Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά κι έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες
D.S.G. A.C.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Τα νέα από το Δρόμο Θυσίας 2018

Με (την παραδοσιακά πλέον) φτωχότατη συμμετοχή μελών του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ σημαδεύθηκε και ο φετινός ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στα Γιαννιτσά στην μνήμη των 120 συμπολιτών μας που σφαγιάσθηκαν ομαδικά την 14-9-1944 στον Ομαδικό Τάφο από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Παρά τα μηνύματα και την επιστράτευση του viber, παρά τις υποσχέσεις για κεράσματα του Xatzigoal και παρά τις εκκλήσεις του «πιστού» του θεσμού El Presidente, η συντριπτική πλειοψηφία των «αθλουμένων» δικηγόρων και μελών του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ, προτίμησε και πάλι την ζεστασιά του Κυριακάτικου κρεβατιού.
Βέβαια η φτωχή συμμετοχή είχε διαγραφεί από τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, όταν στην σχετική έφοδο (χρησιμοποιήθηκαν και drawns), διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του Συλλόγου είχαν καταλάβει με έφοδο τις πιτσαρίες, τα σουβλατζίδικα, τις ταβέρνες και τα μπαράκια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, υποβαλλόμενα σε τεστ αντοχής στην κραιπάλη.
Την παρτίδα έσωσαν και πάλι οι «παππούδες» του Συλλόγου, δείχνοντας ότι «το κουρέλια τραγουδάνε ακόμη» και δίνοντας το πιστό παρόν τους. Έτσι ο Papaman father (την ώρα που τα καμάρια του, ο ένας τελείωνε την νυχτερινή βάρδια του μπέμπη του και ο άλλος την νυχτερινή του κρεπάλη), ο Maurino (μετά Σωτηράκη και με προσωπική φωτογράφο, αλλά χωρίς τον Πίπη) και ο El Presidente (με support team τον διευθυντή του στην αφετηρία και την προεδρίνα στον τερματισμό), έδωσαν και πάλι το παρόν στον δρόμο των 6 χιλιομέτρων, προσπαθώντας με τις γεροντικές δυνάμεις τους να σώσουν τα προσχήματα και τερματίζοντας με αρκετά ικανοποιητικές για τις ηλικίες τους επιδόσεις.
Το παρόν έδωσαν ακόμη οι συνήθεις ‘’ύποπτοι- πρόθυμοι σε όλα’’ Xatzigoal (μετά θυγατρός Kathreen)
και Giades (με ένα τσούρμο ξανθά Σουηδάκια - Μαριάνα, αδελφός, ανήψια δηλαδή και φυσικά με σάκκο εκστρατείας στην πλάτη, και με πορεία 1-2 χιλιομέτρων με την Μαριάνα κουβαλητή στην πλάτη). Μικρή απόδραση από τα ποδηλατικά ετάπ (που τον έχουν σαγηνεύσει πλέον) έκανε και ο General Karantzik, για χάρη του ιπτάμενου στα ουράνια (για τις επιτυχίες του τριφυλλιού) ‘’βάζελου’’ γιού του Θάνου, ενώ από τις γυναίκες συναδέλφους το παρόν έδωσαν μόνο οι Zoe Koutsokosta και Nastasia Gold, με τον σύζυγο της δεύτερης Jordan
Topal να χαλάει και να παρασύρεται από τις κακές παρέες των κουμπάρων του, αφού ‘’λάκισε’’, παρότι είχε δηλώσει αρχικά πρόθεση συμμετοχής.
Στο μεγάλο δρόμο των 21 χιλιομέτρων διέπρεψαν ο αναγεννημένος Chris Mitosevits, ο αγέραστος και ανεπανάληπτος Chris Soupi και ο επαγγελματίας μαραθωνοδρόμος Simos Ademi (from Aridea).
Δεν υλοποίησε την υπόσχεση-απειλή της να εμφανισθεί μόνο με το μπλουζάκι του αγώνα και με γόβες-στιλέτο η Γενική Γραμματέας Sasa Dardaneli (η αλήθεια είναι όχι ότι δεν ξύπνησε, αλλά ότι την ώρα έναρξης του αγώνα δεν είχε ακόμη κοιμηθεί), ενώ σε αφάνεια κηρύχθηκε για μία ακόμη χρονιά ο Von Koumara, παρότι ο El Presidente του είχε κάνει μυστικές βραδινές προπονήσεις, τον δήλωσε στον αγώνα, του πλήρωσε την συμμετοχή και του πήρε και φανελάκι. Αυτή την φορά η αιτία της αποχής είχε να κάνει με τις υπερβολικές και πρόωρες ερωτικές επιθετικές διαθέσεις και ορμές, που επέδειξαν τα νεοφώτιστα κοκκοράκια του, αναστατώνοντας τις κότες του κοτετσιού του, που σταμάτησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κάνουν αυγά, δημιουργώντας τεράστια αναταραχή στην ομαλή λειτουργία της ορνιθοτροφικής του κοινότητας, καθώς και με το ότι έπρεπε να πάει ‘’πρωί-πρωί με την δροσούλα’’ στην Τρίγκα για να μαζέψει φρέσκα βιολογικά φασολάκια. Επίσης απέτυχε η πολλοστή προσπάθεια να συμμετάσχει στον δρόμο και ο ιταλο-ευ-τραφής ποινικολόγος Don Melitone, αφού έγινε τύποις και ουσία δεκτός ο αυτοτελής ισχυρισμός του ότι αν συμμετάσχει στον αγώνα, θα προστεθεί στα θύματα της θυσίας.
Στον τερματισμό, περιμένοντας με αγωνία να καταγράψει πόσοι συνάδελφοι θα τερματίσουν και σε τι χρόνους, διακρίθηκε ο Theofilo Mpeo, που ήπιε 3 φραπέδες και κάπνισε 2 πακέτα τσιγάρα και μόλις κατέγραψε τα καλά αποτελέσματα, ικανοποιημένος άνοιξε ένα ακόμη πακέτο τσιγάρα και ένα μπουκάλι γράπα. Κατά τα λοιπά οι λοιποί ‘’πάλαι ποτέ’’ αθλητικοί, fit και sportive τύποι του Συλλόγου, αναζητούνται μέσω του ‘’silver alert’’.

El Presidente

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου