Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τα νέα από τον 7ο επίσημο αγώνα (εντός έδρας) της ομάδας των Δικηγόρων Πέλλας, για την περίοδο 2018-19, με αντίπαλο την ομάδα του Αριστοτέλη του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Έστω και στο τελευταίο λεπτό της φετινής χρονιάς η Pellalaw United κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό και να μην τελειώσει το ποδοσφαιρικό δικηγορικό πρωτάθλημα του 2019 άποντη!!! Μια χρονιά που εξελίχτηκε πολύ δύσκολα στη διάρκειά της, αλλά παρ’ όλα αυτά έκλεισε με μια καλή εμφάνιση απέναντι στον πολυνίκη του θεσμού, μια δυνατή ομάδα που ανήκει στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος.
Βέβαια ο αγώνας της 6ης αγωνιστικής του 35ου ΠΠΠΔΣ που διεξήχθη στο γήπεδο του Μελισσίου την 12-5-2019, δεν ξεκίνησε και πάλι καλά για τη United, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Αριστοτέλης ευτύχησε να προηγηθεί έπειτα από αδύναμο σουτ που οδήγησε σε λάθος συνεννόηση του κεντρικού αμυντικού διδύμου με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο άφησαν την μπάλα να περάσει και να καταλήξει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα της ομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 11΄ ο Leo Martos κατάφερε να χάσει μοναδική ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της United, όταν σε ωραία λόμπα του Kontakov που «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του Αριστοτέλη η μπάλα κατέληγε άουτ, αλλά ο βεροιώτης άσος κατάφερε με υπερπροσπάθεια να την προλάβει ένα μέτρο από τη γραμμή, πλην όμως με την προβολή που έκανε την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Δεν έγινε το ίδιο όμως και στο 21΄ κι αυτή τη φορά ήταν ο Leo Martos που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά για να κάνει το 1-1 και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η χαρά όμως δεν κράτησε και πάρα πολύ, αφού στο 35΄ ο Pazaitis φεύγοντας από ελεγχόμενη θέση offside (δεν αντέχεται το 50 – 50) έκανε το 1-2 στέλνοντας τον Αριστοτέλη με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έπειτα από ένα ημίχρονο σχετικά ισορροπημένο. Στο β΄ ημίχρονο η United προσπάθησε να ισοφαρίσει με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο που οφείλονταν και στην κούραση που άρχισε να εμφανίζεται στους παίκτες της, αφήνοντας όμως πάρα πολλούς κενούς χώρους πίσω με αποτέλεσμα ο Αριστοτέλης να γίνεται πιο επικίνδυνος και πιο πιθανό ήταν να γίνει το 1-3 παρά το 2-2. Ο Stafids όμως με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθια τη United και το σκορ στο 1-2 μέχρι το 89΄. Τότε ήρθε η ώρα του αρχηγού, ο οποίος ως δεξί μπακ βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρεμ (winger για τους νεότερους) και αφού κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια, αρχικά «έδιωξε» τους Manuel και Leo Martos που «μάλωναν» για το ποιος θα το εκτελέσει, στη συνέχεια σκούπισε τον ιδρώτα στο μέτωπό του, φίλησε το περιβραχιόνιο και το σήμα στη φανέλα, κοίταξε προς τον ουρανό, πήρε λίγη φόρα, σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι και με φαλτσαριστό τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (βλ. hatzi my autobiography) χαρίζοντας στη United τον πολυπόθητο βαθμό καθώς στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.

Αγωνιστικά και μη

Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του ν’ αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της United ανακοίνωσε στους παίκτες του λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ο Coach CC σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του στα αποδυτήρια. Όπως έγινε γνωστό η Διοίκηση της ομάδας δεν την έκανε δεκτή, επικαλούμενη το 15ετές συμβόλαιο που έχει με την ομάδα και το γεγονός ότι έχει προπληρωθεί όλα τα λεφτά του συμβολαίου του!!

Αίσθηση προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Leo Martos μετά το γκολ που πέτυχε, καθώς έτρεξε από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη και αφιέρωσε το γκολ στον Coach CC φιλώντας τον, δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι παίκτης που εντάχθηκε μόλις το τελευταίο δίμηνο στην ομάδα, αναγνώρισε το έργο που έχει επιδείξει ο Coach CC ανεξαρτήτως βαθμολογικής συγκομιδής και τη σημασία που έχει στην ύπαρξη και λειτουργία της ομάδας.

Τον Ivan Savvidi μαινόμενο στον περσινό αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, θύμισε ο Enwsitic όταν ο Lamprianidis κάνοντας θέατρο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ευτυχώς όμως για την ομάδα της Πέλλας οι παίκτες του Αριστοτέλη, σε αντίθεση με αυτούς της ΑΕΚ πέρσι, δεν είδαν το όπλο που είχε κάτω από τη φανέλα, ώστε να τρομοκρατηθούν και να κερδίσουν τον αγώνα στα χαρτιά!!!

Μετά την παραίτηση του Coach CC από τη τεχνική ηγεσία της ομάδας, την πρόθεση του να παραιτηθεί από εκπρόσωπος της Pellalaw United εξέφρασε και ο Hatzi, μετά το τέλος του αγώνα σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο mi ta paratate.

Αν και έκανε φιλότιμη προσπάθεια ο Nectarinho για να απαθανατίσει φωτογραφικά στιγμές από τον χθεσινό αγώνα, δεν θα γίνει τελικά δεκτή η αίτησή του για τη θέση του φωτογράφου της ομάδας, αφού στο 89΄ παρόλο που είδε τον hatzi έτοιμο να εκτελέσει το φάουλ δεν κατάφερε να μυριστεί το γκολ που ερχόταν ώστε να το απαθανατίσει για να το βλέπουν και οι επόμενες γενιές!!!

Το καλύτερο για το τέλος άφησε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όπου διεξήχθη το γ΄ ημίχρονο, με το καταπληκτικό γλυκό μπακαλέρ με μους σκορδαλεουαρ!!!




Παρόντες ήταν

1) Enwsitic
2) Giades (ως θεατής)
3) Manoto Kanaki (αγωνίστηκε στο β΄ ημίχρονο)
4) Angelinho (ως θεατής)
5) Kontakov
6) Leo Martos
7) Milcic (ως θεατής)
8) Markoulic (αγωνίστηκε στο α΄ ημίχρονο)
9) Nectarinho (ως θεατής και φωτογράφος)
10) Manuel
11) Pate (αγωνίστηκε στο α΄ ημίχρονο)
12) PePe
13) Stam (αγωνίστηκε στο β΄ ημίχρονο)
14) Stafids
15) Stojan (ως θεατής)
16) Savvidi (αγωνίστηκε στο α΄ ημίχρονο)
17) Tsobic
18) Hatzi
19) Coach CC
20) Kostiga (αγωνίστηκε στο β΄ ημίχρονο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου