γιώτας-Νικολαϊδης, Στόγιος, Χαραμίδης, Λαζαρίδης Νίκος, Λαζαρίδης Βασίλης, Μητώσης Δημήτρης και Ξυνίδης, ενώ προπονητής ήταν και πάλι αφιλοκερδώς ο Νίκος Κοτλέας. Η αποστολή, μαζί με τους συνοδούς αποτελούνταν συνολικά από 30 άτομα.
Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε η ομάδα της Αθήνας που νίκησε στον τελικό τον μόνιμο πρωταθλητή Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης, 3η αναδείχθηκε η ΝΟΜΟΣ Θεσσαλονίκης και 4ος ο Πειραιάς. Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στα Χανιά.
Εξωαγωνιστικά η ομάδα μας παρουσίασε την καλύτερη και πιο οργανωμένη εικόνα και πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή στην ανταλλαγή αναμνηστικών, αφού πρόσφερε στους αντιπάλους που αντιμετώπισε και στον διοργανωτή, τα πρακτικά του ιστορικού συνεδρίου για την ζωή στα Γιαννιτσά μετά την απελευθέρωση του 1912 σε υπέροχη σακούλα του Δήμου Πέλλας, αλλά κυρίως καλάθι – υπερπαραγωγή με τοπικά προϊόντα παραγωγών και επιχειρήσεων των Γιαννιτσών (ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ-κρασί, ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ-λουκούμια και χαλβά, ΛΑΜΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-λάδι και ελιές, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-κομπόστα ροδάκινο, ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-πεπαλαιωμένη γράπα), το οποίο καλάθι ανακηρύχθηκε παμψηφεί ως το καλύτερο προσφερθέν αναμνηστικό της διοργάνωσης.

El. P.


3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, περαστικά στον Μιχάλη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, του χρόνου στα Χανιά καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο αναλυτικό ρεπορτάζ του El Presidente θα προσθέσω ότι η αποτυχία με την επιτυχία μερικές φορές είναι πολύ κοντά. Τα δύο παιχνίδια στον όμιλο χάθηκαν για διαφορετικούς λόγους, αλλά και τα δύο στις λεπτομέρειες. Αν οι λεπτομέρειες και η … τύχη ήταν με την ομάδα μας, τώρα θα μιλούσαμε για την πιο επιτυχημένη παρουσία του Δικαιόπολι στο δικηγορικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, παρά την «ξαφνική» απουσία του Paskuale και την αναιμική (λόγω τραυματισμού) παρουσία του Stojan, δηλαδή των δύο κατεξοχήν σκόρερ της.
    Εύχομαι του χρόνου να είμαστε γεροί και να πάμε στα Χανιά για να βρεθούμε με την μεγάλη οικογένεια των μπασκετόφιλων δικηγόρων.
    Μην τα παρατάτε…

    ΥΓ. Περαστικά στον Zahovic απ’ όλη την ομάδα, η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά του στο Νοσοκομείο της Πάτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάταγμα κονδύλου στο γόνατο έδειξε η μαγνητική του Zahovic και αύριο μπαίνει στο χειρουργείο.
    Καλή επιτυχία στην επέμβαση και να επιστρέψει γερός και δυνατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή