Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πρόβα για το Εναλλακτικό Δικηγορικό Αγρόκτημα ή .. για το Θερινό BBQ;

Έντονες ήταν οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες στους νομικούς κύκλους των Γιαννιτσών ότι η «κλίκα των Προέδρων» κάτι ετοιμάζει, κινούμενη με άκρα μυστικότητα και εχεμύθεια. Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του mi ta paratate έψαξαν, έμαθαν και σας παρουσιάζουν τα γεγονότα:
«Εκμεταλλευόμενη το αγωνιστικό ρεπό του Σαββατοκύριακου, η «κλίκα των Προέδρων» του Συλλόγου έδρασε με άκρα μυστικότητα, διοργανώνοντας επιμορφωτικό εναλλακτικό event στις παρυφές του Πάικου, με απώτερο στόχο την εξοικείωση, την επιβίωση και την αυτάρκεια των δικηγόρων σε συνθήκες κρίσης.
Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου στο προεδρικό ράντσο στο Ελευθεροχώρι, ξεφορτώθηκαν 10 κυβικά ειδικό χώμα για καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Στη συνέχεια και σε χρόνο ρεκόρ ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα 6 συναδέλφων (κλήθηκαν, αυστηρά επιλεγέντες από τον γκουρού της μπαξεδολογίας, μόνο έχοντες σχέση με αγροτοεργασίες), μετέφερε το χώμα στα διαμορφωμένα παρτέρια και ακολούθως ο μεγάλος Von Kamara παρέδωσε μαθήματα αγροτικής οικονομίας, παρουσιάζοντας στην πράξη, μέρος του μακρόπνοου και φιλόδοξου οράματός του, για την δημιουργία του Εναλλακτικού Δικηγορικού Αγροκτήματος.
Έτσι υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου αγροτολόγου – μπαξεβάνου της Τρίγκας, του Βάλτου και της ευρύτερης περιοχής του ΣΑΑΚ Γιαννιτσών Nikola Kamara, φυτεύθηκαν αστραπιαία και αριστοτεχνικά στους χώρους του προεδρικού ράντσου, κάθε είδους λουλούδια, λαχανικά, ζαρζαβατικά, οπωροκηπευτικά και μυρωδικά, μεταμορφώνοντας τον χώρο σε πραγματικό παράδεισο και σε επίδοξο φυτώριο παραγωγής οπωρολαχανικών και λουλουδιών. Ο Φον Καμαρά παραδίδοντας μαθήματα υψηλής αγροτικής τεχνικής, κέντησε στην κυριολεξία με τις αγροτικές δημιουργίες του και με τις οραματικές εισηγήσεις του, πείθοντας τους πάντες (και ιδίως τον Πρόεδρο που θα το εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση) ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η δικηγορία, η παραγωγή οπωρολαχανικών στο Εναλλακτικό Δικηγορικό Αγρόκτημα Γιαννιτσών, θα αποτελέσει ένα καλό αντίδοτο στην κρίση και θα εξασφαλίσει την αυτάρκεια και την επιβίωση των δικηγόρων.
Ισάξιος γητευτής της γης όμως αναδείχθηκε και ο ακούραστος Papaman father, που όργωσε κυριολεκτικά την Ελευθεροχωρίτικη γη με φοβερή τέχνη και με απίστευτους ρυθμούς, μουσκεύοντας την φανέλα του πολύ περισσότερο, από τους γιούς του όταν κάνουν προπόνηση.
Συμμετείχαν επίσης οι γόνοι αγροτικών οικογενειών Maurinio και Kill Bill, ο οικοδεσπότης El Presidente και φυσικά ο (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;) Giades.
Μετά το πέρας των αγροτικών εργασιών, ακολούθησε (υπό το φως των προβολέων και υπό την ευεργετική βροχή που ήρθε λουκούμι) πρόβα τζενεράλε του θερινού μπάρμπεκιου του Δικαιόπολι, όπου και πάλι ο μεγάλος Kamara έδειξε και εκεί το αστείρευτο ταλέντο του, υποδεικνύοντας στους πεινασμένους βιαστικούς συνδαιτημόνες, ότι η φωτιά και το ψήσιμο θέλουν τέχνη και υπομονή, ενώ το μενού των σαλατών περιείχε μόνο δημιουργίες και παραγωγές του μπαξέ του.
Κατά το φαγοπότι ο Kill Bill κατέρριψε τον μύθο του χορτοφάγου (τελικά δεν τρώει μόνο κόκκινο κρέας) καταβροχθίζοντας πάνω από την ψησταριά όλες τις κοτοδημιουργίες του χορηγού μας DERAS CHIKENS, ενώ ο Giades βρέθηκε σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του αφού προερχόταν από λουκούλειο τραπέζι του αδελφού του στη Θεσσαλονίκη (πρέπει να είχε φάει καμία 30αριά μπακαλιαράκια) και ήταν σκασμένος. Όμως προς το τέλος βρήκε τον ρυθμό του και όταν εμφανίσθηκαν και τα πιτάκια, έφαγε και το φαγητό της Μαριάννας. Και φυσικά το ποτό που έσβησε την δίψα των σκληρά εργασθέντων εργατών γης ήταν η περίφημη Grapa Mavro.
Πάντως στο παρασκήνιο συζητήθηκαν και εξωαγωνιστικά θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας, αφού παρόντες στο χάπενιγκ ήταν οι προαλειφόμενοι να αναλάβουν διοικητικά πόστα στην ομάδα Jimmy Central (Γενικός Αρχηγός, ειδικός σε καταδίωξη και εξάψαλμο διαιτητών) και Jonny Migas (εκπρόσωπος τύπου, τηλεοπτικής κάλυψης και διαφημιστικής προβολής), στα πλαίσια της προσπάθειας της διοίκησης να δυναμώσει του χρόνου η ομάδα και εξωαγωνιστικά.
Μεγάλοι απόντες οι Theofilo Mpeo (χάνει την θέση του στα αποδυτήρια και στον πάγκο, αφού προτιμάει το χαντ-μπωλ των κοριτσιών του και τα γλέντια των γάμων στα χωριά) και Don Melitone (προτίμησε να κουρέψει την χαίτη του και το χόρτο της βίλας Borgeze στον Πενταπλάτανο, αφού πρόλαβε να αποφυλακίσει και ένα κρατούμενο στη Θεσσαλονίκη).
Η συνέχεια του εγχειρήματος αναμένεται να δοθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στο επικείμενο Θερινό Μπάρμπεκιου του Δικαιόπολι.»

El.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου