Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η προκήρυξη του 9ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων

Με είκοσι τέσσερις ομάδες θα διεξαχθεί η τελική φάση του 9ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς οι Διοργανωτές του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, έκαναν την υπέρβαση και θα υποδεχθούν στην πόλη τους όλες τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.
Έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η 12η Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη, και λήξη η 17η Ιουλίου 2016, ημέρα Κυριακή. Η κλήρωση της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24 – 3ος όροφος).
Αναλυτικά ο κανονισμός και η προκήρυξη του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ 2016




ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ 9ου ΠΡΩΤΑ-ΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2016



Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,


ΟΡΙΖΟΥΜΕ

Τον κανονισμό που θα διέπει το 9ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων έτους 2016 με τους ακόλουθους ό-ρους:


ΑΡΘΡΟ 1ο: ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ


Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στην Πάτρα στο χρονικό διάστημα από την 12η Ιουλίου 2016 μέχρι και την 17η Ιουλίου 2016. Όλοι οι αγώνες του πρωτα-θλήματος θα διεξαχθούν σε Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης των Πατρών.
Έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η 12η Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη, και λήξη η 17η Ιουλίου 2016, ημέρα Κυριακή. Η κλήρωση της τελικής φάσης του Πρωταθλήμα-τος θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24 – 3ος ό-ροφος).



ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α.- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι ομάδες των ακόλουθων δι-κηγορικών συλλόγων:



1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΝΟΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΧΑΝΙΑ
ΚΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΛΕΜΕΣΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΘΕΜΙΣ
ΛΑΡΝΑΚΑ / ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΠΑΦΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ
ΡΟΔΟΣ
ΠΑΤΡΑ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΓΡΙΝΙΟ


Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του κάθε συλλόγου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ είναι η κατάθεση παραβό-λου ύψους διακοσίων ευρώ (200€) , προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών το αργότερο ως την 15η Μαΐου 2016 με την αιτιολογία «συμμετοχή στο πρωτάθλημα» και στον εξής τραπεζικό λογαρια-σμό του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών:
Τράπεζα Πειραιώς: IBAN GR52 0172 5050 0055 0500 1217 570

Β.- ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


1.- Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές δικηγόροι και α-σκούμενοι δικηγόροι, μέλη του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Κατ' εξαίρεση ομάδες Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι αριθμούν λιγότερα από διακόσια (200) ενεργά μέ-λη έχουν επιπρόσθετα, διαζευκτικά, το δικαίωμα:
α) να χρησιμοποιήσουν στην σύνθεσή τους έναν (1) δικηγόρο ή ασκούμενο δικηγόρο, μέλος οποιουδήποτε άλλου Δικηγορικού Συλλόγου της ίδιας εφετειακής περιφέρειας και εφόσον αριθμούν λιγότερα από εκατό (100) ενεργά μέλη, έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) δικηγόρους ή ασκούμενους δικηγό-ρους, μέλη οποιουδήποτε άλλου Δικηγορικού Συλλόγου της ίδιας εφετειακής περι-φέρειας,
β) να συγχωνευτούν με άλλον ή άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της ίδιας εφετειακής περιφέρειας, που διαθέτουν και αυτοί λιγότερα από διακόσια (200) ενερ-γά μέλη και δεν συμμετέχουν με δική τους ομάδα στο Πρωτάθλημα και να συμμετέ-χουν με κοινή ομάδα στο πρωτάθλημα.
2.- Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στη δύναμή τους έως και δύο (2) μέλη, μη δικηγόρους, οι οποίοι θα προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο υπηρέτησης της δικαιοσύνης, εκ των οποίων όμως μόνο ένας (1) θα έχει τη δυνατό-τητα να δηλωθεί στο φύλλο αγώνα και να αγωνισθεί σε κάθε αγώνα.
Περιοριστικά οι μη δικηγόροι μπορεί να είναι: δικαστές, εισαγγελείς, δικαστικοί επι-μελητές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι δικηγορικών συλλό-γων, με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν στην ίδια εφετειακή περιφέρεια όπου α-νήκει η συμμετέχουσα ομάδα του συγκεκριμένου Δικηγορικού Συλλόγου.
Κάθε ομάδα δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.
Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν «Αντικανονική Συμμετοχή Αθλητή» με τις κυρώσεις που προβλέπει ο Κανονι-σμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

1.- Απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής οποιουδήποτε αθλητή στους αγώνες της τελικής φάσης είναι η έκδοση και κατοχή δελτίου αθλητικής ιδιότητας, το οποίο πρέπει να διαθέτουν οι ομάδες. Το δελτίο αυτό θα εκδοθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, αφού οι δικαιούμενες συμμετοχής ομάδες προσκομίσουν έως και την 30η Μαΐου 2016 κατάσταση των μελών τους, η οποία θα συνοδεύεται με ιατρι-κές βεβαιώσεις αυτών καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα αποδει-κνύουν ότι οι αθλητές αυτοί δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα σύμφω-να με όσα ορίζονται στο άρθρο 2 της παρούσας. Στο δελτίο θα αναγράφεται το επώ-νυμο, το όνομα, το όνομα πατέρα, η ιδιότητα του συμμετέχοντα, ο Δικηγορικός Σύλ-λογος στον οποίο ανήκει και η συμμετέχουσα ομάδα, επικολλάται δε σε αυτό η φω-τογραφία του κατόχου του και σφραγίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.
2.- Τα δελτία μετά την έκδοσή τους και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα παραμένουν στην κατοχή του ορισθέντος εκπροσώπου κάθε ομάδας. Κάθε ομά-δα είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει έγκαιρα τα δελτία αυτά σε κάθε αγώνα της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 37 του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπον-δίας Καλαθοσφαίρισης. Έλεγχος των δελτίων αθλητικής ιδιότητας δύναται να πραγ-ματοποιηθεί από τον διαιτητή, τους αρχηγούς των αγωνιζομένων ομάδων και τον ορισμένο από την Επιτροπή Πρωταθλήματος παρατηρητή μόνο πριν την έναρξη κά-θε αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α.- Τα δικαιούμενα συμμετοχής σωματεία θα σχηματίσουν στην Α΄ Φάση ο-κτώ (8) ομίλους των τριών ομάδων. Ο κάθε ένας όμιλος θα λάβει ως διακριτικό στοιχείο έναν από τους οκτώ (8) πρώτους χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβητικού δεκαδικού συστήματος αρίθμησης (Α – Β – Γ – Δ – Ε – ΣΤ – Ζ - Η) και θα σχηματι-σθεί με τον ακόλουθο τρόπο:

 σε κάθε όμιλο θα τεθεί, μετά από κλήρωση, επικεφαλής μία ομάδα από αυτές οι οποίες κατέλαβαν τις πρώτες οκτώ θέσεις (1-8) στην τελική κα-τάταξη του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων, και οι οποίες στον πιο πάνω πίνακα δικαιούμενων συμμετοχής ομάδων έχουν καταχωρηθεί στην στήλη “1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ”.
 σε κάθε όμιλο θα τοποθετηθεί, μετά από κλήρωση, ως δεύτερη μία ομάδα από αυτές οι οποίες κατέλαβαν τις θέσεις 9-16 στην τελική κατάταξη του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων, και οι οποίες στον πιο πάνω πίνακα δικαιούμενων συμμετοχής ομάδων έχουν καταχω-ρηθεί στην στήλη “2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ”.
 σε κάθε όμιλο θα τοποθετηθεί, μετά από κλήρωση, ως τρίτη μία ομάδα από αυτές οι οποίες δεν συμμετείχαν στην τελική φάση του 8ου Πανελλη-νίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων, έχουν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του 9ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δι-κηγορικών Συλλόγων, και οι οποίες στον πιο πάνω πίνακα δικαιούμενων συμμετοχής ομάδων έχουν καταχωρηθεί στην στήλη “3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ”.
Ρητά σημειώνεται ότι δεν θα συμπέσουν στον ίδιο όμιλο παραπάνω από μία ομάδα από τις ομάδες της Κύπρου (Λεμεσός – Λευκωσία – Λάρνακα / Αμμόχω-στος / Πάφος) καθώς και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλης - Θέμις - Νόμος).
Οι ομάδες κάθε ομίλου θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο θα καταρτισθεί (σύστημα POOL, ένας προς όλους), έτσι ώστε κάθε μία από αυτές να αγωνισθεί σε δύο αγώνες, με ένα ρεπό για κάθε ομάδα.
Η σειρά των αγώνων κάθε ομίλου θα καθορισθεί με σχετική απόφαση της Επιτρο-πής Πρωταθλήματος, η οποία θα εκδοθεί πέντε (5) ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης, δηλαδή την 27η Απριλίου 2016, ημέρα Τετάρτη.

Β.- Μετά τη διεξαγωγή της Α' φάσης, οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματά τους, σύμφωνα με όσα ακολουθούν:
1.- Βαθμολογία: Για τη βαθμολογία των συλλόγων ισχύουν όσα ορίζει το άρ-θρο 47 του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα - συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χά-θηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών, και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).
2.- Κατάταξη: Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 @ 2 του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρ-θρου 46 @ 3γ - 46 @ 4 του ίδιου Κανονισμού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας: α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες - ήττες - μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες. β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν. γ)
Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισο-βαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη. δ) Αν από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες. ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβά-νεται υπόψη η διαφορά όλων των πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν. στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την ε-φαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ. ζ) Η διαφορά πόντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων τους οποίους πέτυχε η ομάδα με τους πόντους τους οποίους δέχθηκε.

Γ.- Στη συνέχεια η ομάδα η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση κάθε ομίλου προκρίνεται στους προημιτελικούς και αγωνίζεται για τις θέσεις 1 - 8. Η ομάδα η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση κάθε ομίλου αγωνίζεται στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9 – 16. Η ομάδα η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση κάθε ομίλου αγωνί-ζεται στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17 - 24.

Γ1.- Οι αγώνες της τελικής φάσης για τις θέσεις 1 – 8 θα διεξαχθούν σε σύ-στημα νοκ άουτ. Οι διασταυρώσεις των ομάδων στην προημιτελική και στην ημιτε-λική φάση της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ


1η ομάδα ομίλου Α (Α1) – 1η ομάδα ομίλου Β (Β1) 1η ομάδα ομίλου Γ (Γ1) – 1η ομάδα ο-μίλου Δ (Δ1) 1η ομάδα ομίλου Ε (Ε1) – 1η ομάδα ομίλου ΣΤ (ΣΤ1) 1η ομάδα ομίλου Ζ (Ζ1) – 1η ομάδα ο-μίλου Η (Η1)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΘΕΣΕΙΣ 5 - 8
Νικητής (Α1 – Β1) – Νικητής (Γ1 - Δ1) Νικητής (Ε1- ΣΤ1) – Νικητής (Ζ1 - Η1) Ηττηθείς (Α1 – Β1) – Ηττηθείς (Γ1 - Δ1) Ηττηθείς (Ε1- ΣΤ1) – Ηττηθείς (Ζ1 - Η1)

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα αγωνισθούν στον μεγάλο τελικό για τις θέ-σεις 1 – 2. Οι ηττηθέντες των δύο ημιτελικών θα αγωνισθούν στον μικρό τελικό για τις θέσεις 3 – 4. Οι νικητές των δύο αγώνων κατάταξης για τις θέσεις 5 – 8 θα αγω-νισθούν για τις θέσεις 5 – 6 ενώ οι ηττηθέντες των αγώνων κατάταξης για τις θέσεις 5 – 8 θα αγωνισθούν για τις θέσεις 7 – 8.
Γ2.- Οι αγώνες της τελικής φάσης για τις θέσεις 9 – 16 θα διεξαχθούν σε σύ-στημα νοκ άουτ. Οι διασταυρώσεις των ομάδων στην συνέχεια της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα ως εξής:

ΑΓΩΝΕΣ 9 - 16


2η ομάδα ομίλου Α – 2η ομάδα ομίλου Β 2η ομάδα ομίλου Γ – 2η ομάδα ομίλου Δ 2η ομάδα ομίλου Ε – 2η ομάδα ομίλου ΣΤ 2η ομάδα ομίλου Ζ – 2η ομάδα ομίλου Η

Γ2α.- Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο και θα αγωνισθούν για τις θέσεις 9 – 12 ως ακολούθως:
Αμέσως μετά τον σχηματισμό του ομίλου αυτού, θα διαμορφωθεί μία εσωτε-ρική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων με μοναδικό κριτήριο την διαφορά πόντων στον αγώνα νοκ άουτ που προηγήθηκε , με την επισήμανση ότι η διαφορά πό-ντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων τους οποίους πέτυχε η κάθε ομάδα με τους πόντους τους οποίους δέχθηκε. Οι δύο πρώτες ομάδες αυτής της εσωτερικής κατάταξης θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 9 – 10 ενώ οι δύο επόμενες θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 11 – 12.
Γ2β.- Οι τέσσερις (4) ηττηθείσες ομάδες των αγώνων 9 - 16 θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο και θα αγωνισθούν για τις θέσεις 13 – 16 ως ακολούθως:
Αμέσως μετά τον σχηματισμό του ομίλου αυτού, θα διαμορφωθεί μία εσωτε-ρική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων με μοναδικό κριτήριο την διαφορά πόντων στον νοκ άουτ αγώνα που προηγήθηκε, με την επισήμανση ότι η διαφορά πό-ντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων τους οποίους πέτυχε η κάθε ομάδα με τους πόντους τους οποίους δέχθηκε. Οι δύο πρώτες ομάδες αυτής της εσωτερικής κατάταξης θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 13 – 14 ενώ οι δύο επόμενες θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 15 – 16.
Γ3.- Οι αγώνες της τελικής φάσης για τις θέσεις 17 – 24 θα διεξαχθούν σε σύ-στημα νοκ άουτ. Οι διασταυρώσεις των ομάδων στην συνέχεια της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα ως εξής:

ΑΓΩΝΕΣ 17 - 24


3η ομάδα ομίλου Α – 3η ομάδα ομίλου Β 3η ομάδα ομίλου Γ – 3η ομάδα ομίλου Δ 3η ομάδα ομίλου Ε – 3η ομάδα ομίλου ΣΤ 3η ομάδα ομίλου Ζ – 3η ομάδα ομίλου Η

Γ3α.- Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο και θα αγωνισθούν για τις θέσεις 17 – 20 ως ακολούθως:
Αμέσως μετά τον σχηματισμό του ομίλου αυτού, θα διαμορφωθεί μία εσωτε-ρική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων με μοναδικό κριτήριο την διαφορά πόντων στον νοκ άουτ αγώνα που προηγήθηκε, με την επισήμανση ότι η διαφορά πό-ντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων τους οποίους πέτυχε η κάθε ομάδα με τους πόντους τους οποίους δέχθηκε. Οι δύο πρώτες ομάδες αυτής της εσωτερικής κατάταξης θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 17 – 18 ενώ οι δύο επόμενες θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 19 – 20.
Γ3β.- Οι τέσσερις (4) ηττηθείσες ομάδες των αγώνων 17 - 24 θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο και θα αγωνισθούν για τις θέσεις 21 – 24 ως ακολούθως:
Αμέσως μετά τον σχηματισμό του ομίλου αυτού, θα διαμορφωθεί μία εσωτε-ρική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων με μοναδικό κριτήριο την διαφορά πόντων στον νοκ άουτ αγώνα που προηγήθηκε , με την επισήμανση ότι η διαφορά πό-ντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων τους οποίους πέτυχε η κάθε ομάδα με τους πόντους τους οποίους δέχθηκε. Οι δύο πρώτες ομάδες αυτής της εσωτερικής κατάταξης θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 21 – 22 ενώ οι δύο επόμενες θα αγωνισθούν σε έναν αγώνα για τις θέσεις 23 – 24.


ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν βάσει του κανονισμού παιδιάς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Θα διευθύνονται από δύο (2) διαι-τητές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κριθεί από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθο-σφαίρισης Αχαΐας ικανοί να διευθύνουν αγώνες της πρώτης κατηγορίας της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας – Ηλείας. Τα μέλη της γραμματείας κάθε αγώ-να θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο (2), σημειωτής και χρονομέτρης, και να είναι εγκεκριμένοι από τον Σύνδεσμο Κριτών Αχαΐας, ενώ θα χρησιμοποιείται υποχρεωτι-κά φύλλο αγώνα και ο χρόνος και το σκορ θα τηρούνται με ηλεκτρονικά μέσα. Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε γήπεδα τα οποία έχουν κριθεί κατάλ-ληλα για διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος εθνικής κατηγορίας και θα διαθέτουν παρκέ, ηλεκτρονικά χρονόμετρα, ηλεκτρονικό πίνακα αναγραφής του σκορ καθώς και αποδυτήρια.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες στις εμφανίσεις των αθλητών τους να χρησι-μοποιούν τους αριθμούς 1 έως και 99 αυστηρά. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητή σε αγώνα, ο οποίος δεν θα έχει στη φανέλα του αριθμό, καθώς και η χρησιμοποίηση στον ίδιο αγώνα του ίδιου αριθμού από διαφορετικούς αθλητές της ίδιας ομάδας. Επί πλέον οι ομάδες είναι υποχρεωμένες μέχρι και την 30η Μαΐου 2016 να γνω-στοποιήσουν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος τα χρώματα των αθλητικών στολών τους σε δύο τύπους. Σε περίπτωση κατά την οποία οι δύο ομάδες ενός αγώνα έχουν το ίδιο ή και παραπλήσιο χρώμα φανέλας (σύμφωνα με την αποκλειστική κρίση του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης), είναι υποχρεωτική η αλλαγή εμφάνισης από την ομάδα εκείνη η οποία θα κληρωθεί πρώτη με τη διαδικασία της κλήρωσης, την ο-ποία θα διεξάγει ο πρώτος διαιτητής.


ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

Αγώνας ο οποίος διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ή άλλων λό-γων ανωτέρας βίας (π.χ. λόγω διακοπής ηλεκτροφωτισμού, τραυματισμού διαιτητή κ.λ.π.) επαναλαμβάνεται με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος από το χρο-νικό σημείο στο οποίο συντελέσθηκε η διακοπή, διατηρουμένων όλων των στοιχεί-ων τα οποία αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα (π.χ. σκορ, τάιμ άουτ, αποβολές παι-κτών, δικαιούμενοι συμμετοχής αθλητές κ.λ.π.)

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ

Επιτρέπεται ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για όλες τις παραβιάσεις των κανόνων παιδιάς, διαιτησίας και των διατάξεων της παρούσας. Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Η ένσταση καταγράφεται από τον σημειωτή στο φύλλο αγώνα με υπαγόρευση από τον προπονητή ή τον αρχηγό της ομάδας. Οι δι-αιτητές απαντούν στο φύλλο αγώνα πριν το κλείσιμο του φύλλου. Μετά από σχετικό αίτημα του διοργανωτή, των διαιτητών ή του παρατηρητή, οι δύο ομάδες οφείλουν μέσα σε 12 ώρες να υποβάλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους.
Όλες οι ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Ενστάσεων άμεσα, αφού κλη-θούν να εκθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι και η απόφαση η οποία λαμβά-νεται είναι αμετάκλητη. Η Επιτροπή Ενστάσεων είναι αρμόδια και για την επιβολή ποινών σε ομάδες ή αθλητές με βάση είτε το φύλλο αγώνα είτε βάσει έκθεσης του εντεταλμένου παρατηρητή της Επιτροπής Πρωταθλήματος. Οι επιβαλλόμενες ποι-νές θα πρέπει να στηρίζονται στο πειθαρχικό δίκαιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.


ΑΡΘΡΟ 9ο: ΓΕΝΙΚΑ

Για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος δεν προβλέπεται από την πα-ρούσα προκήρυξη, θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι προβλέψεις του Κανονισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Για κάθε θέμα το οποίο θα προκύ-ψει κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από την παρούσα και τον Κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καθώς και για κάθε ασάφεια η οποία έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, θα αποφασίζει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό η Επιτροπή Πρωταθλήματος.-



LET'S PLAY BALL!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου