Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τα νέα από τον 8ο επίσημο αγώνα του Δικαιόπολι, για την περίοδο 2015-2016, με αντίπαλο την ομάδα των Δ.Σ. Αγρινίου/Μεσολλογίου/Λευκάδας

«Αυτοκτόνησε» μέσα στο «σπίτι» της η ποδοσφαιρική ομάδα του Δ.Σ. Γιαννιτσών, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής του 32ου ΠΠΠΔΣ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-4-2016, στο γήπεδο του Πενταπλατάνου, με αντίπαλο την ομάδα των Δ.Σ. Αγρινίου/Μεσολλογίου/Λευκάδας, αφού έχασε ένα παιχνίδι, που μέχρι το 55΄ το ήλεγχε απόλυτα και θα μπορούσε να το «καθαρίσει» ίσως και με μεγάλο σκορ. Έτσι αν και προηγήθηκε με 1-0 έχασε τελικά με ανατροπή και 1-2, χάνοντας μαζί ουσιαστικά και τις όποιες ελπίδες για μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους και να προσπαθούν ν’ απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, όσο περνούσαν τα λεπτά όμως η ομάδα των Γιαννιτσών έπαιρνε τα ηνία του αγώνα και στο 36΄ έπειτα από όμορφη ομαδική συνεργασία και θαυμάσια εκτέλεση από τον Manuel άνοιξε το σκορ, χάνοντας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στην επανάληψη και στο πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά από τους φιλοξενούμενους αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία σε σουτ του Giades που απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα ο Αγρινιώτης τερματοφύλακας, στέλνοντας τη μπάλα στη συνέχεια στο δοκάρι. Αμέσως μετά στο 55΄ σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, που φαινόταν να ελέγχει απόλυτα ο Kostiga, o Φλούδας εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και κλέβοντας την μπάλα, πλάσαρε εύστοχα τον Stojan. Παρά την αναπάντεχη ισοφάριση, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι παίκτες των Γιαννιτσών συνέχισαν να πιέζουν κι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Angelinho ν’ αποτυγχάνει δύο φορές (τη μία μάλιστα με τον τερματοφύλακα του Αγρινίου εξουδετερωμένο) να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων ν’ αποκρούουν πάνω στη γραμμή. Όμως και πάλι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, εκμεταλλευόμενοι μια στιγμιαία αδράνεια και ασυνεννοησία των αμυντικών και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και ο Σιαφαρίκας μπαίνοντας ανάμεσα στους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ αυτό οι παίκτες των Γιαννιτσών βγήκαν εκτός ρυθμού, χάρη και στον εκνευρισμό που τους προκαλούσαν ορισμένοι από τον πάγκο, αλλά και από τον αγωνιστικό χώρο της φιλοξενούμενης ομάδας, με εξυβρίσεις και ειρωνικές εκφράσεις (που δεν συνάδουν με τη φύση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, αλλά και με τις άριστες σχέσεις που έχουν οι δύο ομάδες) κι έτσι το παιχνίδι έληξε με σκορ 1-2, αν και παραλίγο οι φιλοξενούμενοι στην πιο μεγάλη ευκαιρία τους στο παιχνίδι να πετύχουν και το 1-3, όταν φοβερό σουτ του Φλούδα έξω από την περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Stojan.

Αγωνιστικά και μη

Όπως και στον αγώνα με την Κέρκυρα δεν υπήρξε τρίτο ημίχρονο, αλλά pre game show, που εξελίχθηκε σ’ έναν άτυπο διαγωνισμό παρουσίασης ιστορικών γνώσεων για την «αντίπαλη» πόλη.

Η ανάπαυλα περιείχε εκπλήξεις για τους θεατές, καθώς είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μονομαχίες βγαλμένες από το παρελθόν μεταξύ «Κρόιφ» και «Μπεκεμπάουερ», αφού ξανάσμιξαν, έπειτα από πολλά πολλά χρόνια, οι δύο συμφοιτητές (εισαχθέντες στο ΑΠΘ το 1976) Kamara και Καποδίστριας.

Έτοιμος να βγει από τα ρούχα του ήταν ο Coach CC, μη μπορώντας να πιστέψει πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.

Σαν θηρίο στο κλουβί είναι ο Zahovic, ο οποίος περιμένει πως και πώς να έρθει η ώρα να επιστρέψει στα γήπεδα, έχοντας θέσει ως στόχο το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων.

Έτοιμος για την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έδειξε ότι είναι και ο Christiano, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκε στον πειρασμό να κλωτσήσει την μπάλα, όταν αυτή κατευθυνόταν προς τον πάγκο.

Παραστάσεις από τα παιχνίδια αρχίζει και παίρνει και ο Nikolic, όμως ο στόχος και αυτού, όπως και του Sailor, είναι να μπορέσουν ν’ αγωνισθούν στο πρωτάθλημα μπάσκετ.



Παρόντες ήταν

1. Enwsitic
2. Babinho
3. Giades
4. Zahovic (δεν αγωνίσθηκε)
5. Karatzoti
6. Maurinho (δεν αγωνίσθηκε)
7. Kamara (δεν αγωνίσθηκε)
8. Angelinho
9. Kostiga
10. Nikolic (δεν αγωνίσθηκε)
11. Christiano (δεν αγωνίσθηκε)
12. Tsobic
13. Anadam
14. Manuel
15. Sailor (δεν αγωνίσθηκε)
16. Paltetsanakis
17. Hatzi
18. Stojan
19. Coach CC
20. El Presidente (ως φωτογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου