Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα νέα του 1ου επίσημου αγώνα για το 28ο ΠΠΠΔΣ 2012, με αντίπαλο την ομάδα του Δ.Σ. Έδεσσας


Την ευκαιρία να διαπιστώσουν γιατί το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ, είχαν όσοι παραβρέθηκαν στον αγώνα της πρεμιέρας του Ε΄ Ομίλου του 28ου ΠΠΠΔΣ, μεταξύ της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, που διεξήχθη το Σάββατο, 7-4-2012 στο γήπεδο του συνοικισμού της Ν. Τραπεζούντας στα Γιαννιτσά. Με το νικητή της αναμέτρησης να αναδεικνύεται κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, καθώς ενώ στο 92΄ του αγώνα η νίκη φαινόταν να πηγαίνει στην ομάδα των Γιαννιτσών, στο 93΄ αυτή κατέληξε στην ομάδα της Έδεσσας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα των Γιαννιτσών να κατεβαίνει με επιθετικό σχήμα με δύο σέντερ φορ και σύστημα 4-4-2, κερδίζοντας τον έλεγχο του αγώνα και με σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας σ’ ένα πολύ δύσκολο βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης τις δύο προηγούμενες ημέρες, να πιέζει την ομάδα της Έδεσσας, προκειμένου να πετύχει το γκολ, που θα απελευθέρωνε τα πόδια των παικτών της. Παρά την πίεση που άσκησε, το μόνο που κατάφερε να κερδίσει ήταν αρκετά κόρνερ, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί, μέχρι και το 44΄, που κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή και ο giades με εκτέλεση, που θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες παίκτες, πέτυχε το 1-0, αφιερώνοντας το γκολ στην κυοφορούμενη κορούλα του, πραγματοποιώντας τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό, βάζοντας την μπάλα κάτω από την μπλούζα του. Με το σκορ αυτό πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο β΄ ημίχρονο, όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν, καθώς οι παίκτες των Γιαννιτσών βλέποντας ότι η ομάδα της Έδεσσας ήταν ακίνδυνη στο α΄ ημίχρονο, μάλλον μπήκαν πιο χαλαρά, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, που μπήκαν πιο ψυχωμένα, κερδίζοντας τον χώρο του κέντρου, πετυχαίνοντας την ισοφάριση έπειτα από ένα λάθος του κατά τ’ άλλα πολύ καλού sailor. Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών των Γιαννιτσών κι έδωσε φτερά στα πόδια σ’ αυτών της Έδεσσας, που άρχισαν πλέον να έχουν και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ιδιαίτερους κινδύνους για την εστία του Χριστιάνο. Όσο περνούσε η ώρα και οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να εξαντλούνται από την υπερπροσπάθεια και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, φαινόταν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, στο 2΄ λεπτό όμως των καθυστερήσεων σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των Γιαννιτσών, η καταπληκτική κεφαλιά «ψαράκι» του Κούλιο (ο οποίος έγινε ένα με το χόρτο και την λάσπη) αφού χτύπησε με δύναμη στην εσωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού του Εδεσσαίου τερματοφύλακα, κινήθηκε βασανιστικά πάνω στη γραμμή της εστίας και έφυγε στο πλάι, από όπου ξεκίνησε η τελευταία φάση του αγώνα, η αντεπίθεση της ομάδας της Έδεσσας από τα δεξιά, η σέντρα ξυραφιά μέσα από τον βούρκο, η έξοδος του Μεσολογγίου από τον Χριστιάνο και η κεφαλιά της «χρυσής αλλαγής», που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Έδεσσας και το δικαίωμα να ελπίζει στο όνειρο της πρόκρισης!!

Αξιολογώντας την απόδοση των παικτών της ομάδας των Γιαννιτσών, νομίζω ότι κανείς δεν υστέρησε, αλλά και κανείς δεν έπιασε εξαιρετική απόδοση, που θα έκανε την διαφορά. Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο τελείωμα των φάσεων, στο πρώτο ιδίως ημίχρονο, μάλλον οφείλονται στην έλλειψη χημείας του επιθετικού δίδυμου, λόγω της διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας και τρόπου παιχνιδιού, παρά σε κακή απόδοση. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι η ήττα οφείλεται, εκτός από την τύχη, που για μια ακόμη φορά μας γύρισε την πλάτη, στο γεγονός ότι υποτιμήσαμε το παιχνίδι της Έδεσσας και παρασυρθήκαμε, συνεχίζοντας να παίζουμε με δύο επιθετικούς, ενώ ο Κώστιγκα θα έπρεπε να ντυθεί Καναβάρο και να γυρίσει πίσω. Βέβαια με βάση την εικόνα που είχαμε στο α΄ ημίχρονο, αυτή η «λάθος» (εκ του αποτελέσματος) τακτική δεν ήταν αδικαιολόγητη, ενώ και η γρήγορη ισοφάριση, μας ανάγκασε αφού θέλαμε τη νίκη, να συνεχίσουμε να έχουμε επιθετικό σχήμα.
Δεν χάθηκε τίποτα κι ελπίζω ο αγώνας αυτός, αν και είχε αρνητική έκβαση, να ενεργοποιήσει σε ορισμένους παίκτες, τα αισθήματα αγάπης για την ομάδα, που είχαν ατονήσει τελευταία. Εξάλλου η νίκη αυτή της Έδεσσας, της δίνει κίνητρο και ψυχολογία να χτυπήσει τα παιχνίδια, που έχει στην έδρα της, με τα δύο φαβορί (Γιάννινα και Αριστοτέλη) και να κάνει τον όμιλο πιο αμφίρροπο.
Παρόντες ήταν:
1. Κομαντάντε (δεν αγωνίσθηκε)
2. Enwsitis
3. Μπάμπιτς (αλλαγή στη θέση του Kill Bill)
4. Giades
5. Ζαχαρουίτα (δεν αγωνίσθηκε)
6. Καρατζότι
7. Μαυρίνιο (αλλαγή στη θέση του Μανουέλ)
8. Καμαρά (δεν αγωνίσθηκε)
9. Τανάλιας (δεν αγωνίσθηκε)
10. Κώστιγκα
11. Kill Bill
12. Χριστιάνο
13. Ανανταμ Παπανταμ
14. Μανουέλ
15. Κούλιο (αλλαγή στη θέση του Παπανταμ)
16. Sailor
17. Παλτετσανάκης
18. Χάτζι
19. Στόγιαν (δεν αγωνίσθηκε)
20. Χατζηπαράς (δεν αγωνίσθηκε)

Μετά το παιχνίδι ακολούθησε, στην ταβέρνα «Η καλύβα του Μπαρμπαγιάννη», το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Καμαρά και Πάτε (όχι Πάλτε), συγκίνησαν με τις ειλικρινείς και εύστοχες ομιλίες τους, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικός είναι, για τον δικηγορικό κλάδο, ο θεσμός του ποδοσφαιρικού δικηγορικού πρωταθλήματος και ότι δεν μπορεί να είναι όλα μόνο αριθμοί.

Την Μ. Τετάρτη, μάλλον θα πραγματοποιήσουμε προπόνηση, καθώς τα πόδια όσων αγωνίσθηκαν, θα είναι ακόμη βαριά!

10 σχόλια:

  1. Πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της κίτρινης φανέλας. Πέρα από οπάδικές προτιμήσεις είναι φανερό ότι μας πάει πολύ γκαντεμιά (με τις Σέρρες και το Ρέθυμνο πέρσι και με την Έδεσσα φέτος). Ο μόνος που πρέπει να την φοράει είναι ο Sailor, που πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις μ' αυτή και είναι απαραίτητο να γίνει αίτημα στους διοργανωτές να φοράει κατ' εξαίρεση διαφορετική φανέλα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλωστε παίζω και λίμπερο, όπως στο βόλεϊ.

      Στα σοβαρά τώρα:
      Αποτελεί γνωστό σε όλους ότι όταν παίζουμε με 4 χαφ τελικά καταλήγουμε πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, να παίζουμε με ένα. Επιμένω ότι θα πρέπει να παίξουμε αλλιώς. Και όσο είχαν δυνάμεις ο Χάτζη και ο Ενωσίτης να μαρκάρουν έναν και δύο αντιπάλους, το παιχνίδι κυλούσε καλά. Όταν (και αυτό είναι φυσιολογικό)κουράστηκαν, το παιχνίδι έγειρε στην πλευρά της Έδεσσας.
      Από κει και πέρα, μπορεί να μην αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο κίνδυνο, μπορεί να ήταν και θέμα τύχης σε μεγάλο βαθμό η ήττα μας, όμως μη ξεχνάμε το βασικό, ποια ήταν η δική μας απόδοση.
      Στο ζήτημα αυτό θεωρώ (μπορεί και εύχομαι να κάνω λάθος) ότι κάναμε βήματα προς τα πίσω, δηλ είχαμε εικόνα ομάδας που την είχαμε προ τριετίας, κομμένοι στο κέντρο, σας κουρασμένα παλικάρια, ενώ εμφανιστήκαμε και πάλι (και εγώ φυσικά) ως "οι καλοί που τη λένε στους κακούς".
      Η πρόκριση πλέον είναι από πολύ δύσκολη έως απίθανη, θα πρέπει να υπερβάλλουμε στο παιχνίδι μας. Όμως, δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάζουμε είναι να περνάμε καλά, να κάνουμε ότι κάνουμε με κέφι και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε φορά. Στο χέρι μας είναι να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα. Ας πάμε λοιπόν ως μια καλή παρέα και με ταπεινότητα στον επόμενο αγώνα, με τους φίλους και συναδέλφους της Βέροιας, ας διασκεδάσουμε το παιχνίδι και ας κοιτάξουμε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να είμαστε καλύτεροι από ότι προχθές..

      Διαγραφή
  2. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Όπως ανέφερε φαλακρός παρατηρητής κερκίδας - μεγάλος μπαλαδόρος του πρώην νομού Πέλλας (και όχι μόνο) τη δεκαπενταετία 1970-1985, ο οποίος έπαθε ηλίαση στη φαλάκρα του (!!!!!!) κατά την παρακολούθηση του αγώνα, όταν η μπάλα φτάνει τόσο κοντά στο τέρμα ο τερματοφύλακας την "τρώει τη μπάλα". Υπόσχομαι στους συμπαίκτες μου οι μελλοντικές μου εμφανίσεις να είναι πολύ καλύτερες από την προχθεσινή, που ήταν μάλλον από τις χειρότερες.
    Πιστεύω πως σε όλους μας θα βοηθήσει αυτό που αναφέρει παραπάνω ο ναύτης περί κεφιού και διασκέδασης του παιχνιδιού, ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

    ο 2ος τερματοφύλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απολογείσαι christiano, ήταν φανερό σε όλους ότι στο δεύτερο γκολ σε στράβωσαν οι ακτίνες του Ηλίου, που αντανακλάστηκαν στην φαλάκρα του παρατηρητή κερκίδας - μεγάλου μπαλαδόρου του πρώην νομού Πέλλας (και όχι μόνο) τη δεκαπενταετία 1970-1985.

      Διαγραφή
    2. Κριστιάνο δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογείσαι γιατί απλά δεν έκανες λάθος..αλλά και λάθος να είχες κάνει πάλι δεν θα υπήρχε λόγος να απολογηθείς..αν ήταν έτσι κάποιοι που υστερούν συστηματικά π.χ. Χάτζι θα έπρεπε να απολογούνται κάθε μέρα..

      Διαγραφή
    3. Επίδοξο αμυντικό χαφ10 Απριλίου 2012 στις 1:48 μ.μ.

      Ναι ναι. Ο hatzi να απολογείται κάθε μέρα.

      Διαγραφή
    4. Ξεκινάω τον κύκλο των καθημερινών μου απολογιών, με το ζήτημα του Μανουέλ, το οποίο περιλαμβάνει τρία μέρη.
      Α΄ Μέρος
      Είναι αλήθεια ότι υπήρξα ελαστικός μαζί του και τον άφηνα τα μεσημέρια της Τετάρτης να κοιμάται και να μην έρχεται στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα, λόγω κακής φυσικής κατάστασης να ζητά γρήγορα αλλαγή!!!
      Η συνέχεια στο επόμενο...

      Διαγραφή
    5. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς παικταράδες και δεν κουνιούνται από την ενδεκάδα δεν μπορούν να καταλάβουν εμάς, τους απλούς στρατιώτες..

      Διαγραφή
    6. Β΄Μέρος
      Είναι αλήθεια ότι θεωρώ τον εαυτό μου παικταρά και δεν τον κουνάω από την ενδεκάδα, με αποτέλεσμα ο Μανουέλ, ως απλός στρατιώτης, να ζητά αλλαγή, καίτοι δεν έχει κουραστεί, προκειμένου να παίξει και κανένας άλλος!!

      Διαγραφή
  3. Δημοσιογραφική Πληροφορία9 Απριλίου 2012 στις 7:08 μ.μ.

    Τελικά φάνηκε η αποχή από τις προπονήσεις μερικών παικτών για την είσπραξη των δεδουλευμένων. Πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο να τακτοποιεί τις όποιες οφειλές και προβλέπεται μεγάλη προσέλευση στην προπόνηση της Μεγάλης Τετάρτης η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να επιστρέψει και ο προπονητης των μεγάλων επιτυχιών ο οποίος έχει "κολλήσει" σε γνωστό νησί λόγω της απεργείας των ναυτεργατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή